Daňový bonus na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sisi666 píše:
Prosím jaký formulář je na danový bonus??Akutní, prosím na finančím mi dali prohlášení poplatníka a šéfka vůbec neví, jaký to má být formulář..
A co děláš? Přiznání? Žádáš jako mzdovka za zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212
Ne začala jsem pracovat na zkrácený úvazek a chci, abych pobírala danový bonus měsíčně jako v předchozím zaměstnání, jenže moje nová šéfová neví co je to danový bonus, tak jsem šla na finanční úřad a tam mi dali prohlášení poplatníka. Ale jedna známá mi řekla, že to není formulář na danový bonus, že je nějaký jiný na něj..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Hanula1212
Ne začala jsem pracovat na zkrácený úvazek a chci, abych pobírala danový bonus měsíčně jako v předchozím zaměstnání, jenže moje nová šéfová neví co je to danový bonus, tak jsem šla na finanční úřad a tam mi dali prohlášení poplatníka. Ale jedna známá mi řekla, že to není formulář na danový bonus, že je nějaký jiný na něj..
no, tak ale pro tebe je důležité prohlášení poplatníka - na jeho základě ti bude zaměstnavatel uplatňovat slevu na dani a případně vyplácet daňový bonus, pokud na něj vznikne nárok.
jinak přímo na daňový bonus je tenhle formulář:
http://www.financnisprava.cz/…y/5241_9.pdf?…
ale ten je pro zaměstnavatele, ne pro zaměstnance. jako už dlouho nedělám mzdy, nicméněmám pocit, že v případě potřeby jsem si ho mohla vytisknout přímo z účetního programu, že nebylo potřeba žádné formuláře shánět a vyplňovat ručně ![]()
jinak je vcelku jedno, že šéfová neví, co je daňový bonus, tyhle věci musíš řešit se mzdovou účetní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina Děkuji moc
,to prohlášení poplatníka mám a ten druhý tedy si má vytisknout šéfová, že? Bohužel je problém v tom, že účetní nemáme. Byli nějaké problémy a vyhodili ji a tak šéfka dělá všechno sama, proto mě poslala na fin. úřad at jdu zjistit jaký tiskopis na ten bonus potřebuji a tam mi dali jen toto http://www.financnisprava.cz/…/5457_24.pdf
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Bohužel je problém v tom, že účetní nemáme. Byli nějaké problémy a vyhodili ji a tak šéfka dělá všechno sama, proto mě poslala na fin. úřad at jdu zjistit jaký tiskopis na ten bonus potřebuji
ježíšikriste
doufám, že má aspoň účetní program, ve kterém má zaměstnance správně nastavené… ale i tak…
jo, ty potřebuješ každopádně to růžové prohlášení, pokud jsi ho už nepodepsala. tam musíš uvést, že uplatňuješ slevu na poplatníka a slevu na dítě.
šéfová potřebuje ten druhý tiskopis, ale v podstatě jenom tehdy, pokud by díky tvému bonusu byla záloha na daň z příjmu zaměstnanců tak nízká, že by ti ty peníze neměla z čeho vyplatit. jinak by je normálně odečetla od celkové zálohy za zaměstnance a finančáku odvedla o to míň. já už tedy mzdy roky nedělám, ale to by se nikam hlásit nemělo, čili na to formulář není, to se rozepisuje až někdy v únoru, když se provádí celkové vyúčtování na odvedených zálohách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tvl šéfová dělá mzdy sama a neví co je bonus na dítě? Tak to je docela masakr. A jak Ti dělá výplaty, když nemáš podepsané to prohlášení? Bez něj nemůže mít správně zdaněnou mzdu! Ty jen zapiš do prohlášení že chceš uplatňovat slevu na sebe a dítě, dolož rodný list dítěte a od manžela potvrzení druhého z poplatníků. No a šéfce doporučuju co nejdřív najít účetní, jinak je to o hubu! Ale to ty asi neovlivníš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim vsechny, prosim nevite nekdo, jestli budu mit narok na danovy bonus kdyz mam cast prijmu do te minimalni castky z pronajmu bytu? Ja vim, ze se o tom mluvilo, ze to zrusi, ale nevim jestli to plati uz ted..
Bohuzel malej se narodil blbe, kdyby se narodil o mesic pozdeji, tak to nemusim resit
Takze - rocni uhrn prijmu budu mit cca 45 tisic (cisteho) a pak v danovem priznani, ktere si delam sama, mam i prijmy z pronajmu bytu ve vysi cca 60 tisic. Leden az cerven jsem byla na materske, pak jsem mela dovolenou a od te doby mam castecny uvazek. Tech 59400 jako minimum pro narok na danovy bonus je hruba, superhruba nebo cista mzda?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanucha asi uplne nerozumim dotazu, ale- prijmy z pronajmu ( predpokladam, ze je davas pod par. 9) se zapocitavaji do prijmu, takze na dan. bonus narok mit budes… http://www.finance.cz/…anovy-bonus/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě vím, že to Babiš řešil, že se to právě zneužívá a že to zruší - myslím navýšit si příjmy pronájmem. Napsala jsem to blbě, těch 45 tisíc je ze zaměstnání.
Děkuju, snad to tedy je tak a nárok mít budu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanucha tak zatim jsem nechytla info, ze by mu to proslo
dokonce by snad meli uvolnit podminky pro OSVC ( zatim je bud pausal nebo bonus a skutecne naklady)… ale zatim to opravdu je tak, ze se bere souhrn prijmu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zatím zrušeno nebylo, takže nárok na bonus mít budeš. Ale vzhledem k tomu, že si právě spousta lidí navyšovala příjem kvůli nároku na bonus, třeba fiktivním pronájmem, počítej s kontrolou.
Jinak ta hranice je v hrubém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem na RD a zacala jsem pracvat na castecny uvazek. Pokud si necham danovy bonus ta deti uplatnovat mesicne, bude to v plne vysi a nebo jen nejaka cast?
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajule22 píše:
Ahoj, jsem na RD a zacala jsem pracvat na castecny uvazek. Pokud si necham danovy bonus ta deti uplatnovat mesicne, bude to v plne vysi a nebo jen nejaka cast?
Dekuji
tak bud na nej mit narok budes, nebo nebudes. Pokud ano, dostanes ho v plne vysi (musis na to mit urcity prijem), a nebo ho nedostanes vubec. Ja na nej treba mesicne nedosahnu, protoze mam jen uplne maly uvazek a je to min nez ta minimalni castka pro priznani bonusu. Ale kdyz pak dostanu nejake odmeny, tak mi to hodi celkovou castku za rok vetsi nez je to minimum a bonus jsem dostala zpetne za cely rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel nevyplatil daňový bonus
Ahoj, doufám, že mi tu někdo poradí, nevím si rady. Nastoupila jsem do nového zaměstnání koncem června. Donesla jsem zaměstnavateli všechny potřebné dokumenty, abych získala daňový bonus na děti. Za červen jsem na bonus nedosáhla, ale v červenci jsem vydělala 9000 a nárok jsem měla, ale nedostala ho. Ozvala jsem se, že je ve výplatní pásce chyba, na to mi v práci řekli, že mi nevyplacený bonus pošlou s příští výplatou, že to účetní opraví. Tenhle měsíc mi přišla výplata a je tam jen bonus za srpen. Zaměstnavatel říká, že si to mám uplatnit na konci roku v daňovém přiznání, ale s tím, že jsem nepracovala celý rok nebudu mít nárok. S penězi za červenec jsem počítala, kvůli nákladům pro děti na věci do školy. Jak to mám ze zaměstnavatele dostat, zvlášť když mi ty peníze slíbil zpětně poslat?
- Citovat
- Upravit
Tak pokud jsi vše potřebné doložila včas a přesto jsi bonus nedostala a chyba je na straně mzdovky, musí ona svou chybu napravit a vyplatit v nejbližší výplatě. Zkus jí pohrozit, že se půjdeš informovat na FÚ, co máš dělat. Třeba ze zalekne a vyplatí chybějící částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit