Bulharsko září 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1586
30.8.12 12:25

Ale tohle naštěstí nějak neřeším, to nějak dopadne a snad tam moc potřebovat nebudeme, kvůli dětem máme radši all inclusive tak to snad půjde. Zatím si moc nejsem jistá jak zvládnou tu cestu, ale snad příjemně překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
30.8.12 12:36
@nausikaa píše:
To říkali taky, ale napsala jsem to opatrněji, co kdyby náhodou to nebyla pravda ;)
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
30.8.12 12:43

Ahoj holky, my byli loni v primorsku - jsou tam dvě pláže - jižní a severní a nemůžu na bulharsko dopustit..byli jsme tam koncem srpna a ceny šly hoooodně dobře ukecat:-) měli jsme jen snídani, dcerce jsou byly dva roky a tak nějak jsme se nechtěli omezovat tim že musíme být v nějaký čas na hotelu…primorsko je krásné, levné, to ovoce vynikající, hadry levný kukuřice, pizzy, kebab, kila zmrzliny… :potlesk: nicméně bulhaři jsou trošku líní, ale nedivím se, když dělají za min. peněz, taky bych se nepřetrhla…jinak prosím u nás ano - jako kývání hlavou nahoru -dolů je u nich ne a obráceně :mrgreen: takže nechvalte jídlo kýváním hlavy nahoru-dolů koukají pak zděšeně :mrgreen: jela bych tam hned, pláže jsme měli extra čisté, dcera let v pohodě zvládla…jela bych hned jen jsme v očekávání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 13:06

@nausikaa Výběr z bankomatu mi přijde hodně nevýhodný. Většinou jsme tady vyměnili na eura a v Bulharsku na leva. Teď jsem si vzpomněla, že jsme měnili i na hotelu. Ale pak jsme zjistili, že výhodnější je to v bance. Takže něco na hotelu a něco v bance. Rozhodně ne směnárna - mívají jiný kurz než pak přepočítají a nebo napíšou, že je to např. 1,9000 a před to 1. desetinné místo nenápadně napíšou 0, takže je ten kurz pak 1,09.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 13:07

@circus Let trval tak do 2 hodin a jídlo jsme dostali - už je to ale pár let, takže nevím, jak to teď se všemi těmi úsporami je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
30.8.12 13:09

Ahoj

Tak my byly v Bulharsku na Slunečním pobřeží loni v červnu, asi 3km od Nesebarru, máme dvojčátka zítra 3letá. Je tam krásně, moře čisté, hotel perfektní (neletěli jsme s CK, ale přes boocing.com jsem zamluvila hotel). Souhlasím, že měnit je nejlepší v bance, byla tam jedna na hlavní třídě, tak jsme tam měnili za eura, ty jsme vezli z domova. Ve směnárnách je to o dost dražší, u banky byla fronta, tak cca. na hodinu. Jinak, pokud máte ještě malé dítě v kočárku, tak pozor na nafukovací kolečka, my měli pro dvojky kočárek s nafukovacími koly a 2X JSME PÍCHLI!!!Jsou tam celkem střepy na silnicích i chodnících. Ale blízko byl pneuservis a za leva nám to zalepili, jen ten čas a nervy, když jdete domů s píchlým kočárkem a dvěma dětma, který neujdou ještě 2km. Bulharsko je fajn, fakt je mi líto, že na to letos nezbyly peníze, jelikož děti už bych musela platit za letadlo. Pa lucka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 13:16

@circus Zavazadla v den odjezdu se většinou nechávají na recepci nebo v místnosti k tomu určené, takže z toho strach bych neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 13:34

@fatin To vím, ale štve mě to. Ty odlety bývají vždycky v nejhorší možnou dobu. Jednou jsme odlítali z Egypta v 6 ráno. Ve dvě ráno jsme začali objíždět hotely a vyzvedávali spolucestující aby jsme na 4 hodinu byli na letišti. Taky to bylo fajn :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
30.8.12 13:47

My jsme loni byli taky v Primorsku, pláže čisté, ceny srovnatelné i levněji než u nás, v hotelu bazén, klimatizace. Rozhodli jsme se jen pro snídaně na základě doporučení známých, co tam byli. Dcerka měla v té době tři roky. Ráno snídaně super, kolem poledne jsme si koupili něco menšího a na jídlo jsme chodili až v podvečer.
Jo - výlet do Sozopolu. My teda moc nejsme na fakultativní organizované výlety, jeli jsme sami jejich busem (maršrutkou :lol: ) a super. :palec: S dcerkou by to na prohlídku s průvodcem stejně nebylo, takhle jsme se sami prošli a za naši rodinu zaplatili za cestu míň, než za jednu osobu při výletě s delegátem. :nevim:
Ropotamo bych tipla od Burgasu dál, nevím. :think: Zdálo se mi dost blízko Primorsku.
A Varna je fakt daleko.
Peníze jsme měnili až tam, bez problému.
Jé, hned bych jela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 13:52

@circus Jo, to chápu. Když jsme byli posledně, tak jsme měli odlítat večer. Z toho posledního dne nebylo nic moc. Člověk spíš jen tak bloumal. Nakonec jsme měli zpoždění, takže jsme letěli až hooodně pozdě v noci. Byl to pěkný opruz. Tak držím palce, ať letíte na čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
30.8.12 13:57

Na výletě na Ropotamo jsme taky byli - je to kousínek od Primorska - silnicí směrem na Burgas. Určitě stojí za návštěvu Sozopol - hodně mi připomínal Nessebar (ten je zase dostupný pro ty, co jedou na Slunečné pobřeží) a busíkem se to dá opravdu zvládnout v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
30.8.12 14:27
@Alichi píše:
My jsme loni byli taky v Primorsku, pláže čisté, ceny srovnatelné i levněji než u nás, v hotelu bazén, klimatizace. Rozhodli jsme se jen pro snídaně na základě doporučení známých, co tam byli. Dcerka měla v té době tři roky. Ráno snídaně super, kolem poledne jsme si koupili něco menšího a na jídlo jsme chodili až v podvečer.
Jo - výlet do Sozopolu. My teda moc nejsme na fakultativní organizované výlety, jeli jsme sami jejich busem (maršrutkou :lol: ) a super. :palec: S dcerkou by to na prohlídku s průvodcem stejně nebylo, takhle jsme se sami prošli a za naši rodinu zaplatili za cestu míň, než za jednu osobu při výletě s delegátem. :nevim:
Ropotamo bych tipla od Burgasu dál, nevím. :think: Zdálo se mi dost blízko Primorsku.
A Varna je fakt daleko.
Peníze jsme měnili až tam, bez problému.
Jé, hned bych jela. :lol:

Já to jen odhaduju tu vzdálenost od Primorska to je tak 8 km?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 15:07

@fatin však taky něco beru, ale nějak je mi tahle dvojsměna nesympatická a cena výběru závisí na bance, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
30.8.12 15:14

@nausikaa Já si to zjišťovala u GE a platba kartou - zdarma, výběr z bankomatu - 100 Kč + 0,5% z vybírané částky. Každá banka to má jinak, ale radši jsem si to ještě zjisila, kdyby byly potřeba nějaké peníze. Holky, škoda že se tam nedá platit eurem jako v Egyptě a tak. Tam jsem si eura na ty jejich libry vůbec nerozměňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
30.8.12 16:27

Já mám výběr za 125, snad bez % navíc, tak to by snad šlo - vyberu až budu potřebovat. A než platit za výběr tady, tady ve směnárně, tam ve směnárně tak mi to přijde jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí