Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A nejjednodušší pro cestovatele by byly stejný prachy všude, ale to nějak nefunguje ani tady po Evropě a škoda obrázků ![]()
@nausikaa píše:
A nejjednodušší pro cestovatele by byly stejný prachy všude, ale to nějak nefunguje ani tady po Evropě a škoda obrázků
to by bylo dokonalé mno
![]()
Stejně nejdůležitější bude slaná voda, sluníčko, písek, uklízet bude někdo jiný a prát a žehlit budu nejdřív za týden. Po těch pěti letech už se opravdu docela těším.
@nausikaa Tak to Ti věřím - já nebyla nikde 2 roky (loni těhotenství a teď je Verča ještě malá) a už bych tak straaašně někam vypadla. Tak ať se dovča vydaří. Ale v Bulharsku určitě jo - není drahé a je pořád kam chodit - buď moře a nebo výlety.
Já taky nejdřív těhotná, malej malej, pak zas těhotná-před porodem, loni to nějak nevyšlo tak až letos… A mě bude stačit málo a nejlepší bude když se nechají odložit k babičce s dědou a mě nechají dělat nic…
@nausikaa No já mám slíbenou dovču příští rok. Teda jestli se nám do té doby nepovede další mimi.
Jako těhule nikam nejedu - to jsem riskla právě to poslední Bulharsko a nevyšlo to. A při představě bulharského zdravotnictví, kdyby něco…
I když teda musím říct, že možná o něco ochotnější než u nás. Když jsem tam byla rok před tím, tak jsem šlápla na včelu a nemohla ji ani za nic vyndat (to žihadlo), takže jsem nakonec šla na pohotovost - doktor cosi ještě žvejkal, ale hned mě vzal, žihadlo vytáhl a dostala jsem injekci, protože jsem to měla dost nateklé. Takže i to jsem prubla a nemůžu si stěžovat.
Ale všem přeju dovču bez této exkurze. ![]()
@fatin tak to doufám, žes zkoušet nebudem a ať to vyjde. Jen otázka co bys radši. Já jsem právě využila příležitost a jedu ne zcela plánovaně bez manžela, protože bych pak zas mohla jet další dva roky někam…
Mne ještě napadlo, že se tam asi bude už brzy stmívat.
Byli jsme tam v půli srpna a i to bylo znát. Ale s prckama stejně člověk tolik nočního života neužije. ![]()
Prosím vás lidičky, jak to máte se zavazadly? Máte extra kufr i pro dítě? Já jsem četla, že je max. 15 kilo na osobu, ale nevím, jestli se naše dítě počítá jako osoba…když je brán jako infant…a platíme za ni pouze manipulační poplaty…
Malá ještě neměla sedadlo pro sebe, a váha se počítala mezi mě a přítele - a to bylo loni 20 kg - tzn.40kg pro nás tři…nevím, jak teď, zavolejte si na Ruzyni, řeknou Vám přesné info
@Zuzza0 píše:
Malá ještě neměla sedadlo pro sebe, a váha se počítala mezi mě a přítele - a to bylo loni 20 kg - tzn.40kg pro nás tři…nevím, jak teď, zavolejte si na Ruzyni, řeknou Vám přesné info
tak už jsem si volala na infolinku…jelikož je naše dítě bráno jako infant…nemá nárok na zavazadlo…a můžem mít max. 15 kilo na cestujícího a pět kilo příruční zavazadlo, které je ohraničeno ještě rozměry…
dřív jsme taky mívali max. 20 kilo… a za nadváhu jsou teda pěkný příplatky…fujho
No to teda pěkně zkrouhli…
ale třeba kočár se do toho nepočítal
vmoc si toho neberte je tam fakt levno a spustu věcí nakoupíte…nám v kufru zabíraly místo hodně plíny a na cestě zpět šatičky, botičky, trička, mikiny… ![]()
Plínky jsme taky táhly s sebou a nakonec jsme zjistili, že se tam dají koupit nějaké jejich v Penny marketu a byly tak super a levný, že jsme je nakoupili domu
Lucka
@TheZuzalen Ještě pozor - dřív se váha zavazadel sčítala a dneska může mít jedno zavazadlo max. těch 15 kg. Nevím, jestli je to srozumitelné - dřív mohlo mít jedno zavazadlo 17 kg a druhé 13 a bylo to v pohodě, protože se to sečetlo a dalo to těch 30 kg. Teď ale může mít 1 zavazadlo max. 15 kg. Taťka říkal, že to tam nějací lidé museli přebalovat na letišti - je to docela masakr…
@circus V Obzoru jsme byli minulý rok a tam bylo moc pěkně. Ale záleží na hotelu, podle ceny bylo i prostředí-okolí hotelu. Pěkné prodházky v parku, ale na prulizkách si člověk musí dát pozor na dravé děti(místní).
My peníze měnily v hotelu na recepci.