Brumík 9měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@fashion_victim83 zrovna jsem to chtěla napsat…on cukr není jen o fyzickém stavu.ale hodně o psychice. já mám parádně vyrovnané klidné dítě, a sladké jako takové nedávám (samo když dělám doma štrůdl atd. nebo občas piškot…ale prostě ve sladkém nejede a na chování (narozdíl od většiny jejích vrstevníků) je to děsně znát. Myslím, že denní přísun cukru a strava celkově hraje v chování dítěte velkou roli..že do roka má ochutnat vše jak tu někdo prohlásil, to beru jako takový žvást, předpokládám že řečený ze srandy.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fashion_victim83 píše:
V pohodě to rozhodne neni, dávat decku tohle je dost strasne-jako občasna sladkost, budiž, ale dávat takové nic (vyživove to je nic) na svačinu, je děs. To, ze neni tlustý a ma zuby OK, neznamená, ze to tak zůstane, nehledě na fakt, ze do zaludku, střev ani krve mu nevidíš. Takove koňské dávky cukru, tuku a jiných hnusu se na zdraví pozitivně neprojeví, maximálně neutrálně, spis negativně - časem. Nehlede na budované návyky - svačina -aha, něco sladkeho. Krevni cukr vyleti do výšin a za chvíli hlad a při opakovaném pozivani (vás případ) i návyk mozku na cukr a jeho vyžadováni - takový cukrový absťák.
Souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ADuck píše:
Maminky prosim radu nebo uklidnění spis - byli jsme na výletě a zapomnela jsem diteti vzit svačinunikde sem nic nesehnaka, jen brumika. Dala jsem teda toho brumika, moc mu to nejelo, ale sned to. Potrebuju spis uklidnit, ze to neni takova tragedie. Davat dal to nehodlam.
loni v létě, byla jsem s kamarádkou na plavečáku s dětmi a zatímco jsem se starším jezdila na tobogánu, tak kamarádka mi nakrmila desetiměsíčního kuřecím, čajovým salámem o jehož složení nemám žádný valný mínění. Na otázku proč mu nedala rohlík mi odpověděla, že měla strach, že se tím udusí a podotýkám, že je to máma od 3 dětí. No co si budem říkat, kluk neumřel. Z brumíka se taky nejspíš umírat nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvůj syn ti vzkazuje, že při příštím výletu ti ještě doma nepozorovaně vyhodí svačinu z tašky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ADuck
A co by se jako diteti, ktere sni brumika melo stat?
Ja to bezne detem davam od utleho veku, i jine sladkosti a nevidim na nich zadne negativni nasledky. Nebo co bych na nich jako mela pozorovat za ucinky?
Nic se nema prehanet, ale aby 2 lete dite neochutnalo sladkosti? To je trochu prehnane. S toho jsou pak ty obezni deti, protoze az se jednou k tem sladkostem dostanou, nebudou znat miru, oproti detem, ktere neco maleho pravidelne dostavaji. Treba moje deti maji ke sladkosten naprosto volny pristup a muzou si vzit co chteji. A vetsinou neco koupim a vali se to tam tyden. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 nemáš pravdu
ony eistují i zdravé „sladkosti“. A proč budu cpát dítěti průmyslově vyráběné srač. ky z reklam, když miluje ovoce, zeleninu, sušené křížaly, pochutná si na sušence bez cukru
a já ji budu záměrně učit na něco, co sama vlastně nejím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u devítiměsíčního mi to přijde teda nevhodné, ale určitě se nic nestane. Mám taky devítiměsíční, a případy, kdy jsme někde bez vhodné svačinky, naštěstí pořád s přehledem řeší kojení. Jinak teda můj starší dvouletý syn má sladké rád, ale z Brumíka mu jde pusa úplně šejdrem a nechutná mu to (přitom třeba kynuté buchty, domácí bábovku apod. jí rád), je to fakt hrozně přeslazené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzouš jojo
jeste asi 20× jsem si rikala „nezapomenout svacu“ a stejne jsem zapomnela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 tak jasne, akorat synovi nejsou dva ale 9 mesicu. Ve dvou letech bych se neptala, u takhle malyho mimina jsem mela strach. No stejne de ptam az poté, co to teda snedl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neblaznete. Brumik je preci jen ze samych peclive vybranych surovin a pripraveny specialne pro deti ![]()
Pak je otazne, proc jsme ve svete na prvnim miste s rakovinou tlusteho streva ![]()
Cimz netvrdim, ze z brumika je rakovina.
Jen jde proste o stravovaci navyky komplexne. Kdyz jsem minule videla maminku, ktera doslova predzvykavala kojenci hranolky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou se nic nestane ale urcite bych jinak nedavala nechapu jak brumika muzou vubec propagovat jako vyrobek pro deti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit