Daňový bonus na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
346
14.9.15 19:47

*

@Meha

To bych Ti řekla, kdybych se na chvíli mohla pořádně začíst do zákona :-)

Ale třeba mě předběhne tady nějaká mzdovka, ty tohle znají lépe.

Já mám tu deformaci, že přiznání podávám vždy, i když vlastně ani nemusím :-) (tedy spíš dříve jsem nemusela). A vidíš, pak mi leccos uteče :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.9.15 19:54

@Žirafa22 Je fakt, že podání přiznání není zas tak obtížné v mém případě, příjem jen od jednoho zaměstnavatele, několik slev na dani.
Jen jsem byla loni zaskočena - podala jsem fyzicky přiznání a pak jsem někde vyčetla, že pokud mám datovku, tak to musím poslat přes ni, myslela jsem si, že je to jen možnost, nikoli povinnost. Tak jsem to pak rychle napravovala ;).
Teď už jsem poučená, tak snad vše proběhne v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
346
14.9.15 20:02

*

@Meha

A tak možnost to je, tuším že podání bez vad, akorát s nějakou možností pokuty :-))

Tuším nějaké dva tácy? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.9.15 20:07
@Žirafa22 píše:
@Meha

A tak možnost to je, tuším že podání bez vad, akorát s nějakou možností pokuty :-))

Tuším nějaké dva tácy? :-)

Aha, tak to nevím. Zavolala jsem na FÚ, paní mi řekla, ať to pošlu a bylo hotovo, naštěstí jsem to stihla v termínu bez pokuty ;).

• Citovat
  • Upravit
346
15.9.15 08:48

*

@Meha

Tak ten § 38g odst.4 zákona o daních z příjmů zatím beze změny.
Přiznání podává pouze poplatník, u něhož se daň zvyšuje o solidární zvýšení daně.

Myšlena ta roční daňová povinnost, nikoliv pouze zálohy.

Takže pořád platí, že při nepřekročení ročního limitu 1 277 328 Kč (pro rok 2015) může roční zúčtování záloh provést zaměstnavatel a netřeba podávat přiznání v případě pouze některé (některých) záloh navýšených o tu solidární daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.9.15 08:50
@Hanula1212 píše:
Ano, pokud je to její hlavní příjem.

díky… já to zrovna řešila s jednou kamarádkou a ta mi tvrdila, že nemusí, že ona přece nic nedělá, jen se na ni potom kvůli daním peníze převedou, ale že nic platit nemusí, protože je vlastně doma a platí jen to minimum za zdravotní - 1250 Kč nebo kolik to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
15.9.15 12:55

@Regina Hero tak to si zakládá na pěkný prů…! Nemůže se tvářit, že z hlediska daně má příjmy a z hlediska zdrav. a soc. poj. příjmy nemá. Pokud se s manželem rozhodnou, že jsou spolupracující osoby, tak se z manželky stává OSVČ. Nemusí mít sice ŽL, nemusí vést samostatnou evidenci, ale má povinnost činnost nahlásit na FÚ, ZP a OSSZ. Pokud by splňovala podmínky pro vedlejší činnost, pak by mohla být činnost vedená jako vedlejší, ale jinak musí platit minimální zálohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 12:49

Už jste četli o tom zrušení??Moc tomu nerozumm, jako, že danový bonus zruší a budeme si o něj žádat na sociálce?http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/ministerstvo-financi-chce-zrusit-danovy-bonus-na-dite_368914.html

• Citovat
  • Upravit
8506
19.1.16 12:50

Už se tady o tom psalo několikrát. Kromě toho Babiš to popřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.16 12:51
@Anonymní píše:
Už jste četli o tom zrušení??Moc tomu nerozumm, jako, že danový bonus zruší a budeme si o něj žádat na sociálce?http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/ministerstvo-financi-chce-zrusit-danovy-bonus-na-dite_368914.html

je to blbost, neřeš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
19.1.16 13:50

Ahoj.Chci se zeptat, zda ma nekdo zkusenost nebo by mi umel poradit a vysvetlit…Ted jsem 5mesic na neschopence a nez jsem na ni nastoupila mela jsem na vyplani pasce napsano ze beru na dite 1117kc ktere byli udajne zapocitane v penezich co mi prisly na ucet jako mzda.Ale od doby kdy jsem nastoupila na neachopneku na dite nedostavam nic.Ted ani nevim jak s danemi? Mam si je udelat sama nebo to dela ucetni v zamestnani? Poradite nekdo, jsem poprve od RD zamestanana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
19.1.16 14:13

@Gabrielka S. Buď musíš požádat účetní v práci, aby ti udělala roční zúčtování daní (to myslím musíš požádat do 15.2.) nebo si můžeš daňové přiznání podat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
19.1.16 14:20

@j.a.n.i1 já bych to spíš otočila - můžeš si požádat o vyúčtování daně v práci nebo si MUSÍŠ podat přiznání sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
19.1.16 14:25

@LN To není pravda, máš-li příjem pouze od jednoho zaměstnavatele, případně od několika, ale postupně za sebou a všude máš podepsané prohlášení, tak nejsi povinna daňové přiznání podávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
19.1.16 14:31

@j.a.n.i1 no pokud chce něco vrátit a nezažádá u zaměsstnavatele, tak pak musí. Ne ze zákona, ale protože chce udělat vyúčtování daně. Je to slovíčkaření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat