Bude vlastní bydlení pro mladé nedostupné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
388
3.2.17 12:59

@Burj Chalifa Plus nízké úroky u vkladů v bance. Takže kdo má peníze, tak neví, kam je už nacpat. Nabízí se byty a k tomu se přidaly levné hypo + nulová výstavba a už to jelo. Nemluvě o cizincích, kteří skupují celá patra. No uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.2.17 16:35
@Smich píše:
@Burj Chalifa Plus nízké úroky u vkladů v bance. Takže kdo má peníze, tak neví, kam je už nacpat. Nabízí se byty a k tomu se přidaly levné hypo + nulová výstavba a už to jelo. Nemluvě o cizincích, kteří skupují celá patra. No uvidíme.

Než cpát developerským nenažrancům naprosto přemrštěné ceny za byty, raději peníze nechám ležet na účtu. Počkám si s nákupem na investici pár let, až budou lidé po ukončení nyní výhodných fixací neschopni splácet své nemovitosti. Chytrý investor jde proti proudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
4.2.17 13:15
@jakanas píše:
Ne to mi přijde hloupé, divné… ale tak to prostě v Praze je. Ně přijde divný ten kašpar co tu píše o moravácích.

Jina kzrovna mě zaujal tento inzerát

Jojo není nad to bydlet v nudli, ve sklepě s výhledem do zdi. Tam asi byly předtím ty sklepy, co už dnes nájemníci nemají :lol:

To bydlení v ateliéru ve sklepě činžáku za 4,5M je přesně důsledek toho, o čem píšu. Děs. Za takovou nabídku by měl případný zájemce realiťáka okamžitě na místě popravit.
Kdo si něco takového koupí, měl by být do ateliéru zamknut a navždy by mu měl být uzavřen přístup mezi lidi. Kdyby to stálo třetinu, tak bych takové nabídce ještě rozuměl (dá se to pronajmout ukrajincům). Ale toto… nemám slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
4.2.17 13:26
@Bábrdl píše:
Nu a já říkám, že bych raději měla 2+kk v Praze, než palác na vsi.
A že bych si raději vzala menší hypotéku, pokud bych neměla na větší byt :nevim:

Tohle se nedá rozhodnout. Někomu vyhovuje to, někomu něco jiného. Já jsem teda taky spíš pro bydlení víc ve městě, ale i bydlení v naší „VIP díře“ má sem-tam něco do sebe.

Něco jako popisuješ ty, v tom bydleli naši X let, co jsem tam vyrůstal - bydlelo se ve finále přesně tak, jak píšeš - v jednom patře ze čtyřech, zbytek byl nevyužitelný jedno urodinou, spousta neúčelně vyplejtvanýho prostoru, spousta věcí tam bylo z první republiky a nový věci „dobastlený“. Zvenku opulentní, vevnitř utrpení. Když se pak dělala rekonstrukce (ktará stála jak malej panelák), tak se to užitná hodnota zvdla, ale stejně ten prostor byl nevyužitelný.

@Kaliopa Lidem nároky rostou to je pravda. Dřív to bylo tak, že bylo spousta lidí v činžáku 1+1 se třema dětma a do toho v přepočtu pár opulentních vil vyšší střední třídy, kde se od návrhu počítalo s tím, že v něm bude probíhat formální společenský život a už v rámci návrhu se počítalo s tím, že jeho součástí bude služebnictvo.
Teď je to tak, že mít služebnictvo v takové míře není úplně v módě (a navíc to není potřeba, protože styl života i těhle lidí se za těch 100let výrazně změnil), takže se zdá, že nároky vyšší střední třídy se „snížily“ a ta masa „běžných“ lidí už chce a může si dovolit lepší bydlení než měl dělňas za první republiky, tedy ty nůžky se trochu víc zcvakly. Takže pravdivé jsou obě verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
4.2.17 17:54
@Chauvinist píše:
Tohle se nedá rozhodnout. Někomu vyhovuje to, někomu něco jiného. Já jsem teda taky spíš pro bydlení víc ve městě, ale i bydlení v naší „VIP díře“ má sem-tam něco do sebe.Něco jako popisuješ ty, v tom bydleli naši X let, co jsem tam vyrůstal - bydlelo se ve finále přesně tak, jak píšeš - v jednom patře ze čtyřech, zbytek byl nevyužitelný jedno urodinou, spousta neúčelně vyplejtvanýho prostoru, spousta věcí tam bylo z první republiky a nový věci „dobastlený“. Zvenku opulentní, vevnitř utrpení. Když se pak dělala rekonstrukce (ktará stála jak malej panelák), tak se to užitná hodnota zvdla, ale stejně ten prostor byl nevyužitelný.

Tak já úplně nemůžu říct, že by to zevnitř byla hrůza. Ale když to srovnám se sousedy, tak ti, co obývají celý dům, jsou většinou podnikatelé nebo cizinci, jinak tu jsou ještě „normální lidi“, kteří většinou bydlí vícegeneračně. Zvenku všechny ty vily vypadajá podobně, udržovaně atd. Ale třeba naši rusky hovořící sousedé dali za rekonstrukci víc než pět milionů (co jsem teď slyšela), takže to v podśtatě dali na obvodové zdivo a komplet vystavěli znova. A když uvážím, že to za cca 14 koupili, tak jsme na takové částce, která za barák fascinuje i mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
4.2.17 19:10
@Bábrdl píše:
Tak já úplně nemůžu říct, že by to zevnitř byla hrůza. Ale když to srovnám se sousedy, tak ti, co obývají celý dům, jsou většinou podnikatelé nebo cizinci, jinak tu jsou ještě „normální lidi“, kteří většinou bydlí vícegeneračně. Zvenku všechny ty vily vypadajá podobně, udržovaně atd. Ale třeba naši rusky hovořící sousedé dali za rekonstrukci víc než pět milionů (co jsem teď slyšela), takže to v podśtatě dali na obvodové zdivo a komplet vystavěli znova. A když uvážím, že to za cca 14 koupili, tak jsme na takové částce, která za barák fascinuje i mě.

Ale jo, máte to v lepším stavu, v tom to je. Jak říkám - barák našich před rekonstrukcí hrůza byla. Po rekonstrukci se to zlepšilo (stála zhruba to, co říkáš), ale pro dva důchodce to bylo náročné jen na provoz, tak se toho zbavili.
A ano, rekonstrukce jsou kolikrát dražší, než stavba - my sme rekonstruovali docela normální barák (250m obytnejch+nějakej balast kolem a půda) v podstatě taky až na cihlu a zahučeli sme do toho za 2,5 s tím, že sem tam je nějakej blbej kopmpromis a ještě nejsme úplně na konci.
Kdybych to hned na začátku přejel bagrem a postavil znova, balo by to levnější a lepší.
No, zkušenosti jsou levné, ať stojí, co stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.17 12:38
@Smich píše:
Chrastany, Chyne, Hostivice nikdy nebyla Praha a nebude. Praha se nerozsiruje. Hranice jsou jasne dane. A obce kolem Prahy o to ani nestoji. Lepsi byt milenka, nez manzelka, jak rikaji. Jsou to oblibene drahe lokality za Prahou. Stale ale dostupnejsi nez centrum :-). Ja vim o cem mluvim. Bydlela jsem na obou koncich a uz nikdy vic.
@Bábrdl píše:
To je přeci nesmysl. Praha se rozšiřuje od dob svého vzniku. A rozšíří se zase. Jako všechna prosperující města.
@Sojkka píše:
@Bábrdl To není nesmysl. Poslední 2 velká rozříření byla na konci 60 let a v polovině let sedmdesátých. Od té doby se k Praze nepřipojila žádná obec.
Mám pocit, že ani Metropolitní Plán s něčím takovým nepočítá.
@Bábrdl píše:
Praha je tady od 8. století našeho letopočtu. A od té doby se stále rozrůstá, je přeci nesmysl věřit tomu, že se najednou rozrůstat přestane. Zvláště, když se některé její části doslova dotýkají.
@Sojkka píše:
@Bábrdl Zkuste si o tom něco dohledat. Nevím jak myslíte ono stále se rozrůstá. 45 let se nerozrůstá a ani není zájem na tom ze strany Prahy něco měnit. Naopak je snahou zastavovat území směrem do centra a využít pozemky po bývalých prům. provozech.
@Bábrdl píše:
Tak jasně, že se snaží využít brownfieldy a zahušťovat hmotu města. O urban sprawl nikdo nestojí, ale přesto se tvoří. Prosperující města rostou do šířky.

Praha se rozrůstá po celou dobu svojí historie. Je přeci nesmysl myslet si, že „teď“ se to zastaví.

Pokud si myslíš, že se nerozšiřuje, doporučuji stránku www.dveprahy.cz

A vždycky ve chvíli, kdy se fyzicky rozšíří, se rozšíří i administrativně. Podívej se na místa (obce), která už teď doslova přirostla k okraji Prahy.
@Sojkka píše:
@Bábrdl Stránka srovnává 19 století s 21. Bavíme se snad o současnosti či nějakém reálné budoucnosti. Zkuste dohledat info o Metroplitním Plánu Prahy, tam je vcelku jednoznačně určený směr, jak si Praha představuje svou budoucnost. Jasně, že jsou obce takřka přirostlé Praze, ale stále je to obec v okresu P-z a P-v. Co by je táhlo k tomu, připojit se k Praze? Navíc mohou tisíckrát chtít se začlenit do Prahy, ale když Praha chtít nebude, nic s tím neudělají. Obce, které se chtěly během těch 45 let připojit k Praze nakonec stejně buď sami žádost stáhly nebo o přičlenění ani nepožádaly.

https://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Tož tak. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.17 12:42

@Nimie Nejde mi poslat soukromá zpráva :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.11.17 14:05
@Bábrdl píše:
@Nimie Nejde mi poslat soukromá zpráva :,(

8o :( tak piš sem :mrgreen: ono to stejně zas rozproudí hustokrutopřísnou diskuzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.17 17:35
@Nimie píše:
8o :( tak piš sem :mrgreen: ono to stejně zas rozproudí hustokrutopřísnou diskuzi :lol:

Myslím, že to je prostě přirozený vývoj. Jak píšou v tom článku, Praha se rozšiřuje i bez papíru. Fyzicky i mentálně (v hlavách obyvatel). Bydlí sice na vesnici, ale sami sebe vnímají jako Pražáky, jezdí do Prahy do práce, vozí tam děti do škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.11.17 17:43
@Bábrdl píše:
Myslím, že to je prostě přirozený vývoj. Jak píšou v tom článku, Praha se rozšiřuje i bez papíru. Fyzicky i mentálně (v hlavách obyvatel). Bydlí sice na vesnici, ale sami sebe vnímají jako Pražáky, jezdí do Prahy do práce, vozí tam děti do škol.

To jo, spíš jestli od toho pak není už jen krůček k tomu, aby se I z těch současných vesnic stala oficiálně Praha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
15.11.17 17:44

@Bábrdl a kdyby fakt propojili MHD, mohlo by to být hustý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie