Poradna duly
Jana Čurdová
AHOJKY VŠEM tak sme zpět s kontroly.nožičky v pořádku,už na ně nemusíme.Váží 5850g a měří 59cm.Taky mi pedistrička říkala,že přetáčení z bříška na záda.které adámek dělá prakticky pořád, není vůbec směrodatné,že to umí i někteří novorozenci,že to doktory ani nezajímá ani to moc dělat nemají,spíše prý v tom bránit
.Důležité prý je ,jestli se otáčí na bok a pěkně pase koníčky a roztahuje pěstičky.Adámek už se otočil 3× i ze zad na bříško,na to je prý čas až do půl roku,že spěchat nemusí.Adámek se pokouší i jako by lést,nacpe pod sebe kolínka a chce lést,myslela jsem jaký je to pašák a jak je to dobře a prý v tom se má miminkům taky bránit
,prý se mu mají dát ručičky pod něj,pást koníčky,držet zadeček,aby nelezl..Taky se hodně staví na nožičky,myslela jsme si že je to dobře ,že má sílu v nohách a to prý taky ne,že je to ještě reflex novorozence
.Naše dr.je pediatrička už velkou spoustu let a spoustu let byla s manželem porodník,ted už dělá jen miminka,tak myslím že je zkušená.. jinak že je v naprostém pořádku,do rizikové poradny že půjdeme už jen jednou a příští týden teprve první očkování
Teda Páji, to jsou věci…
Mně tedy taky Dr. říkala, ať ho držím za prdelku, aby se mi hned neotáčel a chvíli pásl.
Každopádně je prima, že už je vše v pořádku. Adámek je kus chlapa!
Můj Adámek je pořád strašný hubeňour, asi po tatínkovi.
![]()
Joo, a vše nej k svátku
, tedy pokud jsi Pavla. ![]()
ahoj holky, gratuluji ke kontrolám.Kačka měla ve 3 měsících 5340 g a měří 64 cm…je to taková žížala hubená…
![]()
Vítání máme teď v sobotu tak jsem zvědavá …
Má být hnusně a já mám pro Kačku takové letní šatečky na to vítání…no mě švihne…
![]()
Vevnitř bude určitě teplíčko. ![]()
kacafazolka píše:
ahoj holky, gratuluji ke kontrolám.Kačka měla ve 3 měsících 5340 g a měří 64 cm…je to taková žížala hubená…![]()
![]()
Vítání máme teď v sobotu tak jsem zvědavá …![]()
![]()
Má být hnusně a já mám pro Kačku takové letní šatečky na to vítání…no mě švihne…
![]()
![]()
Ahojky maminečičky,
tak já jen rychlovkou přispívám ![]()
Je úžasný jak Ti naši mrňouskové krásně rostou
![]()
Pájí, to jsem vůbec nevěděla, že nesmí lézt…zrovna jsem si říkala, co to je za blbost, že mi za to vynadala ta sestřička na cvičení…ale nevysvtlila, tak, že děkuju
![]()
Andílku, holt měli na vítání na spěch…my tam taky byli tak 10.minut ä zklamalo mě, že tam nebyla ani kolíbka ale kočárek a ještě musel Dáňu drže pač bý se jinak prý kočárek rozpadl
Ale jinak to bylo hezký ![]()
Kačí, uvidíš…třeba bude počasí v pohodě…My máme oslavu 50in, tak, že musí být hezky…už jen i pro Vás ![]()
Mějte se jen krááásně ![]()
Ahoooj holky tak jak se máte??
Kacafazolka co vítání, jak dopadlo?
Pájinko mě říkala doktorka něco podobného, ale jen u toho odstrkovaní při pasení..Malá se tam na prohlídce snažila odrážet tak mi říkala, že na to má ještě spoustu času, že se musí nejdříve naučit ukázkově pást. ![]()
Veru tak co oslava?a co jste dostali za vítání občánků? ![]()
Zuzce jsou dneska 4 měsíce, to tak letí…prohlížela jsem si fotečky jak roste..je to neuvěřitelný ![]()
ahojky holky ![]()
fazolko,ta je krásná,malá
je jak panenka
takhle spinká to naše kotě
,naučil se dudla t palečky
,nevím jak ho to odnaučit,dudlík plive a když mu paleček vyndám,tak ječí
,na jednom palečku mu slezla kůžička,ale už zase narostla,to se teda naučil věc
,dudlal si paleček už když byl v bříšku,na 3D sme tak pořád viděli
nám doktorka řekla vytahovat, vytahovat, vytahovat.. kvůli křivení dásně, pak můžou mít prý křivé zuby, já jsem si s rovnátkama vytrpěla dost, měla jsem je 4 roky, tak nechci, aby je musely mít holky taky
ale ony teda žužlají, jen když jim cumel sám vypadne.
Jinak teda ahojky všem maminám a mimískům… ![]()
Ahooojky maminečičky
,
tak my se včera vrátili ze zahrady a kdyby bylo krásné počasí, tak by to bylo úžasnýýý ![]()
A copak vy, jakpak jste užívali víkendík? ![]()
Boudí, to vážně letí! Zuzanka je už veliká slečna
A už zkoušíš příkrmy?
Oslava byla krásná, tchýni jsme udělali dárkem radost, tak jsme byli rádi! Děkuju za optání
S těma fotečkama to je fakt…když jsme přijeli z porodnice a ted…to je velikááá změna
![]()
Kaci, to je super, že to bylo krááásný
A jakpak se to líbilo Kačence? A copak oslava? ![]()
Pájí, chtěla jsem napsat, že je to roztomilý
ale asi ten paleček není super, vid? To já musim „zaťukat“, že Daňulka zbožňuje dudlík…Ale když si paleček cucal už v bříšku, holt kráásné vzpomínky
![]()
Mějte se kráááásně a oparujte sebe i mrňousky ![]()
Zdravíčko holky.Dlouho sem tady neukázala a tolik nových příspěvků.Ale povím vám že sem vůbec neměla hezký minulý týden.Skoro celý sem ho proležela s migrénama.Takže si můj mužík musel vzít dovolenou.No a skončila sem na práškách dokud nepujdu na neurologii, na kterou sem se objednala na nedřívější možný termín a TEĎ se podržte, ten termín je až 12.9, super,že? Byla sem opravdu nadšená.Dr mi tam napíše bolesti a oni mě objednají až za dva měsíce.Jinak to prý nejde ![]()
Jinak teďka ve čt jdeme na Rotarix II tak sem zvědavá kolik bude Danino vážit, protože mi teďka nějak blbne s jídlem.A stím otáčením… Mě se otočil možná dvakrát z bříška na záda a to bylo zhruba v 1,5 měsíci od té doby nic, kromě přepadavání když pase.A pase celkem hezky ale pořád má zaťaté pěstičky.
Tak se mějte hezky ![]()
Ahoj maminky a miminka
tak jsem konečně dočetla všechny příspěvky. My jdeme do poradny na 3měsíční dneska, tak jsem zvědavá, co nám mudra řekne
Malá pase dobře - vydrží i dlouho a tendence otáčet se nebo odstrkovat se nožičkama nemá. Jenže se mi vůbec neotáčí z bříška na bok - prostě ani troška pohybu
Snad mi neřekne, že je tlustá a líná ![]()
Když tady čtu, jak jste byly spokojené s vítáním - tak jsem docela ráda, že jsem se tam nehlásila
teda je pravda, že bych musela sednout do auta a dojet z Plzně do KLatov na úřad
nechápu, že pořád na úřadech hrajou na trvalé bydliště - hlavně, když všude hlásím, že se budeme stěhovat ![]()
Veru - zahrádku závidím - ta naše je momentálně v dost dezolátním stavu (kvůli stavbě domečku)
Fazolko - pěkné fotečky a ještě hezčí holčička ![]()
Páji - ten je roztomilý
a ten prst určitě časem odnaučíte
Dadulino - a tvůj doktor to nijak neurychlil s tím objednáním? Teda já bych rozhodně s migrénou do září nechtěla čekat - hlavně pokud budou zase horka. Držím palečky, aby ti bylo dobře ![]()
Hezký večer všem
,
Veru příkrmy ještě nezkouším, počkám až kdy mi řekne doktorka, pokud bude dobře prospívat tak to asi necháme až na ten 6 měsíc..
Dádul a nechceš se objednat k jinému neurologovi, nebo tam máte jen jednoho?Já bych teda nechtěla takhle dlouho čekat
..
Pájinko snažila bych se ho to cucání nějak odnaučit, ale nebude to asi nic lehkého ![]()
Májo tak co tříměsíční kontrola??
Dobré ráno holky, holčičky a chlapečci!
Za chvíli jdeme na krev, doktorce se holky zdály dost bledý, tak jestli nejsou anemický…
prý se to mimískům bere z hlavičky, no na to se teda dívat nevydržím, berunky moje malinký! Chudinky! Radši počkám s jednou v předordinaci, ať si to udělají samy…
Ale venku je teda nááádherně, tak aspoň se zrána pěkně projdeme
![]()