Bulharsko září 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1586
30.8.12 10:40
@circus píše:
@nausikaa Jéé asi poletíme spolu :D My taky letíme v sobotu.

Teda my spíš v noci ze soboty na neděli, ale jestli jo tak se těším ve 4:00 na letišti :mavam: a jen doufám že to děti prospí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 10:49

@nausikaa Áááá to my néééé, my letíme ve 12:00. :mrgreen: Ale zpátky letíme ve 22:45, jsme zvědavá co tam budeme dělat když do 12 se musí opustit pokoj. Jinak v Bulharsku jsem ještě nikdy nebyla, tak nevím co mě čeká. Vím jen, že černé moře je o dost méně slanější než Rudé moře, nežijí tam žraloci, ale naopak je v Černém moři více delfínů. Nesmím rozměňovat prachy na ulici, ale pouze v bance! :cert: Bulharky se řekne dobrý den - dobar den, zmrzlina - sladoled, plavčík - spasitel, vepřové maso - svinsko meso a Pozor, mořská obluda! - Vnimanije, morsko čudovišče! A vůbec, stejně celá naše dovolená dopadne takhle http://www.youtube.com/watch?… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 11:07

Já byla v Bulharsku naposled před 25 lety a strašně se mi to líbilo. Tři týdny pod stanem, moře, melouny, cesta autem přes Rumunsko… Ale když jsem tam šla vracet lahve a kývala hlavou, že chci bombon a kroutila- ne peníze odešla jsem zklamaná s penězi :mrgreen: Tak jen doufám, že se jim tam bude líbit stejně. Malá tam bude mít narozeniny jako jsem tam mívala taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 11:08

A to mi připomělo nezapomenout zabalit svíčku, když už jí máme koupenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
30.8.12 11:22
@circus píše:
@nausikaa Áááá to my néééé, my letíme ve 12:00. :mrgreen: Ale zpátky letíme ve 22:45, jsme zvědavá co tam budeme dělat když do 12 se musí opustit pokoj. Jinak v Bulharsku jsem ještě nikdy nebyla, tak nevím co mě čeká. Vím jen, že černé moře je o dost méně slanější než Rudé moře, nežijí tam žraloci, ale naopak je v Černém moři více delfínů. Nesmím rozměňovat prachy na ulici, ale pouze v bance! :cert: Bulharky se řekne dobrý den - dobar den, zmrzlina - sladoled, plavčík - spasitel, vepřové maso - svinsko meso a Pozor, mořská obluda! - Vnimanije, morsko čudovišče! A vůbec, stejně celá naše dovolená dopadne takhle http://www.youtube.com/watch?… :mrgreen:

Nejsem si jistá jak pochodíš ale co jsi pamatuju tak v Primorsku jsem snad žádnou banku ani nezahlédnula :think: my jsme loni touhle dobou byl poslední zájezd tak nás na hotelu nechaly až do večera :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 11:27

@lecka My letíme do Obzoru, tak snad tam něco bude. Budeme v hotelu asi cca 1 km od města. Jinak my si bereme eura a mám v plánu pokud to půjde, tak platit v obchodech kartou. Je to zdarma a nemusím přepočítávat z eur na levy a na koruny. Ale slyšela jsem, že v Bulharsku není moc kšeftů, kde berou karty…uvidíme, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
30.8.12 11:51
@circus píše:
@lecka My letíme do Obzoru, tak snad tam něco bude. Budeme v hotelu asi cca 1 km od města. Jinak my si bereme eura a mám v plánu pokud to půjde, tak platit v obchodech kartou. Je to zdarma a nemusím přepočítávat z eur na levy a na koruny. Ale slyšela jsem, že v Bulharsku není moc kšeftů, kde berou karty…uvidíme, no :nevim:

Nevím my jsme vždycky platily levama ono je to docela v pohodě 1lv vychází na nějakých 14kč v přepočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 12:01

@TheZuzalen Nessebar je nádherný - návštěva určitě stojí za to a nebylo tam ani nijak draho. Spíš naopak. Dokonce mi tam přišlo levněji než v Primorsku. :)
A jinak závidím všem, kteří jedou do Bulharska a přeji hezkou dovolenou. Mně se v Bulharsku moc líbilo (byla jsem několikrát v Primorsku a na Zlatých pískách + nějaké výlety i místním busem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 12:04

@circus Vyměnit něco budete muset, protože zmrzlinu kartou nezaplatíš. :-) A opravdu ne všude se to dá. Otázka je taky přepočet banky při platbě kartou a když si měníš peníze. Jinak důrazně nedoporučuju měnit peníze ve směnárnách v Bulharsku - viděli jsme dost nespokojených klientů, kterým vyměnili jinak, než jak tvrdili. Naopak doporučuju měnit v bance (jen si nezapomeňte s sebou vzít OP) - je to bez poplatku a nehrozí okradení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 12:05

V Primorsku je bank několik na té hlavní třídě a jedna (podle nás nejlepší - kurz) byla naproti poliklinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 12:09

My tedy počítáme, že tam něco vybereme z bankomatu tam, s sebou něco eur co zbylo doma a snad to stačí. A v cestovce našim říkali, že prý se tu leva špatně shání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 12:12

@fatin A jak dlouho jsi tam letěla, nepamatuješ si? Poletíme Brno - Burgas…tak 90 minut? Drahý je z letu nešťastný už od ledna. A že v letadle nedostaneme jídlo? Kamarád mi tvrdil, že jo, ale já si myslím, že by to letušky ani nestihly za tu dobu letu roznést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 12:14

@nausikaa Prý leva se nedá vůbec sehnat v ČR. Můj byl dneska měnit prachy a bral jen eura, určitě by vzal i levy kdyby nějaké byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
30.8.12 12:22
@fatin píše:
V Primorsku je bank několik na té hlavní třídě a jedna (podle nás nejlepší - kurz) byla naproti poliklinice.

tak to mrknu nějak jsem ji vůbec nezaregistrovala :oops:

@circus píše:
@nausikaa Prý leva se nedá vůbec sehnat v ČR. Můj byl dneska měnit prachy a bral jen eura, určitě by vzal i levy kdyby nějaké byly.

Levy v ČR snad neseženeš vůbec my braly euro sebou a tam vyměnily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 12:22

To říkali taky, ale napsala jsem to opatrněji, co kdyby náhodou to nebyla pravda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí