Brigáda na DPP - dotaz.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A kolik hodin jsi za ten měsíc odpracovala. Určitě máš napsáno 120kč/h čistého není tam hrubého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se řeší překročení 300 hodin nebo na co se ptáš? Buď se podvádí tak, že se část platí na černo na ruku nebo se píše vyšší hodinovka a méně hodin než ve skutečnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Jak se řeší překročení 300 hodin nebo na co se ptáš? Buď se podvádí tak, že se část platí na černo na ruku nebo se píše vyšší hodinovka a méně hodin než ve skutečnosti.
Ano, plus ještě doplním variantu, že má majitel X firem a uzavřou se třeba 3 DPP pod hlavičkou různých společností na stejnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš když tě vidím, mohu tě požádat o radu? dcera má DPP do 10 tis za měsíc. předpokládám, že stále platí, že zdravotní pojištění si musí platit sama, protože z této částky se u DPP neodvádí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina není státní pojištěnec nebo neodvádí z jiného zaměstnání? Pokud ne, musí si uhradit zdravotní sama. Posuzuje se celý měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@sagina není státní pojištěnec nebo neodvádí z jiného zaměstnání? Pokud ne, musí si uhradit zdravotní sama. Posuzuje se celý měsíc.
díky. já jsem si to myslela, ale už je to roky, co mzdy nedělám a těch změn přeci jenom proběhlo docela dost. holka si zdravotní samozřejmě platí, ale teď jí někdo nasadil brouka do hlavy, že by třeba nemusela, když platí daně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náměsíčná Teprve tam budu, 120 je čistého, to vím jistě. Dělá se na DPP, a chtějí 8 hodin denně v rámci po-ne, chodila po-pá na 8
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Náměsíčná Teprve tam budu, 120 je čistého, to vím jistě. Dělá se na DPP, a chtějí 8 hodin denně v rámci po-ne, chodila po-pá na píše: Více
Ve smlouvě máš 120,– čistého psaný jo? O tom silně pochybuju nebo zaměstnavatel je naprostý diletant.
Jinak na tohle množství hodin ti DPP nestačí ani na dva měsíce. Max můžeš udělat 300 hodin a ty za dva měsíce dáš 320.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mám informace. Je to práce na DPP, 120 Kč čistého na hodinu. 8 hodin denně podmínka. Smlouva se v případě překročení píše na někoho jiného. Do toho nejdu.
- Citovat
- Upravit
Ahoj.
Asi budu za blbce, ale snad mi poradíte. Našla jsem si brigádu, než si najdu něco na HPP, což je teď zoufale.
Práce je manuální, 8hodin denně, po-ne, případně 12cky podle toho jak, kdo může chodit. Mzda 120 Kč čistého. Ale práce na DPP. A to mě zaráží, protože je 4.5 měsíce. Což hodinové nevychází. Majitel mi k tomu nic neřekl, jen, že tento problém je řešitelný a vše můžeme probrat osobně pokud se stavím a budu mít zájem
Nikdy jsem na dohody nepracovala, tak nevím jak je toto možné řešit???