Daňový bonus na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
14.9.18 18:34
@Anonymní píše:
Ahoj, doufám, že mi tu někdo poradí, nevím si rady. Nastoupila jsem do nového zaměstnání koncem června. Donesla jsem zaměstnavateli všechny potřebné dokumenty, abych získala daňový bonus na děti. Za červen jsem na bonus nedosáhla, ale v červenci jsem vydělala 9000 a nárok jsem měla, ale nedostala ho. Ozvala jsem se, že je ve výplatní pásce chyba, na to mi v práci řekli, že mi nevyplacený bonus pošlou s příští výplatou, že to účetní opraví. Tenhle měsíc mi přišla výplata a je tam jen bonus za srpen. Zaměstnavatel říká, že si to mám uplatnit na konci roku v daňovém přiznání, ale s tím, že jsem nepracovala celý rok nebudu mít nárok. S penězi za červenec jsem počítala, kvůli nákladům pro děti na věci do školy. Jak to mám ze zaměstnavatele dostat, zvlášť když mi ty peníze slíbil zpětně poslat?

a kde jste vycetla, ze na danovy narok maji jen ti, co pracuji rok???? odviji se od prijmu.zamestnavatel ma pravdu, ale chybu udelal, to ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.18 18:40
@markytka3 píše:
a kde jste vycetla, ze na danovy narok maji jen ti, co pracuji rok???? odviji se od prijmu.zamestnavatel ma pravdu, ale chybu udelal, to ano…

nárok na bonus mají jen ti, kteří dosáhnou šestinásobku minimální mzdy, tj. nejméně 73 200 Kč… takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
14.9.18 18:45

@Regina Hero ano, presne tak! a je jedno, jestli ma tento prijem za mesic nebo za rok. proto jsem reagovala, nemam rada lyncovani, v tomto pripade zamestnavatele, kdyz si ani neoverim zakladni informace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.18 19:26
@Hanula1212 píše:
Tak pokud jsi vše potřebné doložila včas a přesto jsi bonus nedostala a chyba je na straně mzdovky, musí ona svou chybu napravit a vyplatit v nejbližší výplatě. Zkus jí pohrozit, že se půjdeš informovat na FÚ, co máš dělat. Třeba ze zalekne a vyplatí chybějící částku.

Děkuju, zkusím to tak, ty peníze opravdu nutně potřebuju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.18 19:30
@markytka3 píše:
a kde jste vycetla, ze na danovy narok maji jen ti, co pracuji rok???? odviji se od prijmu.zamestnavatel ma pravdu, ale chybu udelal, to ano…

Já jsem to myslela tak, že protože pracuji teprve od června, tak na to při příjmu 9000 hrubého nebudu mít nárok. Když mi ty peníze teď nedoplatí, tak o ně příjdu. A to je navíc celkem dost nutně potřebuju, abych zvládla všechno zaplatit dětem do školy.

• Citovat
  • Upravit
13197
14.9.18 19:39
@Anonymní píše:
Já jsem to myslela tak, že protože pracuji teprve od června, tak na to při příjmu 9000 hrubého nebudu mít nárok. Když mi ty peníze teď nedoplatí, tak o ně příjdu. A to je navíc celkem dost nutně potřebuju, abych zvládla všechno zaplatit dětem do školy.

a proc se nezeptate primo na mzdovem, kdyz nam neverite nebo si dotaz nezadate do google, ja zadala klicove souslovi a hle co mi pan google dal za info: " Kvůli růstu minimální mzdy se tak hranice pro vyplácení daňového bonusu zvyšuje na 73 200 Kč ročně, což představuje 6 100 Kč měsíčně. Zároveň se do této hranice od letošního roku už nezapočítávají příjmy z kapitálu a z pronájmu." pokud do teto hranice nespadate, zajdete za mzdovou a misto „plakani“ na emiminu, reknete, jak se veci maji … uvidite, ze s vami dvere urco nevymete …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.18 19:46
@markytka3 píše:
a proc se nezeptate primo na mzdovem, kdyz nam neverite nebo si dotaz nezadate do google, ja zadala klicove souslovi a hle co mi pan google dal za info: " Kvůli růstu minimální mzdy se tak hranice pro vyplácení daňového bonusu zvyšuje na 73 200 Kč ročně, což představuje 6 100 Kč měsíčně. Zároveň se do této hranice od letošního roku už nezapočítávají příjmy z kapitálu a z pronájmu." pokud do teto hranice nespadate, zajdete za mzdovou a misto „plakani“ na emiminu, reknete, jak se veci maji … uvidite, ze s vami dvere urco nevymete …

Já vím, že je ta hranice 73 200, proto píšu, že na ten bonus nedosáhnu. Účetní to ví, hlásila jsem hned v srpnu, že výpl. páska nesedí a žádala o doplacení v následujícím měsící. Šéf i účetní mi oba potvrdili, že mi to pošlou zpětně teď v září a nic nepřišlo. A jen mě teď odbývají s tím, že si to můžu uplatnit na konci roku, což ale nemůžu. Tak jsem se přišla poradit sem.

• Citovat
  • Upravit
19789
14.9.18 19:49

Anonymní, dělej co ti radí @Hanula1212 a s ostatními se nehádej, ignoruj je! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
14.9.18 19:52
@Anonymní píše:
Já vím, že je ta hranice 73 200, proto píšu, že na ten bonus nedosáhnu. Účetní to ví, hlásila jsem hned v srpnu, že výpl. páska nesedí a žádala o doplacení v následujícím měsící. Šéf i účetní mi oba potvrdili, že mi to pošlou zpětně teď v září a nic nepřišlo. A jen mě teď odbývají s tím, že si to můžu uplatnit na konci roku, což ale nemůžu. Tak jsem se přišla poradit sem.

rovnez bych se ridila tim, co ti radi hanule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.9.18 20:00
@markytka3 píše:
@Regina Hero ano, presne tak! a je jedno, jestli ma tento prijem za mesic nebo za rok. proto jsem reagovala, nemam rada lyncovani, v tomto pripade zamestnavatele, kdyz si ani neoverim zakladni informace…

ano, ale pokud ho nedosáhne, tak nemá na daňový bonus nárok a při ročním zúčtování ho nemůže uplatnit a ten dosud vyplacený bude muset vrátit… takže se jí vyplatí brát ho měsíčně a nežádat potom o roční zúčtování, ve kterém by o něho zase přišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
14.9.18 20:16

Hlavní je to, že pokud tazatelka uvedla děti do prohlášení a doložila vše potřebné včas, MUSÍ mzdovka uplatnit děti už v tom měsíci. To jí ukládá zákon. A nelze jen tak, např. že na to zapomněla, říct že to opravovat nebude ať si to srovná v ročním zúčtování. Podle zákona má povinnost opravu provést v nejbližší mzdě. Bez ohledu na to, jesli jí bonus roční vyjde nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.20 20:29

Ahoj a zdravím. Zaměstnavatel mi pred měsícem zkrátil úvazek na 20 h týdne. Novou práci už samozřejmě hledám, jen to teď není nejlehčí. Ale… Dneska mi přišla výplatní páska a na ní hrubá mzda 8140 Kč, čistá mzda 6700. Mám dvě děti psané na sebe. A teď k dotazu… Chybí mi tam částka bonus 2884 Kč. Je to proto, že jsem na bonus nedosáhla, nebo proto, že ho tam účetní zapomněla připsat? Už se mi to jednou stalo a pásku opravila, ale to jsem neměla zkrácený úvazek, i když výplatu jsem měla stejnou, protože jsem marodila se zády. Vím, nejlepší je zavolat účetní, jenže ona poslala pásku dneska večer a mě by to celý víkend leželo v hlavě. Budu vděčná za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
26862
11.12.20 20:42

@kajahe Exekuce neni trest :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
11.12.20 20:43
@Anonymní píše:
Ahoj a zdravím. Zaměstnavatel mi pred měsícem zkrátil úvazek na 20 h týdne. Novou práci už samozřejmě hledám, jen to teď není nejlehčí. Ale… Dneska mi přišla výplatní páska a na ní hrubá mzda 8140 Kč, čistá mzda 6700. Mám dvě děti psané na sebe. A teď k dotazu… Chybí mi tam částka bonus 2884 Kč. Je to proto, že jsem na bonus nedosáhla, nebo proto, že ho tam účetní zapomněla připsat? Už se mi to jednou stalo a pásku opravila, ale to jsem neměla zkrácený úvazek, i když výplatu jsem měla stejnou, protože jsem marodila se zády. Vím, nejlepší je zavolat účetní, jenže ona poslala pásku dneska večer a mě by to celý víkend leželo v hlavě. Budu vděčná za odpovědi.

Pokud na pasce nemas odecet na deti, pak je tam chyba. V pondeli zavolej ucetni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
11.12.20 20:45
@Anonymní píše:

Pokud nemáš aspoň polovinu minimálně mzdy, tak nemáš minimálně v tom měsíci na daňový bosun nárok. Každopádně se ti to nejspíš vrátí v daňovém zvýhodnění.
Každopádně jak teď počítám tak ty víc jak půlku minimální mzdy máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat