Březňátka 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
100
16.8.13 09:54

bříško

Ahojky. Máte už taky bříško? Já docela jo, už když sedim, tak musím povolit knoflík u kalhot…asi to brzo vidím na nějaký těhu… Jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.13 16:09

Ahoj, dneska na gy. na kontrole, 9+5 :) Bříško pomalu ale jistě roste, ale ještě nemám ani kilo navrch, což mě trochu uklidňuje… ;) Tohle je moje první a doma se všichni už mooooc těšíme… :srdce:

Chtěla jsem se zeptat, jestli vám doktor doporučoval NT test? Nejsem si jistá, jestli to není zbytečný, když se něco podobného dělá kolem 20 tt…Má s tím některá z vás zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
17.8.13 08:19

@kristýýý90 prvotrimestrální screening za zbytečný nepovažuju. U dcery jsem šla už jen na něj (má skoro 90procentní odhalení např. Downa). Je to kombinace odběru krve a utz a platí se oproti triple testu, kde je ale 60%falešná pozitivita (dělá se v 16tt). U syna jsem ještě absolvovala oba a kvůli tr. testu mě úplně zbytečně hnali na odběr plodové vody. Což není moc příjemné a ještě hrozí potrat.

Příspěvek upraven 17.08.13 v 18:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.8.13 14:56

Ahoj holky, tak já byla ve čtvrtek na UZ a děloha klidná, prázdná. prý v sobotu to je dnes mám ovulaci podle Uz tak dnes třeba se zadaří. Všem novým těhulkám veliká gratulace.
Jo a já v sedmém týdnu už měla 3kg nahoře a bříško už se rýsovalo. Dokonce už jsem měla i malou čárku pod pupíkem :) Tak se děvčátka mějte krásně a krásné těhulkování. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
19.8.13 12:38

Ahoj holky :mavam: tak já jsem tu asi z vás nejdál, TP mám 2.3. a ted jsem 13tt, všechno máme ok…jinak chtěla jsem se zeptat (čekám první) kdy se dá zjistit pohlaví, chtěla bych to vědět co nejdřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
19.8.13 13:06

Přidávám se i já s dnešní fotečkou z ultrazvuku. Podle PM jsem 8+4, podle ultrazvuku 9+1. Paní doktorka se mě ptala, zda jsem ji uvedla správně datum poslední MS, protože ji to pořád ukazovalo podle velikosti o ty 4 dny více. Miminko měří 2,5 cm. :-) Za 2 týdny mě čekají odběry krve a mám sdělit rozhodnutí, zda půjdeme na ten první screening na vývojové vady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
21.8.13 21:50

Ahooj holky :mavam: já si určitě test na downův syndrom udělám, stojí 500 Kč, přítel (za měsíc manžel) hned řekl, že na to prostě půjdu :-) Je to naše první mimi a jsme ochotni dát vše :srdce: Zase tak velké peníze to nejsou.

Já jdu na krevní testy 26. srpna :dance: Dnes jsem 9+4tt :srdce:

Také přidávám fotečku z UTZ 8tt :*

A jak se vůbec máte těhulky?? Je vám dobře, nebo to zatím nesete nic moc??? Já patřím mezi ty šťastnější, zatím jsem ještě nezvracela, je mi fajn, chutě k jídlu obrovské, mám pořád hlad. Tak očekávám, že ze mě bude koule :roll: Ale zatím asi ani kilo nahoře :mavam: Bříško zatím není vůbec vidět, zato prsa se mi trochu zvětšila :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
21.8.13 22:03

Holky :)
https://www.emimino.cz/…brezen-2014/
Pokračuje se tady, tady už ani skoro nikdo nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marie 11111
30.8.13 11:43

Ahojte holky tak já také čekám v březnu 2014 první mimi, po 4 letech snažení se nám to konečně podařilo a termín porodu máme 14.3.2014 :)

• Citovat
  • Upravit
marie 11111
30.8.13 11:45

Ahojky nám řekli pohlavi na screeningu ted ve 12tt

• Citovat
  • Upravit
2655
30.8.13 11:47

Ahoj holky, dnešním dnem začínám 11. týden a už od rána mám pocit, jestli nemám stahy dělohy. Ani nevím, k čemu to přirovnat, ale podobně jsem to cítila když jsem začala mít tvrdnutí břicha v předešlém těhotenství, a to bylo až někdy snad v 7. měsíci. Mám z toho divný pocit. Necítím to tak intenzivně jako tehdy, ale to bude asi i tím, že ještě nejsem v těhotenství tak daleko. Na kontrolu k Dr. jdu v pondělí. Možná se mi zvětšuje děloha a proto cítím ten nepříjemný pocit. Je to jako když zatnete sval na noze a to cítím v podbřišku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
30.8.13 11:55
@marie 11111 píše:
Ahojky nám řekli pohlavi na screeningu ted ve 12tt

Ty bláho, takhle brzy? to je supr! a co čekáte? já jsem teď 11+5 a na screening jdu 10.9., to budu 13+2, tak uvidíme, zda se nám pohlaví ukáže.

dneska jsem byla na kontrole a prcek má 5,1 cm :-) a viděla jsem skoro všechno (hlava, oči, ruce, nohy, chodidla, páteř…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
1.9.13 12:48

Ahoj holky :mavam: Také se k vám přidávám, termín porodu mám 23.3.2014 :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
2.9.13 09:39

Ahoj holky,
hlásím se po další kontrole u Dr. Mimčo se hezky vrtělo, podle MS jsem 10+4, dle UZ jsem už 11+3, měří 4,78 cm. Na screening jsem objednaná 11.9. Doktorka mi dnes dělala oba ultrazvuky, i ten vaginální, i ten přes bříško. :-) Chtěla vědět přesnou velikost miminka kvůli tomu objednání na screening, kde berou stáří podle ultrazvuku. A mezi nožkama mělo miminko takový malý výstupek. Doktorka říkala, že se může jednat už i o náznak pohlaví, nebo se může jednat o pupečník. Tak třeba příští týden se dozvíme, že by to mohl být i ten chlapeček. :-) Ale závěry co se týče pohlaví budeme dělat stejně až na tom velkém ultrazvuku ve 20. týdnu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
5.9.13 18:36

Nazdárek, tak já už mám screening též za sebou a prý to bude holčinda, ale eště tomu uplně nedůvěřuju.. podle měsíčků jsem 14+2 ale podle uz 13+3.. Sem ráda že ste tu zase trošku ožili.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí