Brno-Bystrc, v jaké ZŠ máte děti?

1459
28.2.19 13:51

Zdravím, mám na Laštůvkové dva syny, 11 a 14 let. Oba velmi spokojeni, samozřejmě občas nadávají na učitele, ale to je normální. Jediné co bych asi vytkla je strava. Postupně tam děti přestávají chodit na obědy, že jsou příšerné. A to kluci nejsou nijak vybíraví. Na Vejrostku jsme toho prvního původně hlásili, protože jsme to měli u domu, ale recenze byly v tu dobu příšerné. Dokonce to bylo i na internetu, strašná šikana a učitelé nic neřešili. Kmarádka musela svou dceru kvůli šikaně přehlásit. My jsme to naštěstí stihli ještě před nástupem. Laštůvkova je dobrá i kvůli sportu. Komunikace s učiteli taky super.Nemám co vytknout. Dceru dám určitě taky tam, pokud se teda nedostanem do Žebětína, kam spádově patříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16245
28.2.19 20:09

@LennyL1 delěkuji moc. :kytka:
Dneska jsme byli na dni otevřených dveri a docela jsme byli spokojeni. Ředitel mluvil dobre a k věci. Třídy a skola pěkná. Teda ta jídelna by si zasloužila něco s ní udělat :mrgreen:
Tak za měsíc půjdeme asi k zápisu a budeme doufat že chytneme dobrou učitelku, se kterou si syn sedne. :mrgreen:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
11.5.20 09:39

@aknah31 Dobry den, rozhoduji se v techto dnech mezi ZS Lastuvkova a Heyrovskeho. Na Heyrak mam zatim sama pozitivni hodnoceni, chci se zeptat jak hodnotite po roce Lastuvkovu? Libi se mi tam ta nabidka sportů, takze zatim diky tomu vítězí. Jako nevyhodu vidim jeji velikost a dostupnost, tak fakt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
13.5.20 13:53

@Kofi La
Ahoj, po roce na ZŠ Laštůvkova jsem moc poskojeni a letos šel k zápisu mladší syn.
Libí se mi menší počty dětí ve třídach, v průmeru jich je je kolem 19-22detí ve tříde. U nas je v soušasné době 21dětí. Ve velikosti školy vidím spíš vyhodu, maji možnost otevřít více tříd s menším počtem dětí, mají velkou kapacitu družiny, velou nabídku kroužků, speciální pedagogy, školní psycholožku atd.

Popravdě jsem se bála právě umístění školy a její dostupnosti. Jsme z Kamech tak to není zrovna blízko. Ale paradoxně mi teď přijde její umístění dobře dostupné. Ráno to tam sice je masakr, protože všichni vozí děti autem do školy :lol: Ale od Nového roku začas syn sám jezdit MHD domu ze školy. Krásně si mezi domy projde na zastávku wollmanova, kde po přechodu s ostrůvkem přejde jednu cestu. Zvládá krásně a přístí rok s ním bude chodit i mladší bráška.
Výber kroužků mi ve škole přijde dostačující, syn chodí do Čiby. Družina má pestrý program a vychovatelky jsou úžasné. Jídlo synovi ve škole většinou chutná. Jídelna by sice chtěla rekonstrukci ale jídlo je prý výborné.
Vsechno je to o ucitelc :mavam: e, na kterou narazíte. Jestli si vaše díte sedne s ucitelkou, jaké máte požadavky a očekávání. Někdo může být max spokojený a jiný spokojený není ve stejné třídě u stejné učitelky.
Na škole je začátek pro prvňáčky pomalý a pozvolný. Za mě bych řekla až moc, ale syn si nestěžoval. Cele první pololetí se neznámkuje, učitelka jen dává razítka, popřípade V jako videla, když se něco extra nepovede. Na pololetí slovní hodnocení. Na ang se třída dělí na dvě skupiny. Jedna hodina mat a CJ týdně je taky půlena, kdy učitelka ma ve tříde 10detí a může se jim věnovat více individuálně. Organizačně je to vyřešeno tak že jedna skupina přijde na 9hod a ma do pul jedné a druhá skupina na 8 do triřtvrte na dvanáct a pak se to prohodí.
Od druhého pololetí se pomaličku najíždí na známky. Do poloviny března, kdy se zavřela škola učitelka dávala jen 1 a 2.
S komunikací a zpětnou vazbou v této době Koronaviru jsme taky docela spokojeni.

Tak přeji šťastnou ruku ve výběru školy. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
24.5.20 09:52

@aknah31
Diky moc za podrobne info. Lastuvkova byla pro me dlouho vitez, meli jsme i papír s plusy a minusy…a na dostupnost vyhral Heyrak. Prece jen bude rano vodit manzel, tak mel právo výběru a je to preci je strategictejsi poloha. Kazdopadne mi take prijde, ze to na Lastuvkove delaji dobre, doufam, ze jsme neprebrali:)
Mejte se a jeste jednou diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.24 10:13

C

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin