Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale tohle naštěstí nějak neřeším, to nějak dopadne a snad tam moc potřebovat nebudeme, kvůli dětem máme radši all inclusive tak to snad půjde. Zatím si moc nejsem jistá jak zvládnou tu cestu, ale snad příjemně překvapí.
@nausikaa píše:
To říkali taky, ale napsala jsem to opatrněji, co kdyby náhodou to nebyla pravda
Ahoj holky, my byli loni v primorsku - jsou tam dvě pláže - jižní a severní a nemůžu na bulharsko dopustit..byli jsme tam koncem srpna a ceny šly hoooodně dobře ukecat:-) měli jsme jen snídani, dcerce jsou byly dva roky a tak nějak jsme se nechtěli omezovat tim že musíme být v nějaký čas na hotelu…primorsko je krásné, levné, to ovoce vynikající, hadry levný kukuřice, pizzy, kebab, kila zmrzliny…
nicméně bulhaři jsou trošku líní, ale nedivím se, když dělají za min. peněz, taky bych se nepřetrhla…jinak prosím u nás ano - jako kývání hlavou nahoru -dolů je u nich ne a obráceně
takže nechvalte jídlo kýváním hlavy nahoru-dolů koukají pak zděšeně
jela bych tam hned, pláže jsme měli extra čisté, dcera let v pohodě zvládla…jela bych hned jen jsme v očekávání ![]()
@nausikaa Výběr z bankomatu mi přijde hodně nevýhodný. Většinou jsme tady vyměnili na eura a v Bulharsku na leva. Teď jsem si vzpomněla, že jsme měnili i na hotelu. Ale pak jsme zjistili, že výhodnější je to v bance. Takže něco na hotelu a něco v bance. Rozhodně ne směnárna - mívají jiný kurz než pak přepočítají a nebo napíšou, že je to např. 1,9000 a před to 1. desetinné místo nenápadně napíšou 0, takže je ten kurz pak 1,09.
@circus Let trval tak do 2 hodin a jídlo jsme dostali - už je to ale pár let, takže nevím, jak to teď se všemi těmi úsporami je.
Tak my byly v Bulharsku na Slunečním pobřeží loni v červnu, asi 3km od Nesebarru, máme dvojčátka zítra 3letá. Je tam krásně, moře čisté, hotel perfektní (neletěli jsme s CK, ale přes boocing.com jsem zamluvila hotel). Souhlasím, že měnit je nejlepší v bance, byla tam jedna na hlavní třídě, tak jsme tam měnili za eura, ty jsme vezli z domova. Ve směnárnách je to o dost dražší, u banky byla fronta, tak cca. na hodinu. Jinak, pokud máte ještě malé dítě v kočárku, tak pozor na nafukovací kolečka, my měli pro dvojky kočárek s nafukovacími koly a 2X JSME PÍCHLI!!!Jsou tam celkem střepy na silnicích i chodnících. Ale blízko byl pneuservis a za leva nám to zalepili, jen ten čas a nervy, když jdete domů s píchlým kočárkem a dvěma dětma, který neujdou ještě 2km. Bulharsko je fajn, fakt je mi líto, že na to letos nezbyly peníze, jelikož děti už bych musela platit za letadlo. Pa lucka ![]()
@circus Zavazadla v den odjezdu se většinou nechávají na recepci nebo v místnosti k tomu určené, takže z toho strach bych neměla.
@fatin To vím, ale štve mě to. Ty odlety bývají vždycky v nejhorší možnou dobu. Jednou jsme odlítali z Egypta v 6 ráno. Ve dvě ráno jsme začali objíždět hotely a vyzvedávali spolucestující aby jsme na 4 hodinu byli na letišti. Taky to bylo fajn ![]()
My jsme loni byli taky v Primorsku, pláže čisté, ceny srovnatelné i levněji než u nás, v hotelu bazén, klimatizace. Rozhodli jsme se jen pro snídaně na základě doporučení známých, co tam byli. Dcerka měla v té době tři roky. Ráno snídaně super, kolem poledne jsme si koupili něco menšího a na jídlo jsme chodili až v podvečer.
Jo - výlet do Sozopolu. My teda moc nejsme na fakultativní organizované výlety, jeli jsme sami jejich busem (maršrutkou
) a super.
S dcerkou by to na prohlídku s průvodcem stejně nebylo, takhle jsme se sami prošli a za naši rodinu zaplatili za cestu míň, než za jednu osobu při výletě s delegátem. ![]()
Ropotamo bych tipla od Burgasu dál, nevím.
Zdálo se mi dost blízko Primorsku.
A Varna je fakt daleko.
Peníze jsme měnili až tam, bez problému.
Jé, hned bych jela. ![]()
@circus Jo, to chápu. Když jsme byli posledně, tak jsme měli odlítat večer. Z toho posledního dne nebylo nic moc. Člověk spíš jen tak bloumal. Nakonec jsme měli zpoždění, takže jsme letěli až hooodně pozdě v noci. Byl to pěkný opruz. Tak držím palce, ať letíte na čas.
Na výletě na Ropotamo jsme taky byli - je to kousínek od Primorska - silnicí směrem na Burgas. Určitě stojí za návštěvu Sozopol - hodně mi připomínal Nessebar (ten je zase dostupný pro ty, co jedou na Slunečné pobřeží) a busíkem se to dá opravdu zvládnout v pohodě.
@Alichi píše:
My jsme loni byli taky v Primorsku, pláže čisté, ceny srovnatelné i levněji než u nás, v hotelu bazén, klimatizace. Rozhodli jsme se jen pro snídaně na základě doporučení známých, co tam byli. Dcerka měla v té době tři roky. Ráno snídaně super, kolem poledne jsme si koupili něco menšího a na jídlo jsme chodili až v podvečer.
Jo - výlet do Sozopolu. My teda moc nejsme na fakultativní organizované výlety, jeli jsme sami jejich busem (maršrutkou) a super.
S dcerkou by to na prohlídku s průvodcem stejně nebylo, takhle jsme se sami prošli a za naši rodinu zaplatili za cestu míň, než za jednu osobu při výletě s delegátem.
Ropotamo bych tipla od Burgasu dál, nevím.Zdálo se mi dost blízko Primorsku.
A Varna je fakt daleko.
Peníze jsme měnili až tam, bez problému.
Jé, hned bych jela.
Já to jen odhaduju tu vzdálenost od Primorska to je tak 8 km?
@fatin však taky něco beru, ale nějak je mi tahle dvojsměna nesympatická a cena výběru závisí na bance, tak uvidíme.
@nausikaa Já si to zjišťovala u GE a platba kartou - zdarma, výběr z bankomatu - 100 Kč + 0,5% z vybírané částky. Každá banka to má jinak, ale radši jsem si to ještě zjisila, kdyby byly potřeba nějaké peníze. Holky, škoda že se tam nedá platit eurem jako v Egyptě a tak. Tam jsem si eura na ty jejich libry vůbec nerozměňovala.
Já mám výběr za 125, snad bez % navíc, tak to by snad šlo - vyberu až budu potřebovat. A než platit za výběr tady, tady ve směnárně, tam ve směnárně tak mi to přijde jednodušší.