Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-motion?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-mo...@xxxmisickaxxx tak Romeří vajíčko je nejbezpečnější na trhu, takže pohodička (má jí i teď malá princezna v Anglii) ![]()
Vajíčko taky od Romeru, ideálně BABY-SAFE plus SHR II společně s ISOFIX nebo Belted Base (podle financí).
Já mám Belted Base, protože mám krátké pásy u auta a isofix to nemá a u druhého auto jí máme na pásech a na těch pásech mi to příjde pevnější
ale zase z belted base se to lépe vyndavá a je to pohodlnější
Bohužel ta romerka sice patří mezi nejbezpečnější, ale zároveň mezi největší, tak některé auta k tomu nemají absolutně uzpůsobené pásy, takže základna je vážně potřebná.
Zdravim maminky. Chceme tez koupit tento kocarek ale co je pro me dulezite, kolik meri ten cely prostor na sezeni cili lezeni. Zajima me sirka a delka.Mame velkyho kluka a v tech klasickych je jak sardinka. Mohli byjste mi prosim napsat ty rozmery? Dekuji
![]()
A jeste otazecka. Polohovat jdou jen zada a nebo cela ta plocha i s tim jak jsou ty nohy? ![]()
@Pajulan hezky zobrazene rozmery mas popsane ve fotoalbu v tematu. Ja se jedu dnes definitivne rozhodnout zda b motion 4 nebo 3, jakou barvu a jakou korbu k tomu. Stravila jsem ted nad vyberem kocarku par tydnu tak doufam, ze me „trapeni“ dnes ukoncim
Britax byl favorit dlouhk, ale odradil me neotocny sportak; ale uz me dost lidi presvedcilo, ze bude chtit mimco koukat ven a ne po mamince ![]()
Tak jsem zpet z eshopu a prodavac me fakt ujistil, z efakt neprohloupim. I mi spis doporucil 4kolku. Barvu bych vzal achilli pepper, prt. ji delaji i na korbu, kdezto hnedou korbu nedelaji. Jedina vec, co se mi nelibila, je teda ta operka nohou
Jak to holky delate, kdyz vam mimco spi? To ma fakt ty nohy svesene? Taky jsem se ptala na ta, jak tu nekdo psal, ze se prohybaji, tak do toho zaperoval rukou a nic se teda neprohybalo
A polohovani zad mi taky prislo jednoduche, jak si tu nekdo stezoval
Ale ono je pak asi neco jineho v praxi ![]()
Jen prosim o radu s tou podporou noh, jak jste to holky prosim vyresily?
@Pampeliska78 Taky zalezi jak stare dite. Ja ted prestehovala z korbicky do sportaku, a zatim se vejde nalezateo na tu rovnou plochu. A kdyz v nem byval starsi, tak mu to nijak nevadilo. Bud si dal nohy na tu operku pred s sebou (ted jsem to videla delat dite s agile plus s polohovatelnyma nozickama:-D ), nebo si je skrcil, nebo mu holt visely… Jsou na to teda vychytavky, ale za me zbytecnost, minimalne zatim, jestli jdes nejdriv do korbicky, tak to res az nastane chvile (da se to).
@zupe dekuju za radu. Jj nejdriv si musi projit korbou (cekame v rijnu). S tou jste byla spokojena? Prijde mi docela nizko a na zimu ne moc zateplena, ale to se da asi taky pak nejak vyresit ne? Jedeme dnes pro celou kombinaci, prt. maji na Britax do nedele 15% slevu, takze jsem se musela takhle rychle rozhodnout. Uz jsem ale vycetla, ze to zvedani nozicek se fakt da vyresit podomacku ![]()
@Pampeliska78 Megaspokojena! Mam lednove mimco a nemela jsem pocit, ze by na nej nekdy tahlo (byl ve fusaku). A neprijde mi ani nizko ani vysoko. Jeno teda ten kocar je s ni docela tezkej, coz jsme ovsem zjistila za ted, kdyz jsem ji sundala a nacvakala sportak! Jsem malem preklopila kocar, jak jsem zvykla tlacit, abych vyjela na chodnik
Skvele mi prijde to rychle nacvakavani.
@zupe tak uz jsem taky hrdou majitelkou britaxu b morion 4 chilli pepper. Dokoupila jsem rovnou terenni predni kolecka a nanoznik. Zbytek (prebalovaci tasku, podlozku a clonu do sportaku, vajicko) nejak casem.
Tak jsem vas holky konecne cele docetla a mela bych na vas par takovych souhrnnych otazek ![]()
1.plastenku musim asi dokoupit zvlast na korbu a zvlast na sportak, že? Na sportak tu byla doporucovana Emitex aluspacer nebo Emitex tracking universal?
2. Zimni fusaky doporucujete do korby Emitex cocoon nebo Ivemababy. Nebo se tam vejdou vsechny?
3. clona-tu porad nejak nechapu, respektive jak to tam drzi? Neposouva se pri vetru? To je na suche zipy? A usiti doporucujete od Natydom na mmb.
4. je dobra original prebalovaci taska? Nebo jakou? A mate nekdo ten jejich organizer? Ten se mi treba libi moc ![]()
5.je nutne koupit podlozku do sportaku? A do korbicky taky jeste nejake prosteradlo ci podlozku? ![]()
6. kolecka, kdyz se teda pichnou, tak jdou nakonec vyresit samoopravou?
7. vajicko-zjistila jsem, ze jdou na kocar jenom 3-Romer BABY-SAFE plus 2015, Römer BABY-SAFE plus II 2015 a Römer BABY-SAFE plus SHR II 2015, je to tak? Ceny tech dvou mi teda prijdou priserne, ale asi bych sla zlatou stredni cestou. Je ale potreba do Baby safe plus II dokoupit adaptery? To uz by se vyplatilo koupit tu nejdrazsi, ktera ty adaptery ma snad uz v sobe ![]()
To je zatim vse, co me napada
Tak kdyby mel nekdo chut mi odpoved, budu jenom rada! ![]()
@Pampeliska78 píše:
Tak jsem vas holky konecne cele docetla a mela bych na vas par takovych souhrnnych otazek![]()
1.plastenku musim asi dokoupit zvlast na korbu a zvlast na sportak, že? Na sportak tu byla doporucovana Emitex aluspacer nebo Emitex tracking universal?
2. Zimni fusaky doporucujete do korby Emitex cocoon nebo Ivemababy. Nebo se tam vejdou vsechny?
3. clona-tu porad nejak nechapu, respektive jak to tam drzi? Neposouva se pri vetru? To je na suche zipy? A usiti doporucujete od Natydom na mmb.
4. je dobra original prebalovaci taska? Nebo jakou? A mate nekdo ten jejich organizer? Ten se mi treba libi moc
5.je nutne koupit podlozku do sportaku? A do korbicky taky jeste nejake prosteradlo ci podlozku?
6. kolecka, kdyz se teda pichnou, tak jdou nakonec vyresit samoopravou?
7. vajicko-zjistila jsem, ze jdou na kocar jenom 3-Romer BABY-SAFE plus 2015, Römer BABY-SAFE plus II 2015 a Römer BABY-SAFE plus SHR II 2015, je to tak? Ceny tech dvou mi teda prijdou priserne, ale asi bych sla zlatou stredni cestou. Je ale potreba do Baby safe plus II dokoupit adaptery? To uz by se vyplatilo koupit tu nejdrazsi, ktera ty adaptery ma snad uz v sobe
To je zatim vse, co me napadaTak kdyby mel nekdo chut mi odpoved, budu jenom rada!
1. Plastenku staci, kdyz dokoupis na sportak, nakorbu je v baleni, i kdyz ja jsem neprisla na to, jak se nandava… ![]()
2. Ja mam fusak little angel, vejde se bez problemu, ale vejdou se dle meho vsechny, zalezi, co se Ti libi.
3. Ja nandala jednou a zase sundala, nelibi se mi to.
4. Organizer super!!! Blbe se tam pak uchytava jeste taska (ja mam po dlouhem zkouseni z DM), ale organizer fakt super.
5. Neni. Je to vec vkusu a pak jak moc je dite prase a zaspini ten potah - je snazsi vyprat podlozku. Na druhou stranu, me dite melo vzdy schopnost uspinit to pod podlozkou uplne stejne…
Prosteradlo jsem kupovala, kdyz jsme zacali jezdit bez fusaku, coz Ty s rijnovym ditetem mozna vubec nebudes, tak nespechej. Fusak jsem davala normalne do toho, co tam uz je.
6. nevim…
7. Me sedi autosedacka na tech, co se dodavaji se sportakem, ale mam nejakou starsi bazarovou, tak verzi 2015 neznam.
@zupe jsi zlato dik moc! Na plastenku na korbu mrknu jestli tam je! Popravde jsme hobzatim jen odvetli k nasim a na rozbaleni nebyk cas, ale udelame to co nejdrive, kvuli pripadne vymene do 14dnu
Tak jsme vcera rozbalili kocarek a plastenka na korbu i adaptery tam nastesti jsou
Jen misto dvou karabin (u takove te pasky, ktera drzi a sklada kocarek) mame jen jednu a druhou vyresili pomoci krouzku jako na klicich
Tady na fotkach maji vsichni dve karabiny, ale to je asi detail ![]()
Jinak partner byl trochu zklamany a furt opakoval, ze ten polsky Baby design Husky se mu libil vic
Zarazilo ho treba, ze na prednich koleckach pouzili Nemci plastovy cep, kdezto Polaci ho maji lepsi-kovovy
A ze kocarek vubec nepruzi!
To se jeste zlepsi?
Mne osobne se teda korba taky libila vic u Huskyho, tady ta je na zimu fakt dost „vzdusna“, ale furt si rikam, ze jsem kocar kupovala predevsim kvuli sportaku, v kterem bude prcek dele. Jo a striska u korby se i po uplnem zatazeni poradne nevypne-to je normalni? A ty vzpery, doufam, ze nebudou nijak miminko tlacit/omezovat? ![]()