Brigáda na DPP - dotaz.

Anonymní
24.8.21 15:05

Brigáda na DPP. Jedna otázka.

Ahoj.
Asi budu za blbce, ale snad mi poradíte. Našla jsem si brigádu, než si najdu něco na HPP, což je teď zoufale.
Práce je manuální, 8hodin denně, po-ne, případně 12cky podle toho jak, kdo může chodit. Mzda 120 Kč čistého. Ale práce na DPP. A to mě zaráží, protože je 4.5 měsíce. Což hodinové nevychází. Majitel mi k tomu nic neřekl, jen, že tento problém je řešitelný a vše můžeme probrat osobně pokud se stavím a budu mít zájem 8)

Nikdy jsem na dohody nepracovala, tak nevím jak je toto možné řešit???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6866
24.8.21 15:36

A kolik hodin jsi za ten měsíc odpracovala. Určitě máš napsáno 120kč/h čistého není tam hrubého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.8.21 15:47

Jak se řeší překročení 300 hodin nebo na co se ptáš? Buď se podvádí tak, že se část platí na černo na ruku nebo se píše vyšší hodinovka a méně hodin než ve skutečnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
24.8.21 16:10
@Lendeš píše:
Jak se řeší překročení 300 hodin nebo na co se ptáš? Buď se podvádí tak, že se část platí na černo na ruku nebo se píše vyšší hodinovka a méně hodin než ve skutečnosti.

Ano, plus ještě doplním variantu, že má majitel X firem a uzavřou se třeba 3 DPP pod hlavičkou různých společností na stejnou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.8.21 16:11

@Lendeš když tě vidím, mohu tě požádat o radu? dcera má DPP do 10 tis za měsíc. předpokládám, že stále platí, že zdravotní pojištění si musí platit sama, protože z této částky se u DPP neodvádí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.8.21 16:23

@sagina není státní pojištěnec nebo neodvádí z jiného zaměstnání? Pokud ne, musí si uhradit zdravotní sama. Posuzuje se celý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.8.21 16:56
@Lendeš píše:
@sagina není státní pojištěnec nebo neodvádí z jiného zaměstnání? Pokud ne, musí si uhradit zdravotní sama. Posuzuje se celý měsíc.

díky. já jsem si to myslela, ale už je to roky, co mzdy nedělám a těch změn přeci jenom proběhlo docela dost. holka si zdravotní samozřejmě platí, ale teď jí někdo nasadil brouka do hlavy, že by třeba nemusela, když platí daně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 19:57

@Náměsíčná Teprve tam budu, 120 je čistého, to vím jistě. Dělá se na DPP, a chtějí 8 hodin denně v rámci po-ne, chodila po-pá na 8

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 19:58

Díky holky. Pochopenl :srdce:

• Citovat
  • Upravit
20896
25.8.21 05:46
@Anonymní píše:
@Náměsíčná Teprve tam budu, 120 je čistého, to vím jistě. Dělá se na DPP, a chtějí 8 hodin denně v rámci po-ne, chodila po-pá na píše: Více

Ve smlouvě máš 120,– čistého psaný jo? O tom silně pochybuju nebo zaměstnavatel je naprostý diletant.

Jinak na tohle množství hodin ti DPP nestačí ani na dva měsíce. Max můžeš udělat 300 hodin a ty za dva měsíce dáš 320.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.21 08:27

Tak mám informace. Je to práce na DPP, 120 Kč čistého na hodinu. 8 hodin denně podmínka. Smlouva se v případě překročení píše na někoho jiného. Do toho nejdu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat