Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky. Máte už taky bříško? Já docela jo, už když sedim, tak musím povolit knoflík u kalhot…asi to brzo vidím na nějaký těhu… Jak jste na tom vy?
Ahoj, dneska na gy. na kontrole, 9+5
Bříško pomalu ale jistě roste, ale ještě nemám ani kilo navrch, což mě trochu uklidňuje…
Tohle je moje první a doma se všichni už mooooc těšíme… ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli vám doktor doporučoval NT test? Nejsem si jistá, jestli to není zbytečný, když se něco podobného dělá kolem 20 tt…Má s tím některá z vás zkušenosti?
@kristýýý90 prvotrimestrální screening za zbytečný nepovažuju. U dcery jsem šla už jen na něj (má skoro 90procentní odhalení např. Downa). Je to kombinace odběru krve a utz a platí se oproti triple testu, kde je ale 60%falešná pozitivita (dělá se v 16tt). U syna jsem ještě absolvovala oba a kvůli tr. testu mě úplně zbytečně hnali na odběr plodové vody. Což není moc příjemné a ještě hrozí potrat.
Příspěvek upraven 17.08.13 v 18:49
Ahoj holky, tak já byla ve čtvrtek na UZ a děloha klidná, prázdná. prý v sobotu to je dnes mám ovulaci podle Uz tak dnes třeba se zadaří. Všem novým těhulkám veliká gratulace.
Jo a já v sedmém týdnu už měla 3kg nahoře a bříško už se rýsovalo. Dokonce už jsem měla i malou čárku pod pupíkem
Tak se děvčátka mějte krásně a krásné těhulkování.
![]()
Ahoj holky
tak já jsem tu asi z vás nejdál, TP mám 2.3. a ted jsem 13tt, všechno máme ok…jinak chtěla jsem se zeptat (čekám první) kdy se dá zjistit pohlaví, chtěla bych to vědět co nejdřív ![]()
Přidávám se i já s dnešní fotečkou z ultrazvuku. Podle PM jsem 8+4, podle ultrazvuku 9+1. Paní doktorka se mě ptala, zda jsem ji uvedla správně datum poslední MS, protože ji to pořád ukazovalo podle velikosti o ty 4 dny více. Miminko měří 2,5 cm.
Za 2 týdny mě čekají odběry krve a mám sdělit rozhodnutí, zda půjdeme na ten první screening na vývojové vady.
Ahooj holky
já si určitě test na downův syndrom udělám, stojí 500 Kč, přítel (za měsíc manžel) hned řekl, že na to prostě půjdu
Je to naše první mimi a jsme ochotni dát vše
Zase tak velké peníze to nejsou.
Já jdu na krevní testy 26. srpna
Dnes jsem 9+4tt ![]()
Také přidávám fotečku z UTZ 8tt ![]()
A jak se vůbec máte těhulky?? Je vám dobře, nebo to zatím nesete nic moc??? Já patřím mezi ty šťastnější, zatím jsem ještě nezvracela, je mi fajn, chutě k jídlu obrovské, mám pořád hlad. Tak očekávám, že ze mě bude koule
Ale zatím asi ani kilo nahoře
Bříško zatím není vůbec vidět, zato prsa se mi trochu zvětšila ![]()
Holky ![]()
https://www.emimino.cz/…brezen-2014/
Pokračuje se tady, tady už ani skoro nikdo nechodí.
Ahojte holky tak já také čekám v březnu 2014 první mimi, po 4 letech snažení se nám to konečně podařilo a termín porodu máme 14.3.2014 ![]()
Ahoj holky, dnešním dnem začínám 11. týden a už od rána mám pocit, jestli nemám stahy dělohy. Ani nevím, k čemu to přirovnat, ale podobně jsem to cítila když jsem začala mít tvrdnutí břicha v předešlém těhotenství, a to bylo až někdy snad v 7. měsíci. Mám z toho divný pocit. Necítím to tak intenzivně jako tehdy, ale to bude asi i tím, že ještě nejsem v těhotenství tak daleko. Na kontrolu k Dr. jdu v pondělí. Možná se mi zvětšuje děloha a proto cítím ten nepříjemný pocit. Je to jako když zatnete sval na noze a to cítím v podbřišku.
@marie 11111 píše:
Ahojky nám řekli pohlavi na screeningu ted ve 12tt
Ty bláho, takhle brzy? to je supr! a co čekáte? já jsem teď 11+5 a na screening jdu 10.9., to budu 13+2, tak uvidíme, zda se nám pohlaví ukáže.
dneska jsem byla na kontrole a prcek má 5,1 cm
a viděla jsem skoro všechno (hlava, oči, ruce, nohy, chodidla, páteř…)
Ahoj holky
Také se k vám přidávám, termín porodu mám 23.3.2014 ![]()
Ahoj holky,
hlásím se po další kontrole u Dr. Mimčo se hezky vrtělo, podle MS jsem 10+4, dle UZ jsem už 11+3, měří 4,78 cm. Na screening jsem objednaná 11.9. Doktorka mi dnes dělala oba ultrazvuky, i ten vaginální, i ten přes bříško.
Chtěla vědět přesnou velikost miminka kvůli tomu objednání na screening, kde berou stáří podle ultrazvuku. A mezi nožkama mělo miminko takový malý výstupek. Doktorka říkala, že se může jednat už i o náznak pohlaví, nebo se může jednat o pupečník. Tak třeba příští týden se dozvíme, že by to mohl být i ten chlapeček.
Ale závěry co se týče pohlaví budeme dělat stejně až na tom velkém ultrazvuku ve 20. týdnu. ![]()
Nazdárek, tak já už mám screening též za sebou a prý to bude holčinda, ale eště tomu uplně nedůvěřuju.. podle měsíčků jsem 14+2 ale podle uz 13+3.. Sem ráda že ste tu zase trošku ožili.. ![]()