Brutální nas*ání!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
688
23.7.14 11:32
@jana7985 píše:
Zatím přesně nevím jaké problémy z toho budou, jen, že to budou řešit, ale nebylo mi řečeno jak, ale jelikož je to částka nad 5000, tak aby to nešlo třeba i přes policii a neměla jsem třeba ještě s policií nebo tak nějaký problém. Docela mám nahnáno, jelikož sice jsem nic neudělala, ale kdo mi uvěří, že se mi těch 8000 objevilo v šuplíku a nevím jak se mi tohle povedlo(nepovedlo)

Můžeš ještě popsat, jak došlo k tomu nalezení peněz? Našla jsi je nakonec ty nebo někdo jiný? Peníze to byly těch zákazníků, kteří byli v tu chvíli na poště nebo peníze pošty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.7.14 21:14

Peníze byly od lidí od kterých si doručovatelky vzaly peníze na zaplacení dokladu a peníze sme všude možně hledali a pak myslím, že oni řekli, že se podívají a já bez jakýchkoliv problémů jsem jim vyhověla s tím a šuplíky prohlédnout nechala. Bohužel se to našlo v šuplíku mezi penězi, ale nebyli nijak schované, byly přesně u sebe jak je slečna donesla pohromadě, načež jsem přepočítala i celou kasu zda se opravdu jedná o ty bankovky co říkala a bohužel to sedělo, ale vůbec nevím jak se mi něco takového povedlo, vůbec si to neumím vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.14 22:24

Tady zakladatelka.
Tak holky, vše jsem naskenovala Inspektorátu, pán odpověděl, dal mi číslo spisu a rozjede se to. :)

• Citovat
  • Upravit
688
24.7.14 08:56
@jana7985 píše:
Peníze byly od lidí od kterých si doručovatelky vzaly peníze na zaplacení dokladu a peníze sme všude možně hledali a pak myslím, že oni řekli, že se podívají a já bez jakýchkoliv problémů jsem jim vyhověla s tím a šuplíky prohlédnout nechala. Bohužel se to našlo v šuplíku mezi penězi, ale nebyli nijak schované, byly přesně u sebe jak je slečna donesla pohromadě, načež jsem přepočítala i celou kasu zda se opravdu jedná o ty bankovky co říkala a bohužel to sedělo, ale vůbec nevím jak se mi něco takového povedlo, vůbec si to neumím vysvětlit.

Peníze již byly v dispozici pošty, ty jsi zaměstnankyně pošty, uloženy byly mezi peněžními prostředky pošty, neúmyslně jsi je dala někam, kam jsi zvyklá automaticky ukládat peněžní prostředky. Nebyly ani u tebe v kabelce, ani uschovány někde, kde lze těžko peněžní prostředky nalézt. Nemyslím, že by podnik hlásil tento případ policii, nikdo není rád, pokud to není nezbytně nutné, aby mu po provozovně brouzdali policajti. Já to vidím spíš na to napomenutí, pokud to bylo poprvé. A příště, pokud se ti sejde k řešení více věcí, bu´d trošku asertivní a kolegyním řekni, že je nutné, aby počkaly, až vyřídíš klienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
24.7.14 08:57
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka.
Tak holky, vše jsem naskenovala Inspektorátu, pán odpověděl, dal mi číslo spisu a rozjede se to. :)

Dej prosím vědět výsledek, zajímá mě to. A hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 12:55

Je tu nejaky personalista?

Ahoj
zkusim navazat na toto tema, nove zakladat nebudu.
mam problem v praci, delam v administrative, pro velkou firmu jiz nekolik let.
poslednoi tri roky si me tu prehazuji z pozice na pozici, z castecneho uvazku na plny, pridavaji praci, jak se „jim“ zlibi. Po x letech se to nejak ustalilo a mela jsem pocit stabilni prace, i platove jsem se dostala tam kde bych chtela byt. JENZE uplne nahodou jsem se dozvedela ze mi cast platu odeberou, cili snizi vyplatu o par tisic aniz by mi to oficialne oznamili. Vlivem organizacnich zmen se cast prace kterou delam zrusila, tudiz mi odeberou za ni odmenu, coz se mi na vyplate vyrazne promitne. Jelikoz muj sef nebyl v praci, obratila jsem se na personalistu s dotazem jak to tedy je a bude. Ten ze me udelal uplneho blbce ze na to si jako stezuju! ze i tak budu mit slusny plat ( hodnoti dle ceho?), v podstate ta diskuze byla o nicem. chtela jsem o tom promluvit se svym nadrizenym z oci do oci jak bude prilezitost a i jsem to vyslovne zadala aby o tom personalista nemluvil. a co se nestalo? jeste za tepla to sefovi zavolal, nevim, co si konkretne rekli ale ja to dostala od sefe pekne sezrat, takze vztahy jsou mezi nami dost napjate a me tomrzi a nevim jak z toho ven. Sef mi to potvrdil ze mi snizi plat, ze pry jsem to mohla uz z tech organ zmen cekat. na muj dotaz ze bych ocenila kdyby mi takovou vec sdelil s prestihem mi vytkl ze to tak udelal coz neni pravda, nevim od kdy, o jakou sumu se bude presne jednat. Chtela jsem mluvit o moznosti nejakeho dorovnani jelikoz prace zastavam dost, ale tam bez uspechu, naopak mi rekl ze delam chyby. ano, uznavam obcas neco ujede ale komu ne? nicmene ani toto mi nikdy drive nerekl, a ze mi prace nekdy dele trva - ano, uznavam ale to je zapricineno i tim ze vysledek me prace je zavisly na jinych lidech - korektury, dodavatele a nekdy to urychlit proste nejde. obcas to visi i na jeho pozadavcich, kdy neni schopen presne rici co po me chce a v prubehu zadani se to upravuje. jsem z toho spatna, nastvana na personalistu ze jsem mela pocit ze si to co si rekneme mezi 4 ocima ma tak i zustat, a neni to prvni jeho uklouznuti. jak z toho ven? totalne me to tu nebavi, nechce se mi nic tvorit, proste na pytel :-(
omlouvam se ze je to tak dlouhe, mozna neprehledne, ale treba mi nekdo poradi co dal…diky za cas!

• Citovat
  • Upravit
688
24.7.14 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj
zkusim navazat na toto tema, nove zakladat nebudu.
mam problem v praci, delam v administrative, pro velkou firmu jiz nekolik let.
poslednoi tri roky si me tu prehazuji z pozice na pozici, z castecneho uvazku na plny, pridavaji praci, jak se „jim“ zlibi. Po x letech se to nejak ustalilo a mela jsem pocit stabilni prace, i platove jsem se dostala tam kde bych chtela byt. JENZE uplne nahodou jsem se dozvedela ze mi cast platu odeberou, cili snizi vyplatu o par tisic aniz by mi to oficialne oznamili. Vlivem organizacnich zmen se cast prace kterou delam zrusila, tudiz mi odeberou za ni odmenu, coz se mi na vyplate vyrazne promitne. Jelikoz muj sef nebyl v praci, obratila jsem se na personalistu s dotazem jak to tedy je a bude. Ten ze me udelal uplneho blbce ze na to si jako stezuju! ze i tak budu mit slusny plat ( hodnoti dle ceho?), v podstate ta diskuze byla o nicem. chtela jsem o tom promluvit se svym nadrizenym z oci do oci jak bude prilezitost a i jsem to vyslovne zadala aby o tom personalista nemluvil. a co se nestalo? jeste za tepla to sefovi zavolal, nevim, co si konkretne rekli ale ja to dostala od sefe pekne sezrat, takze vztahy jsou mezi nami dost napjate a me tomrzi a nevim jak z toho ven. Sef mi to potvrdil ze mi snizi plat, ze pry jsem to mohla uz z tech organ zmen cekat. na muj dotaz ze bych ocenila kdyby mi takovou vec sdelil s prestihem mi vytkl ze to tak udelal coz neni pravda, nevim od kdy, o jakou sumu se bude presne jednat. Chtela jsem mluvit o moznosti nejakeho dorovnani jelikoz prace zastavam dost, ale tam bez uspechu, naopak mi rekl ze delam chyby. ano, uznavam obcas neco ujede ale komu ne? nicmene ani toto mi nikdy drive nerekl, a ze mi prace nekdy dele trva - ano, uznavam ale to je zapricineno i tim ze vysledek me prace je zavisly na jinych lidech - korektury, dodavatele a nekdy to urychlit proste nejde. obcas to visi i na jeho pozadavcich, kdy neni schopen presne rici co po me chce a v prubehu zadani se to upravuje. jsem z toho spatna, nastvana na personalistu ze jsem mela pocit ze si to co si rekneme mezi 4 ocima ma tak i zustat, a neni to prvni jeho uklouznuti. jak z toho ven? totalne me to tu nebavi, nechce se mi nic tvorit, proste na pytel :-(
omlouvam se ze je to tak dlouhe, mozna neprehledne, ale treba mi nekdo poradi co dal…diky za cas!

Pokud máš mzdu uvedenou v pracovní smlouvě, musíš se změnou souhlasit a podepsat ji. Pokud máš mzdový výměr, lze mzdu změnit jednostranně nahoru i dolů. Měli by ti snížení rozumně zdůvodnit. Úvazek se také nemění jen tak, pokud jsi pracovala na plný, pravděpodobně jsi později s částečným souhlasila a podepsala nějaký dodatek? Jaký máš nyní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 13:27
@cila píše:
Pokud máš mzdu uvedenou v pracovní smlouvě, musíš se změnou souhlasit a podepsat ji. Pokud máš mzdový výměr, lze mzdu změnit jednostranně nahoru i dolů. Měli by ti snížení rozumně zdůvodnit. Úvazek se také nemění jen tak, pokud jsi pracovala na plný, pravděpodobně jsi později s částečným souhlasila a podepsala nějaký dodatek? Jaký máš nyní?

nejprve jsem mela castecny, pak az plny, kdy mi ho slibovali a slibovali az v okamziku kdy jsem rekla ze koncim tak personalni preposlal email od nejvyssiho kdy jsem to mela jiz 2 měs! schvalene.
ano, mam mzdovy vymer, primo ve smlouve to nemam.

• Citovat
  • Upravit
688
24.7.14 14:01
@Anonymní píše:
nejprve jsem mela castecny, pak az plny, kdy mi ho slibovali a slibovali az v okamziku kdy jsem rekla ze koncim tak personalni preposlal email od nejvyssiho kdy jsem to mela jiz 2 měs! schvalene.
ano, mam mzdovy vymer, primo ve smlouve to nemam.

Pochopila jsem, že s úvazkem ti hýbat nechtějí, nicméně měla by sis nechat udělat dodatek ke smlouvě, že tvoje týdenní pracovní doba je od… 40 hodin ttýdně. Se mzdou ti v tomto případě hýbnout dolů mohou. Je pouze na tobě, jak se k tomu postavíš. Pokud ti to nepřijde adekvátní vzhledem k množství práce, pokus se ještě vyjednávat, jinak s prominutím buď ráda, že máš práci - nemyslím to zle. Ozvat by ses, ale dle mého měla, protože by měli jinak pocit, že si můžou s tebou dělat cokoliv. Pracovní náplň máš stanovenou jakým způsobem? Můžu se zeptat na výši mzdy a lokalitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 14:15
@cila píše:
Pochopila jsem, že s úvazkem ti hýbat nechtějí, nicméně měla by sis nechat udělat dodatek ke smlouvě, že tvoje týdenní pracovní doba je od… 40 hodin ttýdně. Se mzdou ti v tomto případě hýbnout dolů mohou. Je pouze na tobě, jak se k tomu postavíš. Pokud ti to nepřijde adekvátní vzhledem k množství práce, pokus se ještě vyjednávat, jinak s prominutím buď ráda, že máš práci - nemyslím to zle. Ozvat by ses, ale dle mého měla, protože by měli jinak pocit, že si můžou s tebou dělat cokoliv. Pracovní náplň máš stanovenou jakým způsobem? Můžu se zeptat na výši mzdy a lokalitu?

uvazek mam plny, i to mam napsane ve smlouve kolik to je hodin.
me se nelibi to jednani a taky to ze neco personalnimu reknu a on to hned posle dal a zavari mi to :-(
pracovni napln mam sepsanou, jenze se mi taky neustale meni a uz se neaktualizuje pisemne.
do prace denne jezdim pres 40km, plat mam nyni 28hm, olomouc, coz je pekne kdybych nemusela dojizdet, zadne benefity nemame, krom rocnich odmen ale ty nejsou taky jiste.
jsem rada ze mam praci ale to jednani a zmatky tady me stvou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.14 14:16

A mam vic jak 10 let praxe, VŠ.

• Citovat
  • Upravit
688
25.7.14 16:38
@Anonymní píše:
uvazek mam plny, i to mam napsane ve smlouve kolik to je hodin.
me se nelibi to jednani a taky to ze neco personalnimu reknu a on to hned posle dal a zavari mi to :-(
pracovni napln mam sepsanou, jenze se mi taky neustale meni a uz se neaktualizuje pisemne.
do prace denne jezdim pres 40km, plat mam nyni 28hm, olomouc, coz je pekne kdybych nemusela dojizdet, zadne benefity nemame, krom rocnich odmen ale ty nejsou taky jiste.
jsem rada ze mam praci ale to jednani a zmatky tady me stvou.

Dá se předpokládat, že personalista bude loajální s vedením společnosti, navíc pokud se jedná o mzdy, takže to mě příliš nepřekvapuje. Požádala bych o aktualizaci pracovní náplně, aby byl patrný úbytek pracovních činností vzhledem ke snížení mzdy, ale jak jsem psala výše - nejdříve bych zkusila jednat s vedením o zachování nynější mzdy. Je možné, že by mohli odebranou práci nahradit jinou. plat máš vzhledem k pracovní pozici pěkný. Nelze zde brát tolik v potaz VŠ, jelikož děláš na pozici, kde by se mohl pravděpodobně uplatnit i SŠ.
Zmatky jsou v mnoha firmách, snad jen ty větší, stabilnější, převážně zahraniční mají vše již tak nějak zvládnuto. Jinak stačí výkyv v zakázkách, odliv významnějšího odběratele apod. a už jsou zmatky. Lepší je, že na změny firma reaguje, byť takto nepopulárně.
Pokud jsi už hodně nespokojená, zajdi si zkusmo na nějaký pohovor na podobné místo, pobav se s nimi o pracovní náplni, o mzdě…Počkej, zda by si tě vybrali a potom popřípadě zvaž, zda bys nechtěla změnit pozici. Ale myslím, že bys byla nepříjemně překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
25.7.14 21:36

Me se stalo neco podobneho nekolikrat.sla jsem za pravnikem na urad prace a ten mi rekl, ze se muzu soudit, ale ze je to, na dlouho a stoji to moc penez, tak ze by to nechal byt. bohuzel v cr se to stava casto a obycejny zamestnanec nema v realite zastani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 15:50

Obnovuji diskusi
holky jak byste se zachovaly, vyhrála jsem výběrové řízení, dohodla se na nástupu od března, domluvila se v práci na ukončení prac. poměru dohodou ke konci února, již jsem s novou personální komunikovala a mám vyplněné potřebné dokumenty, příští týden byla naplánována vstupní lékařská prohlídka a podepsání smlouvy.
Jenže jsem zjistila, že můj bývalý zaměstnavatel, u kterého jsem dala výpověď, protože jeho jednání podle mne splňovalo prvky bossingu, má i po roce potřebu mi ničit život a něco nepěkného o mne zjevně řekl či napsal, (že to činil i průběžně během toho, jak jsem se různě hlásila na výběrové řízení, to jsem tušila, podle reakcí výběrových komisí) nyní mám však nepřímý důkaz, že chce, abych to místo nedostala :cert:. Co byste na mém místě dělaly?

• Citovat
  • Upravit
7332
14.2.15 15:52

A nejsi paranoidní? Jak by věděl kam jdeš a kam se hlásíš..? pokud by jsi mu to neoznámila, což nejsi povinna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat