Budíte děti kvůli režimu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
24.3.21 21:25
@Anymaa píše:
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jestli někdo budíte děti přes den kvůli režimu a jaký na to máte názor?
Jde mi jen vyloženě o denní spánky.
Děkuji :kytka:

Ne. Rezim at si vytvori dite. A ne matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
24.3.21 21:25

Vždycky jsem byla proti, ale nejmladší nakonec budim (dvoulete), jinak bychom se odpoledne už nedostali ven. Spí od jedné do tří, většinou se budí v ty tři, když ne, probudím ji, abychom mohli jít. V predcovidove době měly taky starší děti kroužky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.3.21 21:43
@Anymaa píše:
Ahoj maminky, zajímalo by mě, jestli někdo budíte děti přes den kvůli režimu a jaký na to máte názor?

Ano, tak od roka a půl (nepamatuju si přesně) jsem syna budila odpoledne. Jinak by spal do pěti a večer by nezabral.

Jinak ted jak jsme doma, chodíme spát po obědě všichni - já se starším synem od 12:30 do 14, manžel jak mu práce dovolí, většinou tak hodinku. Mladší miminko bereme s sebou do postele a už se taky chytá na tento režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
24.3.21 23:02
@Anymaa píše:

Vždycky jsme děti budili, když spaly příliš dlouho, protože když se spánek přetáhl, byly odpoledne protivné a večer špatně usínaly.

Teď mám už -náctileté děti, ale dodržování režimu je pro nás dodnes zásadní věc - jen se změnily věci, které dodržujeme (místo denního spánku přišly denní povinnosti, pravidla, rituály apod.) - a osobně si myslím, že pravidelný režim je jedním z hlavních pilířů výchovy dětí v jakémkoli věku.

@lenkahav píše:
Ne. Rezim at si vytvori dite.A ne matka.

Režim si může dítě vytvořit (podle svých potřeb, jak je matka postupně navnímá) - ale RODIČE ho musí dodržovat, tedy mj. i dítě v potřebnou hodinu ukládat a případně budit. Jinak to přestává být „režim“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
26.3.21 17:10

Nikdy jsem nebudila. beru to tak, že pokud spí, tak to potřebuje - velká únava, růst, zuby,… a tím většímu vyčerpání a oslabování imunity. Když byla unavená, šla spát a vstávala ž se vzbudila. Jedeme teda těžce režim - ani ne tak časově, jako aktivitami. Takže o obědě se jde prostě do postele, večer po koupání je masáž, prohlížení knížek, mazlení, povídání, mlíko, pohádka a dohajan. Bez diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
26.3.21 17:29

Od 6m budím, přijde mi to lepší. Snáší to dobře, líp než když má chaos. Ale jsou výjimky - někdy potřebuje víc spát, to je vidět, po návštěvách, cvičení a tak, to ho nechávám, kolik potřebuje. Nezávisle od buzení vstává vždy kolem 6, ale když je „přespaný“ přes den, tak má večer problém spát, je mnohem lepší, když se lépe vyspí v noci. Po zobuzení nevrlý není. S tím, že neprotahuju - usíná, kdy potřebuje, tohle má dost proměnlivé a i nejmenší protáhnutí snáší hodně špatně.

Podle mne záleží od dítěte a je potřeba experimentovat :nevim:. Taky s jedním, to se maminka může bavit. Jak ich je víc, nebo dojde práce a tak, tak se dítko musí víc přizpůsobovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure