Daňový bonus na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Daňový bonus na dítě
Za červen jsem byla v nové praci dva dny, vyplácí se v tomhle případě daňový bonus na děti? přišla mi výplata bez něj, tak jestli se mám strachovat že je neco v nepořádku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Sphynxik aby vznik nárok na daňový bonus v jednotlivém měsíci musí být doloženy všechny doklady a hlavně příjem musí být vyšší než 4.250 Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… chtěla bych se zeptat…
do 30.června jsem pracovala /smlouvu na neurčito/.. každý měsíc jsem měla bonus na dvě děti… od července jsem na mateřské, tak mě zajímá, zda i za zbývající měsíce tohoto roku- tedy červenec-až prosinec /po dobu mateřské/ budu mít taky toto daňové zvýhodnění nebo ne…??
A ještě.- v srpnu máme mít dalšího prcka… mohu od srpna případně uplatňovat i na něj??
Co jsem slyšela, tak prý ano, že je mateřská brána jako příjem.. ale přijde mi to divné…
ještě po mateřské budu čerpat asi 35dní dovolené, kterou si díky mateřské nevyberu… tak nevím, ale to asi vliv nemá..
děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi zdravím
, mateřská je sice příjem, který však není zdaněn, takže tam si slevu na dítě nelze uplatnit…ovšem, Ty jsi stále zaměstnanec, takže Ti v roce 2015, bude účetní v práci dělat „roční zúčtování daní“ za rok 2014 a tam Ti uplatní všechny děti i za období, kdy jsi byla doma na mateřské a vyplatí se Ti formou daňového bonusu, takže o peníze nepřijdeš ![]()
PS: pro vyplacení daňového bonusu je potřeba příjem min. 48 000,–/ročně a to Ty mít budeš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si za rok vyděláš víc než šestinásobek minimální mzdy (51000), tak máš nárok na bonus za celý rok. Pokud se tam vejdeš, mohla bys uplatnit bonus i na třetí dítě (od měsíce jeho narození). Pokud budeš dovolenou čerpat až v příštím roce, můžeš v tom měsíci opět uplatnit bonus na děti (pokud příjem přesáhne 4250 Kč. Ale lepší by bylo v příštím roce převést daňové zvýhodnění na partnera, pokud je to možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi píše: … chtěla bych se zeptat…
do 30.června jsem pracovala /smlouvu na neurčito/.. každý měsíc jsem měla bonus na dvě děti… od července jsem na mateřské, tak mě zajímá, zda i za zbývající měsíce tohoto roku- tedy červenec-až prosinec /po dobu mateřské/ budu mít taky toto daňové zvýhodnění nebo ne…??A ještě.- v srpnu máme mít dalšího prcka… mohu od srpna případně uplatňovat i na něj??
Co jsem slyšela, tak prý ano, že je mateřská brána jako příjem.. ale přijde mi to divné…
ještě po mateřské budu čerpat asi 35dní dovolené, kterou si díky mateřské nevyberu… tak nevím, ale to asi vliv nemá..
děkuji
Daňové zvýhodnění můžeš převést na partnera, při mateřské ti nebude vyplácen, při čerpání dovolené by ti vyplácen byl, pokud splníš v měsíci podmínku výdělku minim. polovinu minimální mzdy a budeš mít podepsáno Prohlášení k dani. Na dítko narozené v srpnu můžeš uplatnit zvýhodnění již za srpen, potřeba co nejrychleji doložit rodný list a potvrzení otce dítěte, že neuplatňuje zvýhodnění on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypadlo mi slovo bonus. Jedná se o bonus, který má podmínku příjmu pro výplatu, jinak pokud se jedná o zvýhodnění uplatněné slevou na dani, tam podmínka příjmu splněná být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, ano, pořád budu zaměstnanec..tak nějak mi to říkala účetní, ale moc jsem to nechápala… dovolenou budu pak čerpat zároveň s rodičákem, tuším tedy nějak leden, únor… tudíž za ty dva měsíce bych to ještě asi mohla uplatnit…
a potom převedu tedy na manžela.. jenže on je osvč, takže musím zjistit, jak to je u něj…
nevíte?? vím, že se to nějak měnilo..ale když tomu člověk nerozumí, tak i když si to přečte, tak mu to až tak nedá ![]()
každopádně, moc moc děkuji za odpovědi
.. navíc pro mne příznivé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Selfi pokud je manžel OSVČ tak děti může uplatnit pouze v případě, že si neuplatňuje výdaje paušálem…
Jojo, těhotná jsem, ale je to teprve začátek, jsem posera, aby se něco nepotento
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry mam dotaz jsem matka dvou deti od roku 2012 jsem byla na rodicaku, pracovala jsem cely rok 2014 na DPC.Za tento rok mam oddelano cca 60000.muj dotaz zni mam narok uplatnit danovy bonus na deti za rok 2014 v letosnim danovem priznani? dekuji za odpovedi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podménkou je hrubý příjem aspoň 51000/rok. Takže pokud jsi měla 60000 a nikdo jiný děti neuplatňuje, pak můžeš děti uplatnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nakonec to dopadlo tak ze mi nase pracovnice na personalnim oddeleni rekla, ze
na to narok pry nemam, protoze mi z vyplaty byla odecitana pouze zalohova dan.ze jem pry uplatnovala danovou slevu na sebe a tudis neni co by mi vraceli.tak nevim no. jinak na FU mi take rekli ze narok mam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit