Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, dceři budou kvůli rovnátkům brousit zuby.. Bolí to? Od mých rodičů jsme slyšela, že se to provádí pod lokální anestezii, ale dceřin ortodontista anestezii nenabízí… Bolí to tedy?
![]()
@uzivatelanonym píše:
Ahoj, dceři budou kvůli rovnátkům brousit zuby.. Bolí to? Od mých rodičů jsme slyšela, že se to provádí pod lokální anestezii, ale dceřin ortodontista anestezii nenabízí… Bolí to tedy?![]()
![]()
![]()
kvůli jakým rovnátkům?
to se snad nebrousí, ne?
@bublinek píše:
kvůli jakým rovnátkům?
to se snad nebrousí, ne?
Fixní, nemá to tedy před, ale po. Někde jsem četla, že se pak nemusí trhat zuby(u nas trhali)
@Bubla Bůčková píše:
To dělá i zubařka, neboli to, když nemáš citlivé zuby.
Zubařka brousí aby nasadila korunky. Stane se křehčím.
@uzivatelanonym píše:
Fixní, nemá to tedy před, ale po. Někde jsem četla, že se pak nemusí trhat zuby(u nas trhali)
Trhají se aby se udělalo místo pro srovnání zubů. Proč jste to neprobrali u Dr. Co tím myslí?
Já teda byla na nasazování spodních zámečků a nechci nějak strašit, ale brousil mi zuby opravdu hodně a u těch dásní to hodně bolelo, bylo mi z toho pak celý den špatně, jak mi tekla krev. Ale je možné že to bylo zubařem. ![]()
@VikyVik píše:
Já teda byla na nasazování spodních zámečků a nechci nějak strašit, ale brousil mi zuby opravdu hodně a u těch dásní to hodně bolelo, bylo mi z toho pak celý den špatně, jak mi tekla krev. Ale je možné že to bylo zubařem.
A po sundání zámečku se udělalo se žádný co? Obroušené zuby snad nemůžou zůstat jen tak.
Nevím, jakou vypovídací hodnotu to má, ale když mi na ortodoncii před bratru 30 lety brousili kvůli rovnátkům všechny špičáky, bolelo mě to hrozně. Ovšem tehdy se na nějaké tlumení bolesti nehrálo.
@Annci píše:
Nevím, jakou vypovídací hodnotu to má, ale když mi na ortodoncii před bratru 30 lety brousili kvůli rovnátkům všechny špičáky, bolelo mě to hrozně. Ovšem tehdy se na nějaké tlumení bolesti nehrálo.
jaký to mělo význam? co udělali s těmi zuby po rovnátkách
je mi 38, ve 12 jsem měla zámečky a nic takového se mi nedělo, to bych si pamatovala, pokud to bolí
já to nerozporuju, jen mě zajímá proč se to dělá, to je vše
@bublinek píše:
jaký to mělo význam? co udělali s těmi zuby po rovnátkáchje mi 38, ve 12 jsem měla zámečky a nic takového se mi nedělo, to bych si pamatovala, pokud to bolí
já to nerozporuju, jen mě zajímá proč se to dělá, to je vše
Já měla sundávací rovnátka horní i dolní, nosila jsem je na noc a každé ráno jsem plakala bolestí, když jsem je sundávala. Nevím, proč jsem nemohla mít stálá rovnátka (měla jsem mezeru mezi zuby a špatný skus). Od té doby mám hroznou fobii ze zubařů, bohužel. Já si pamatuju, že mi říkali, že mi zuby musí obrousit proto, aby rovnátka správně seděla, možná jsem neudělala správně otisk, nevím, oni vyrobili rovnátka, která neseděla a jako úpravu mi zbrousili všechny špičáky. Pro mě jako dítě mimořádný zážitek, který bych si nechala ujít. Možná že se takové věci dělají nebo dělaly běžně a někoho to nebolí, ale vzpomínám si, že jsem cítila velkou bolest a brečela jsem celou cestu domů.
@uzivatelanonym píše:
Ahoj, dceři budou kvůli rovnátkům brousit zuby.. Bolí to? Od mých rodičů jsme slyšela, že se to provádí pod lokální anestezii, ale dceřin ortodontista anestezii nenabízí… Bolí to tedy?![]()
![]()
![]()
Mě dělali to samé. Není to příjemné, ale v pohodě to zvládne. U dásní je to horší, ale pokud jí to bude bolet tak ať se domluví s zubařem o nějaký „signál“ např. zvedne ruku a on přestane. Hodně štěstí!
![]()