Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jestli někdo budíte děti přes den kvůli režimu a jaký na to máte názor?
Jde mi jen vyloženě o denní spánky.
Děkuji ![]()
Pokud spí dlouho a vím, že by mě pak šlo spát hodně pozdě tak budim. Ale většinou to není potřeba. Taky záleží jak velký dítě. Novorozence nebudim.
Jo, budila jsem a budime, ale az od 6ti m, do te doby jsem nechavala spat dceru, jak chtela…pak jsem budila, nebo jsem naopak snazila zabavit, aby nespala, kdyz treba radila v noci a pres den to chtela dospavat…nicmene, dcera nikdy nebyla extra protivna, kdyz jsme ji budili, nebo naopak spanek oddalovalo
Velmi výjimečně, když vytuhne pozdě odpoledne a večer by nešla spát.
Budíme, nic jiného nezbývá, jinak by naše dáma prospala celé odpoledne, a ještě v v jednu ráno nám tu skákala po hlavě. Jako novorozence jsem ji nebudila, cca od půl roku už ano.
Syna 15m nebudim. Jsou týdny, kdy máme režim jako hodinky, a pak dny, kdy ne. Neřeším. Zatím se nám stalo jen jednou, že se přetáhl a poskakoval do 10 do večera.
Klidne. Memu diteti je ale uplne jedno, zda ho probudim nebo ne, je vzdy usmevavy a v pohode. Stesti. Kdyz spi dyl nez do 14 hod, ponocuje do pulnoci. Ale vetsinou spi 11-12. 17 mesicu.
Nikdy. Přikláním se k názoru, že by se to dělat nemělo k vůli správnému vývoji nervové soustavy.
Měla jsem ale štěstí, že děti velmi brzy nepotřebovaly přes den spát, vyloženě sova je jen jedno, zůstalo to doteď. A nevadilo mi brzké večerní usínání ani v létě, nepotřebovala jsem se nikde zdržet a nevadilo mi ani když dítě vstalo brzy ráno, třeba v šest. A když děti byly ještě ve věku, kdy, potřebovaly spát, spaly kdekoliv.
@Pears206 píše:
Nikdy. Přikláním se k názoru, že by se to dělat nemělo k vůli správnému vývoji nervové soustavy.
Měla jsem ale štěstí, že děti velmi brzy nepotřebovaly přes den spát, vyloženě sova je jen jedno, zůstalo to doteď. A nevadilo mi brzké večerní usínání ani v létě, nepotřebovala jsem se nikde zdržet a nevadilo mi ani když dítě vstalo brzy ráno, třeba v šest. A když děti byly ještě ve věku, kdy, potřebovaly spát, spaly kdekoliv.
Jojo, takové ideály jsem měla taky
Naše dítě ale od narození usíná ve 22.00, jako novorozenec ještě déle.. Takže od půl roku po 3 hodinách spánku budím, protože by se nám večerní usínání posunulo na půlnoc. Naštěstí je naše dítě pohodové a po probuzení se hned směje..
Ne, nikdy jsem to nedělala ![]()
Dítě snad pozná samo, kdy má hlad ne? ![]()
Ne, nebudila sem. Sama nesnáším, když mě někdo budí a neměla jsme nejmenší důvod to dělat dítěti. Vstávání v určitý čas bsinuzoje ještě dost.
Nebudím. Dcera spí po obědě přesně 2 hodiny, ale jednou za čas si to protáhne a spí třeba 3 - 3 a půl hodiny. Nebudím ji a většinou to ani nemá vliv na večerní usínání, jde spát ve stejnou dobu. Prostě to beru tak, že má občas deficit, který potřebuje dospat.