Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je nutné v noci budit na krmení(kojení)? Toníček už několik dní nepotřebuje papat i 8 hodin
Tak řeším, jestli ho budit a nebo ho nechat. Přece jen je noc, tak to asi ví, že se spí ![]()
Přes den jí +- po 3 hodinách. Večer se nakojí z obou (jinak z jednoho) a chrní…
Já bych se asi řídila tím, jestli přibírá. Pokud nemáte problém s váhou, tak bych asi nechala spát. Možná pro svůj pocit bych ho po 6ti hodinách vzbudila, ale dřív určitě ne. Zkus to pár dní a uvidíš, kdyby ti s váhou stagnoval, tak začni budit dřív než se ozve, jinak bych ho asi klidně nechala spinkat a užívala si za miminko, které spí víc než 2 hodiny v kuse ![]()
U nás to bylo taky tak, jen přes den pila po 4 hod.Krmím lahvičkou(malá prso už od porodnice bojkotovala) tak vím kolik vypije. Protože není velký jedlík tak ji v nici budím cca po 6 hodinách,ale jak říkám u nás je jídlo boj…
Jéžiš, to existuje?
Tak jestli přibíráte, tak buď ráda. Neboj, kdyby měl mrňous hlad, tak se ozve
(to promlouvá osobní zkušenost
)
Mně se malá zpočátku nebudila na jídlo a hodně hubla, protože měla novorozeneckou žloutenku, ale to vám v měsíci nehrozí. Tak přeji spoustu klidných a prospaných nocí ![]()
Nazdarek,
my meli malou malinkou a spavou (asi diky tomu, ze byla uz v porodnici dehydratovana) a ukol znel jasne: vykrmit… a tak jsme ji meli budit co 3 hodky, ale ona v noci nesla a to jsme delali mokrou studenou zinkou, svlekala jsem ji do naha.. tak nam doktorka rekla, at ji teda tech 6 hodin nechame spat a za tyden prijdem zvazit… pribirala, tak jsme ji tak nechali… uzivej si toho… takze se priklanim k ostatnim, PRIBIRA? Neres:)
Nouky píše:
Jéžiš, to existuje?Tak jestli přibíráte, tak buď ráda. Neboj, kdyby měl mrňous hlad, tak se ozve
(to promlouvá osobní zkušenost
)
/citace]Jé taky závidím
a jak
Tohle neznám ani zatím v půl roce.
Jinak vážně, určitě řešit, zda přibírá či ne. Pokud ano, tak neváhej a spi s ním. 8 hodin spánku je moje přání pod stromeček
jé nějak se mi popletl příspěvek ![]()
Jé taky závidím
a jak
Tohle neznám ani zatím v půl roce.
Jinak vážně, určitě řešit, zda přibírá či ne. Pokud ano, tak neváhej a spi s ním. 8 hodin spánku je moje přání pod stromeček ![]()
Jinak Vás oba moc zdravím!
No podle mně přibírá, váhu sice doma nemáme, ale kejtičky mu rostou a už i druhá brada začíná ![]()
Tak já ho nechám, ať se vzbuí sám.
Jinak teda já spát 8 hodin nemůžu, než se nají a znova usne, tak to trvá že… A pak je to náš chrounič a protahovač, takže často koukám, jestli už vstává nebo co to jako je…
Ja bych nebudila. Delala jsem to taky tak. Kdyz bylo potreba, tak jsem prso odsala a spala jsem dal. Kdyz jsem parkrat budila abych nakrmila, tak toho stejne moc nevysosla a usnula u toho…
Ahoj
Pokud miminko celkově prospívá a přibývá,nebudit.Emička byla taky od narození Šípkovou Růženkou,spinkala celou noc.Asi v sedmi měsících se to načas nějak pokazilo,chodila dost pozdě spávat.A dnes už zase spí celou noc.Přestože je ještě kojená,usíná sama v postýlce.Přestala vyžadovat uspávání u prsa.
Každé dítě je jiné.Adámek se budil na kojení i v noci,tak po třech hodinách.Měl i období,kdy se vzbudil snad desetkrát za noc.Celou noc začal spávat až v roce a půl.
Taky se přikláním k tomu jestli přibývá nebudit. Malá nepřibírala a byla spavá takže jsme budili jak přes den tak v noci (v noci teda po 6 hodinách) Takže si užívej že takhle spinká ![]()
Jééžiš, tak já taky závidím. Prospaných 8 hodin neznám ani teď v 9 měsících
Pokud přibírá, tak bych nebudila.
Souhlasím s holkama. NEBUDIT!
Co já bych za to dala, kojila jsem ve dne v noci co dvě hodiny kdo ví jak dlouho ![]()
Kami, tak podobně jsme to měli i my… nebudila jsem…
Vojta ihned po příchodu domů začal s 5,5hod intervalem a ve 3m se dostal až na 8.5hodiny. po 6m se to teprve začlo zkracovat (hlad byl silnější, po kaši zase těch 8hodin a nakonec v 9měsících spal v podstatě u mě u prsa.. takže užívej dokud můžeš
.
Vojta teda moc nepřibíral, jako že nebyl vykojené mimi, měl žloutenku kojeného dítěte, ale když ve dne jedl hodně, přibíral, tak to nikdo to neřešil. pak, paradoxně při nejdelším intervalu v noci přibral za měsíc kilo.. (zkrátil si denní interval na 2hodiny)
užívej si hodného miminka ![]()
Taky spal i 8-9 hodin. Pak už jsem budila zblbnutá strašáky o zástavě laktace, a bludy, že takle malé mimi může hlad zaspat a pak už ani nemít dost síly dát najevo hlad), teď si za to rvu vlasy na hlavě. Ve třech měsících se neúnavně budí každé 3 hodiny jako kdyby měl v hlavě hodinky.
Pokud přibírá doporučuji nebudit, pro dobré svědomí odstříkávat do mrazáku, aspoň budeš mít zásoby na horší časy.