Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já tedy vůbec nevím co a jak a počkám na papír a pro mě bude pozdě…nbudu vědět kam s ním
Tak si to pozišťuju, ať jsem zas o něco chytřejší ![]()
Peti, raději se zeptej te své učetní to fakt nevím
Já jsem se ještě taky na tu socíalku nedostala a volat tam nechci, už jsem to jednou zkoušela a hrůza. I když osobně je to taky nic moc, ona je totiž ta paní hoooooodně příjemná ![]()
Já teď jenom doufám, že si taky mužu vybrat mezi tou tříletou a čtyřletou, ale v tom horším případě bych už stejně nic nezměnila, ale byla by to docela fuška mít skoro o 4000 meně ![]()
Tak kámoška mi teď odepsala, nastoupila teď na mateřskou, rodit má začátkem prosince. Prý jí doktorka dala všechny papíry k tomu, ona je v klidu vyplnla a jen odevzdala zaměstnavateli a to je vše
Pak se asi běhá kvůli rodičovskému příspěvku…to zas bude něco, já nesnáším úřady!!!
ježiš, po kolikáté se to tady řeší, viď teji
těch 28 týdnů se platí z výměru odpracovaného roku bez nemocenské........takže asi nějakých 70% z platu, vypíše ti to mzdovka, protože ta to ví, kolik máš těch 70% z platu a platí to ale sociálka, protože to změnili, dříve ti to platil zaměstnavatel a pak si na sociálce požádáš, zda chceš být doma dva roky, tři nebo čyři…a to pak už dostáváš tabulkově 4300, 7600, 11200 a u čtyřleté se to měnilo teď jestli to podepíše klaus, což udělá............stejně jako zrušení porodného, snížení příspěvku od státu na spoření, 10% snížení platu u stát. zaměstnanců a tak podobně..........takže teji dostaneš lístek, půjdeš na mzdové a pak ti domů říjde papír s výměrem a oznámením..pak musíš jít na sociálku požádat o tu dvouletou, musíš mít nějaký příjem, aby ti to vyšlo, ale podle toho, co jsi psala jsi ho měla…ale raději si to obvolej, ať víš termíny a nepropásneš to…ale je čas
kapišto? snad to říkám dobře, ale myslím,ž e už to tu psala mekelka polopaticky asi dvakrát…
holky, já bych si dala šampíčko od bohemky, to rudě červené, na tom jsem asi závislá
škoda, že je tak drahé…nebo možná dobře
![]()
čau Barbuchy..........
byli jsme si koupit novou myšu k počítači..tu starou musím jít reklamovat…
Je mi už lépe,jím jen rohlíky a dietní suchary a piju černý čaj a Kačenka mě za to zkopává do krychle.Dole už mám 4 kg, ale hlavně nes…a nebl… jupíííííííííííí
![]()
Jani já vím jak se to počítá, jen nevím kde se žádá o mateřskou
Tedy teď už to nejspíš vím
A na tu dvouletou, někde jsem četla že máš mít denní vyměřvací základ či co to 380 na den a já na nemocenské mám 351, takže mi to možná uteče
To nevím, uvidím, to je stejně v celku jedno, buď tak nebo tak no
Jen tu mateřskou jsem nevěděla ![]()
teji, já ti lištím, nepočítá se do ničeho nemocenská !!!!!!!!!!!!!!!
![]()
kači, ahoooooj, zachraň mě, já dneska tejku asi taky zkopu do krychle
pardón, do mrkve
![]()
no koukám, že jsi nějak rozjetááááááááááá
![]()
Baby, vy jste tu furt jen nadávaly
vy jste nervoni......
![]()
kači a co jsi ty prováděla dneska? já si ohřívám večeři, zbytek z oběda.........