Brzké vstávání batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
23.5.19 12:38

Tak do cca 18 měsíců jsem se synovým spaním problémy neměla. Ne že by se nebudil, ale ráno nevstal před 8 (i když večer usínal klidně ve 22h, vyhovovalo mi to). Nejsem totiž schopná před 8h fungovat. Klidně můžu jít spát v 5 ráno a v 8 vstávat úplně čilá, ale i když bych šla spát v 8 večer, tak ráno v 5 prostě nevstanu. :zed: Teď má syn 2,5 roku a ráno vstává mezi 5-6h, ale mě budí jen na nutné věci (špinavý zadek, zhasnuté světlo na záchodě, rozlitá voda po kuchyni, nemůže najít šroubovák apod.), problém vyřeším a můžu si jít zase lehnout, nechá mě. :lol: Ale taky je fakt, že jak v těch 8h (výjimečně v 7) vstanu, tak minimálně hodinu dávám byt do původního stavu. :lol: Ne že by něco ničil, ale hraje si podle svého, takže si třeba najde zapomenutý okurek ze včerejší večeře, nastrouhá ho na struhadle a potom si z něj dělá vafle. No a maminka potom uklízí. :zed:

Takže za mě vydržet, a od cca 2 let, pokud se spaní nezlepší, naučit dítě trošku samostatnosti, zabezpečit byt (vše nebezpečné z dosahu, zamknout apod.) a dát dítěti prostor k rozvoji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
23.5.19 13:14

Máte v ložnici zatemňovací závěsy nebo rolety? Dcera vždycky vstávala se světlem, takže jsme pořídili rolety a teď ji musíme budit ve čtvrt na 8 do školky :) A taky chodí pozdě spát no, většinou tak v půl 10. Bude ji 2,5, ještě máme 8 měsíční miminko a to je taky sova, ten vstává klidně v půl deváté… V noci se budí několikrát na mlíko, ale stačí dát prso a spíme dál, takže to mi tak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.5.19 13:19
@korneli píše:
A v kolik chodí večer spát když ráno brzo vstává. Obě děti chodí večer pozdě spát a ráno je budím 7.

Ke spaní teď chystáme kolem půl osmé a většinou usíná kolem osmé. Včera usnul ale až k deváté a stejně se vzbudil na vstávání v 5.

@S.Berankinová píše:
My jsme vstávali mezi 4 a 5 hodinou. Když mu byly dva roky, tak mezi 5 a 6 hodinou. Od pěti let se budí v 6:30. Druhé dítě je na cestě. Vyspím se až v hrobě :mrgreen:

No právě toho případnýho druhýho se strašně bojim. Nedovedu si představit těhotenství s tímhle režim nebo pak to mimino. Ale tak s humorem jde všechno líp. Díky, zasmála jsem se :lol:

@mapu píše:
No, me syn vstával cca do dvou let ve 4, ted je mu 3,5, vstává v 5, chodí spat v pul 9, od 2let uz pres den nespi. No a ja jsem noční tvor, takže paraada :pankac:

No, jaj, ta čtvrtá zní hodně děsivě, tak snad spal aspoň přes den. Čtu, že teď vstává v 5 a přes den nespí, tak to si už vůbec nedovedu představit. Já se vždycky na ty jeho dva hodinový spánky těšim jak na vysvobození :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.5.19 13:24
@dickys píše:
Máte v ložnici zatemňovací závěsy nebo rolety? Dcera vždycky vstávala se světlem, takže jsme pořídili rolety a teď ji musíme budit ve čtvrt na 8 do školky :) A taky chodí pozdě spát no, většinou tak v půl 10. Bude ji 2,5, ještě máme 8 měsíční miminko a to je taky sova, ten vstává klidně v půl deváté… V noci se budí několikrát na mlíko, ale stačí dát prso a spíme dál, takže to mi tak nevadí.

Rolety máme, ale tmu moc neudělají, jen takový pološero. Ale nepřijde mi, že mi to světlo mělo nějaký zásadní vliv. Budil se i do tmy. Bojím se hlavně, co přijde, až začnou v létě hicy. V tom se spíš špatně snad každýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
23.5.19 13:30

Ja tě potěším. Mám 2 kluky. Oba měli různé období kdy se buď často budili v noci nebo brzo ráno vstávali, ale každý v jiném věku. Starší začal ráno spát déle ve 4 letech, v 5ti ho musím do školky budit v 7 a mladší ho kopíruje. Vydrž.
Starší se mi první 4 měsíce budil po hodině až dvou. Ve dne spal jenom v kočárku. Když potom dal v noci 3 hodiny v kuse, začala jsem se dávat do hromady. Děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
23.5.19 15:24

@Lidym Přesně. 3 hodiny spánku v kuse byly pro mě do 8. měsíce zázrak. Děkuju moc za povzbuzení. Dneska jsem si s malým šla lehnout dopo i teď odpo a je mi o poznání líp. Už mě i začínal bolet žaludek, na který jsem nikdy netrpěla. Tak si říkám, jestli to není z toho vyčerpání.

Ještě se chci zeptat, jestli někdo nevíte, jak na to, aby se syn nebudil s pláčem. Vím, že některé děti se dokážou probudit a broukají si apod. Syn se ale budí jedině s pláčem. Dřív mi to nijak zvlášť nevadilo. Teď ale jak jsem už dlouhodobě unavená, tak mi to hlavně v těch pět ráno (v noci tolik ne) leze hrozně na nervy. Taky si říkám, jestli to právě není znamení, že i on sám není dost vyspaný, když je po probuzení nespokojený a pláče. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.5.19 15:49
@dickys píše:

NO joooo, to je vlastne pravda. My si v listopadu poridili ty zatemnovaci rolety a od te doby spi dcera jako zabita. Treba dnes spala az do 8, ale to je vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
23.5.19 18:14

@Rhoda S tím pláčem to tak některé děti mají. Můj s pláčem usínal i vstával. Taky jsem kvůli tomu zakladala diskuzi. Prostě vydržet. Mě potom u druhého pomohlo se nestresovat, s tím že s toho vyroste a bylo to klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
23.5.19 18:17

Starší pokaždé brečel, to jsem nikdy nezažila aby se v kliduvzbudil. Ještě neotevřel oči a ječel. Bohužel je vztekloun po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí