Brigáda – 17letá holka za barem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pavlak5 píše:
mě by to asi taky vadilo ,kdyby se mi 17letá dcera pracovala v baru .Chodí tam opilci ,někdy fetáci ,pochybní chlápci a někdy i zloději ,a pak se za noci vracet domů -to bych nebyla nadšená bála bych se ,že si na ni někdo počká .Ikdyž chápu ,že pro ni je práce v baru atraktivnější naž za pokladnou v marketu .
Na druhou stranu je tam spousta lidí a jen tak jí nějakej feťák obtěžovat nebude. To jedině venku, když by šla domů a to je fuk odkud jde, jestli od baru, z diskotéky nebo od kámošky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na tom nevidím nic špatného, třeba jí to baví a do toho si vydělává peníze.jiný holky v tom věku sedí doma u pc a sockujou peníze u rodičů..
- Citovat
- Upravit
Pokud v tom baru nejsou automaty, tak to nevadí. Samozřejmě nesmí alkohol požívat. Když jsem ještě dělala provozní, tak jsem zaměstnala holku kolem 17ti let. měla po škole. Šla normálně na smlouvu. probírala jsem to s účetní, protože jsem nevěděla jestli to jde. při kontrolách jak z fú, tak z hygieny bylo vše v pořádku. Platná smlouva, alkohol neužívala, jen nalévala. v okamžiku, kdy tam přišli automaty, tak měla bohužel smůlu. Musela odejít. U automatů nesmí být nikdo mladší 18ti let. A policajti po tom docela jdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to nezakonne, nesmi nalevat alkohol ani kasirovat, kdyby prisla kontrola tak to odnese ona i zamestnavatel, pracovala jsem za barem a i z praxe znam jak to chodi, kolegyne byla mladsi 18ti let, prisla kontrola a i ona i zamestnavatel byli potrestani, (domluva, pokuta) takze ja osobne bych radeji skoncila s touto praci v tomto veku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monny89 píše:
Je to nezakonne, nesmi nalevat alkohol ani kasirovat, kdyby prisla kontrola tak to odnese ona i zamestnavatel, pracovala jsem za barem a i z praxe znam jak to chodi, kolegyne byla mladsi 18ti let, prisla kontrola a i ona i zamestnavatel byli potrestani, (domluva, pokuta) takze ja osobne bych radeji skoncila s touto praci v tomto veku.
musím oponovat. My jsme zaměstnávali. Sice jen jednu a jen chvíli, ale i přes kontroly bylo vše v pořádku. Ovšem - je to asi 6 let zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lemaz píše:Monny89 píše:musím oponovat. My jsme zaměstnávali. Sice jen jednu a jen chvíli, ale i přes kontroly bylo vše v pořádku. Ovšem - je to asi 6 let zpátky.
A tim to asi bude…
Ne opravdu pokud ja vim, tak uz to je nezakonne, pracovala jsem za barem naposledy letos jeste…
Ale take samozrejme zalezi na tom jake maji zamestnavatele kontakty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady dávám odkaz na aktuální zákoník práce, kde jsou vyjmenovány práce zakázány mladistvým… za barem dělat může, ale ne v noci.
http://business.center.cz/…cast2h7.aspx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice je fajn že si možná uvědomí i hodnotu peněz, ale je spousta jiných brigád. Já bych byla asi proti
Až jí bude 18. Jako pracovat ještě někde kde se kouří…vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Dcera mého manžela, která navštěvuje 3.ročník SOU si přivydělává jako barmanka o víkendu za barem. Nelíbí se nám to…Můj dotaz, je možné, aby nezletilá osoba nalévala alkohol? Děkuji za všechny reakce
Ale ty penize co by si tam vydelala ji uz asi dat nechcete co? Kdyby ji bylo 15 tak dejme tomu ale v 17 ji akorad pripravite o dobrou brigadu a az ji bude 18 tak tam na ni uz cekat nebudou.. A kdyz jsme u toho tak servirka taky prodava alkohol a cigerety..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to ti můžu říct z vlastní zkušenot… NESMÍ NESMÍ NALÉVAT ALKOHOL!!! A neměl by ani za barem pracovat. Já jsem čekala 3 měsíce do 18.tých narozenin abych mohla za barem začít pracovat… je to o průser toho zaměstanavatele…
Ale zas na druhou stranu, budte rádi, že si chce sama přivydělat, je skoro dospělá a určitě rozumná, jinak by ji v baru pracovat nenechali… Jaký to je bar?
- Citovat
- Upravit
Vždyť je spousta učňáků, kde se učí na servírky, barmany apod. lidi pod 18 a chodí normálně praxi a ten alkohol nalévají… Nesmí pracovat v noci a ten alkohol popíjet, to je jasné, ale jinak jim nic nebrání. Pokud někdo musel čekat do 18 než ho vzali do práce, možná to bylo proto, že až od 18 let je možné podepsat hmotnou zodpovědnost nebo kvli té noční práci a většinou právě proto je skoro nemožné sehnat podobnou brigádu jako nezletilá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
byla jsem na učnáku (servírka) už od prváku jsem měla týden praxe týden škola + brigádu i do 4 rána(když to bylo po půlnoci tak zajistily pokoj na spaní,či taxi) ,alkohol jsem nalevala a když číšník nebyl po ruce tak mi nechal peněženku at to skasíruju, aby zbytečně lidi nečekaly kšeft je kšeft a nikoho to nezajímalo že mi bylo pod 18..jo jinak ten alkohol to nesmí nikdo v pracovní době a stejně se po taji upijí..jnk jsem ještě nikdy nezažila kontrolu jen hygienu a ta se o věk brigádníku nestarala a v noci nechodila..
- Citovat
- Upravit
Nepříjde mi to špatné, aspoň uvidí, jak to v baru chodí a co s lidmi dělá chlast.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janine24 píše:
Nepříjde mi to špatné, aspoň uvidí, jak to v baru chodí a co s lidmi dělá chlast.
Přesně mě to úplně odnaučilo pít ![]()
- Citovat
- Upravit
Michaelakkk píše:janine24 píše:Přesně mě to úplně odnaučilo pít
Takže ideální výsledek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit