Poradna duly
Jana Čurdová
Andílek Pája píše:
Beed, jak stihnou vypít 6× 120ml, když ti spí celou noc a má se krmit UM nejdřív po 3 hod?![]()
Adámek má 4×120ml + 1×150ml a jí cca po 4hod, v noci po 8hod.Veru, já příkrmy taky ještě nedávám, zdá se mi ještě dost brzy.
A taky mu nejsou ani 4 měsíce.
Mě doktorka říkala, že už můžu klidně kaši na noc dávat, ale zatím mi to přijde zbytečný, když hezky přibírá a dobře spinká i po mlíčku ![]()
Určo bych to zkusila, kdyby se budila často v noci na jídlo, prý ta kaše někdy pomáhá ![]()
Andílek Pája píše:
Beed, jak stihnou vypít 6× 120ml, když ti spí celou noc a má se krmit UM nejdřív po 3 hod?![]()
Adámek má 4×120ml + 1×150ml a jí cca po 4hod, v noci po 8hod.
Andílku, mají jídlo v 8, 11, 14, 17, 20 a naposledy je budím ve 23 hodin. Pak spí zas až do těch 8 ráno. Plus mínus půl hodinky… ![]()
Aha. My jíme skoro stejně. Tedy až na tu noc, já ho nebudím. Nají se ve 20, pak se většinou vzbudí ve 4 a pak v 8, 12, 16… A dneska se třeba vzbudil až kolem 7. ![]()
Beed píše:Andílek Pája píše:Andílku, mají jídlo v 8, 11, 14, 17, 20 a naposledy je budím ve 23 hodin. Pak spí zas až do těch 8 ráno. Plus mínus půl hodinky…
Adámek má 4×120ml + 1×150ml a jí cca po 4hod, v noci po 8hod.
Ahojky, vidim, ze mate dost rozjetou diskusi, tak jdu mozna dost pozde, ale mam taky mimi v breznu, muzu se pridat?
hezké ránko holky ![]()
já zatím kojím,ale už tak 1× až 2× přikrmuju,už mu to asi nestačí,v jednom prsu mám hrozně málo mléka a nejde to rozkojit
,on s tím zápasí a zuří,ale z toho druhého v pohodě,ale krmím i 7× ,ale je to asi tím že se ještě budí tak 3× za noc na kojení..
kurri
vítej mezi březnátkama,dej foto,tvého drobečka ![]()
Dobré ráno všem ![]()
Boudí - to je dobře, že máte kyčle v pořádku
Chudák ta další holčička - být v řemínkách v těhle vedrech, no nevím a hlavně je to určitě na dlouho ![]()
Já se chystám v pondělí žádat o RP - zatím se rozmýšlím jestli pojedu s malou na trv. bydliště nebo to zkusím tady v Plzni (stejně se sem budeme stěhovat natrvalo) - snad budou paní ochotné a nevyrazí mě
My zatím pouze kojíme a na příkrmy se chystám až později - určitě kolem ukončeného 5tého měsíce, zatím malá prospívá docela dobře ![]()
Ahoj nová maminko
![]()
Hezký den všem!!
Kurri-z vítej ![]()
Májo bylo mi jí docela líto, ale když jí to pomůže tak se nedá svítit no ![]()
Já čekám než mi přijde zpět papír OSSZ a pak tam půjdu zase.
..už mi moc času nezbejvá.
Boudí, jak dlouho jsi žádala dopředu? Jaké papíry jsi musela mít sebou - teda kromě občanky a rodného listu dítěte?
včelka Maja píše:
Boudí, jak dlouho jsi žádala dopředu? Jaké papíry jsi musela mít sebou - teda kromě občanky a rodného listu dítěte?
Já si chci rovnou s tím zažádat i o délku varianty. tak mi paní řekla, že potřebuju ze sociálky potvrzenou „Žádost o potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku“, aby věděli od kdy mi to mají začít vyplácet, jenomže můj zaměstnavatel sídlí v Praze, takže spadám pod sociálku v Praze..v místě bydliště mi řekli, že mi to potvrdit nemohou, to je fakt bordel, tak abych nemusela jet do Prahy tak jsem volala na tamní socku a pani byla ochotná, že prej jim to mám zaslat předvyplněný a oni mi to obratem zašlou zpět potvrzený..čekám než to přijde.
MD mi končí 22 července..muže se žádat až 3 měsíce po a oni to zasílají zpětně, ale to já nechci. ![]()
Jo a Májo v té žádosti musí být podepsaný otec dítětě a musí tam jít buď s tebou a nebo jeho OP si vzít, takhle mi to bylo řečeno.Tak jsem si vzala aspoň ty formuláře a můj chlap to podškrtnul a pak mi půjčí OP.
Třeba to ale po vás chtít nebudou, co úřad to jinej zvyk! ![]()
Já bych si také chtěla hned zažádat o tu 3letou variantu. Tak to mám jednoduché rozmýšlení - dojdu na sociálku v Plzni - mám tam zaměstnavatele ![]()
Jé, tak to děkuju za radu - chci tam jít teď v pondělí a ten můj jede na školení někam na Vysočinu. Naštěstí se dají ty formuláře stáhnout do pc, předvyplnit a pak dopsat na úřadě
Ahojky maminečičky
,
tak my máme žroutíka
…Krmíme 150ml. 6-7krát denně podle Daňulky hladíku…Nám od středy jsou 4.měsíce a koupila jsem mu už kašičku s mlíčkem. Dala jsem mu jí na spaní ale ten den byl hotový, tak, že vypil jen 30ml a spinka…Jinak Vám to spinkání závidím
Dáňa usíná kolem 19hod…budí se koelm 23,2 a 4hod…a kolem 6hod.máme budíček ![]()
Beed, jakpak se mají nastávající?
Jinak Daňulka samozřejmě taky zdraví ![]()
Kurri, zdravím mezi březňátkama ![]()
Jinak holky, docela jsem se zhrozila, jak tady píšete o rodičáku…Já mám zaměstnavatele v Praze, tak musím do Prahy, vyplnit papíry a dát do tady v Mostě? Já tmu vůůůbec nerozumim
A k tomu ještě nevím když Dáňovi byli 4.měsíce, už je nejvyší čas na žádání, že?
Děkuju za rady…
Mějte se kráááásně a pohlazení mrňouskům ![]()
Dobré ránko březňátka a jejich maminky. ![]()
Já mám také zaměstnavatele v Praze.
Boudí mě inspirovala
, zkusím hned v pondělí zavolat na sociálku a domluvit se. Jinak formuláře jsem si stáhla z netu.
Fakt mám ted brouka v hlavě, z toho rodičáku… Já mám formuláře normálně z magistrátu…Můžeš mi Andílku prosím napsat stránku kde si to stáhla? Děkuju ![]()