Bronchitida u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3466
20.12.12 21:05
@karol-ka píše:
AHoj Dydynko:),malá má 7. měsíců a 2 týdny nás trápí kašel. Ze začátku to nebyla žádná hrůza, ale postupně se k tomu přidala rýma a malá mi začala chrčet, 2 krát byla poslechově čistá a při poslední kontrole nám Dr. oznámila, že máme zůžené průdušky. Dostali jsme spiropent 2 krát denně, odsáváme z nosíku a jinak ji maži tymiánovým krémem na hrudníček a mezi lopatky a dělám zábaly. Zdá se mi to lepší, ale nechci to zakřiknout. Zítra jdeme na kontrolu, tak uvidím co řekne paní doktorka a hlavně jestli dostaneme ATB. U Ventolinu si nejsem jistá, ale pokud ti ho Dr. předepsala, tak snad ví proč a co dělá. U těch malých dětí je to hrozně, za ty dva týdny jsem vyčerpaná a hlavně mám o malou strach. Držte se :) a hlavně se brzy uzdravte ;)

děkuji moc ;) právě jsem si všimla, že ve většině případů tady mají miminka ten spiropent.. :think: držím palečky a taky přeji ať jste brzy fit!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
20.12.12 21:09

@Girly

tak my máme právě Ventolin k inhalaci, koupila jsem kvůli tomu domů inhalátor a máme dávku 4kapky do 3ml vincentky, masku dávám tu nejmenší ( i když je pořád strašně velká) a trvá nám to tak 5 min, než to přestane pářit..naštěstí malej to vydrží úplně v klidu, pouštim mu k tomu TV Duck :D ps: co je to chamber? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
20.12.12 21:16

Aha, tak mi to máme ve formě jako je to dýchátko pro astmatiky. Akorát malému dítěti to nejde strčit do pusinky, tak se to stříkne do takového tubusu s maskou a mimčo si to z toho vydýchá. Můj chlapeček u toho šíleně křičel a pral se, ale už si docela zvykl a hrozně komicky předvádí hluboké dýchání z chamberu :lol:. http://www.adverts.ie/…lers/1510074.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
20.12.12 21:20

@Girly tak to jo ;) :lol: koukám že máš taky Daníska a ještě má dneska narozeninky, tak přejeme vše neeeeeeeej!! :potlesk: ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
20.12.12 21:27

Jo a ohledně té informace, že to není vhodné pro děti do 18ti měsíců, můj chlapeček užívá i další léky nevhodné pro malé děti, ale doktorka mi vysvětlovala, že ve skutečnosti to neznamená, že to malým dětem škodí, jenom farmaceutické společnosti nemají možnost to na nich otestovat, tak se takhle ty firmy tím prohlášením chrání. Můžeš být v klidu, prcek měl za ten rok Ventolin asi desetkrát, a v 16ti měsících jsme byli v nemocnici s dávkováním 6 vdechů každé dvě hodiny a žádné vedlejší účinky jsem nezaznamenala. Pokud máš o malou strach, tak mně radili koukat mu na bříško - pokud se průdušky už hodně zúží, dítě intenzivně pracuje bříškem, náš malý úplně vtahoval dovnitř oblast žaludku při každém nádechu a dýchal jak uběhaný pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
22.8.14 00:28

Holky, prosím o radu. náš čtyřměsíční syn se asi od 6 týdnů trápí s kašlem. oblítali jsme kde co, až cca před 3 týdny alergolog uzavřel jako chronická bronchitida. dostali jsme spreje. před týdnem začal malý teplotovat, zhoršil se, byli jsme krátce hospitalizovaní, teď je bez teplot, zatím ještě na ventolinu
A teď k mému dotazu.jak u takového dítěte s pobytem venku? bydlíme na vsi, takže žádné nákupáky apod nehrozí. jde mi hlavně o to, že si rád pospí v kočárku na zahradě, doma mi spí docela blbě
Dětská radí pokud nejsou horečky, ven dávat s tím, že je spánek pro zdraví taky důležitý.
Alergolog říká s pobytem venku opatrně, jen když nefouká, neprší, není zima, ale taky není horko…takže nejlíp nikdy
Malý je samozřejmě v korbě, takže snad mu až tak nepřízeň počasí nevadí, když ho adekvátně obléknu
Poraďte, jak se zařídit? Přeci si z něj neudělám skleníkovou květinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
22.8.14 03:34

@nelar ja si tez myslim, pokud nema teploty, je uz v pohode, tak venku v kocarku, kdyz mu tam nebude foukat, muze tam spinkat. Venku se jim dari, sousedka davala i v desti, oblikla dala slidu, postavila kocar pod pristresek a jak chrnela, venku jim to prospiva aby byli zdravy a odolny, tak se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
22.8.14 07:45

@nelar Náš malý měl v 5 měsících taky zánět průdušek a už v nemocnici nás hnali ven na balkon, pokud neměl teploty. Přiměřeně obléknout (nesmí mu být zima ani se potit) a pokud možno, aby moc do kočárku nefoukalo. Zima prý nevadí, my byli v nemocnici v mrazech a taky hned co nejdřív ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí