Daňový bonus na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
25.8.15 11:24
@Žirafa22 píše:
@softee

Já se přiznám, že nevím přesně, jak postupuje znalec.

Každopádně od roku 2014, kdy se ten zákon změnil, tak jsem zrovna nedávno dělala takové přiznání poprvé, a ač jsem daňovým poradcem, tak jsem dlouhou chvíli na to koukala jak husa do flašky :lol:

Bylo potřeba vyplnit údaje k bytu - vybavenost, např. kolik záchodů, umyvadel, v jakém patře je byt, jak je to s parkováním, s povodněmi, zateplení atd. no a pak ještě pokud je předmětem koupě i podíl na pozemku, tak opět údaje k pozemku, navíc Praha myslím má aktuální ty své (a teď to napíšu asi blbě) cenové mapy pozemků, které se berou v úvahu… :-)

zirafko, obdibuju te, ja bych hlavu na to nemela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.15 16:34

Ahoj maminky, prosím o radu. přítel pracuje za minimální mzdu. Máme dvě děti, na které dostává každý měsíc daňový bonud. Za 14 dní mám termín porodu, chtěla bych se zeptat, zda tedy má nárok na další zvýhodnění na třetí mimčo, na netu jsem našla, že to je 1417,– a jestli, když se malý narodí v září, tak to dostane už v říjnu? Děkuji za jakoukoliv radu :-)

• Citovat
  • Upravit
Meha
14.9.15 17:01
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. přítel pracuje za minimální mzdu. Máme dvě děti, na které dostává každý měsíc daňový bonud. Za 14 dní mám termín porodu, chtěla bych se zeptat, zda tedy má nárok na další zvýhodnění na třetí mimčo, na netu jsem našla, že to je 1417,– a jestli, když se malý narodí v září, tak to dostane už v říjnu? Děkuji za jakoukoliv radu :-)

Ano, je to 1.417,– Kč na třetí dítě, to sis našla správně. Od října by to měl mít.

• Citovat
  • Upravit
3135
14.9.15 17:04

@Žirafa22
Predem se moc omlouvam, mohla bych vyuzit Vasich znalosti danoveho poradce?
Od 1. 8.jsem doma na neschopence na rizikovem t. Do te doby jsem pracovala a pobirala danove ulevy na tri deti. Manzel je OSVC a uplatnuje pausalove naklady… Nemocenskou mi bude vyplacet OSVC do konce rijna a pak penezitou pomoc v materstvi. budu mit narok na danove bonusy na deti mesicne( vyse prijmu urcite presahne minimalni castku..)? Od kdy budu pobirat rodicovsky prispevek ( to uz narok na bonusy nemam..)? Je to narozenim ditete, nebo je mozne pozdeji? A je pak mozne, abych si udelala zivnostensky list, muz na mne kazdy mesic prevedl castku 5000 kc a tim mi na bonusy vznikl narok? Budeme mit celkem 4 deti( z toho jedno na VS) a prijde mi nespravedlive, abychom nemeli zadne ulevy z dani nebo bonusy…
Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.9.15 17:37
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. přítel pracuje za minimální mzdu. Máme dvě děti, na které dostává každý měsíc daňový bonud. Za 14 dní mám termín porodu, chtěla bych se zeptat, zda tedy má nárok na další zvýhodnění na třetí mimčo, na netu jsem našla, že to je 1417,– a jestli, když se malý narodí v září, tak to dostane už v říjnu? Děkuji za jakoukoliv radu :-)

jj, chápeš to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.9.15 17:39

@mitcha daňový bonus končí nástupem na MD (pokud se nic nezměnilo). Rodičák dostaneš, až si o něj zažádáš, normálně se žádá po skončení mateřské. Jinak ten zbytek? Takhle to nefunguje, to by dělal každý. Prostě o bonusy přijdeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
14.9.15 18:00

@martina.se
Ja nemyslela, ze by mi jen tak prevedl 5000, ale ze by ze mne udelal tzv. spolupracujici osobu, tzn.ze bych delala danove priznani..
My uz te spolupracujici osoby pouzili pri predchozi MD, to jsme nebyli manzele a 2 deti nejsou jeho, tak to take nemohl uplatnit.. To bylo 2010 a proslo to. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.9.15 18:04

*

Ne nepřijdeš, vezmeš si je zpátky po skončení roku - třeba tak, že si podáš daňové přiznání. Anebo při ročním zúčtování záloh na daň, kdy ale ten roční souhrn příjmů musí být víc než 55 200 Kč.
Manžel si vzhledem k paušálním výdajům opravdu ten bonus neuplatní.
Zkus si mitcho sečíst ty dosavadní hrubé mzdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.9.15 18:04

Vzhledem k tomu, že nemocenská není zdanitelný příjem, tak při ní není na bonusy taky nárok. Jak myslíš „převedl na mě 5000“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
14.9.15 18:07

*

@mitcha

snad jsem to napsala srozumitelně, kdyžtak mě kontaktuj do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
14.9.15 18:11
@mitcha píše:
@Žirafa22
Predem se moc omlouvam, mohla bych vyuzit Vasich znalosti danoveho poradce?
Od 1. 8.jsem doma na neschopence na rizikovem t. Do te doby jsem pracovala a pobirala danove ulevy na tri deti. Manzel je OSVC a uplatnuje pausalove naklady… Nemocenskou mi bude vyplacet OSVC do konce rijna a pak penezitou pomoc v materstvi. budu mit narok na danove bonusy na deti mesicne( vyse prijmu urcite presahne minimalni castku..)? Od kdy budu pobirat rodicovsky prispevek ( to uz narok na bonusy nemam..)? Je to narozenim ditete, nebo je mozne pozdeji? A je pak mozne, abych si udelala zivnostensky list, muz na mne kazdy mesic prevedl castku 5000 kc a tim mi na bonusy vznikl narok? Budeme mit celkem 4 deti( z toho jedno na VS) a prijde mi nespravedlive, abychom nemeli zadne ulevy z dani nebo bonusy…
Dekuji moc

Tím že by na vás rozdělil přijmy, tak vzhledem k tomu, že uplatňuje výdaje paušálem, nemůže uplatnit slevu na děti ani slevu na manželku. Stejně tak i vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.9.15 18:18

@Sojkka to není pravda. Pokud rozdělí příjmy a výdaje na spolupracující osoby, budete mít na bonus nárok. Spolupracující osoba nemá výdaje podle §7 odst.7, ale podle §13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
14.9.15 18:23

@Hanula1212 Schválně se podívám, protože na tohle bylo i nějaké stanovisko GŘ, neboť dle některých výkladů se to skutečně dalo obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
14.9.15 18:29

Dekuji moc vsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.9.15 18:29

Toto je ze zápisu koordinačního výboru GFŘ s KDP ze dne 20.2.2013

Stanovisko GFŘ:
Závěr 2.1.2 – souhlas Spolupracující osoba neuplatňuje výdaje podle §7 odst. 7 ZDP. Potom se na spolupracující osobu nevztahuje ust. § 35ca ZDP platné od 1.1.2013 a lze souhlasit s tím, že může uplatnit daňové zvýhodnění na dítě dle podmínek § 35c ZDP.
Jinak tady str.10 úplně dole: http://www.financnisprava.cz/…___final.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat