Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vanu jsem meli jeste horsi…napustila jsem vrelou vodu, savo, ocet, kys. citronova, soda a drhla jsem, na poprve vse nepustilo, ale nebala jsem se do toho vlezt, proces cisteni jsem opakovala až se vana temer vycistila nebo jsem si zvykla, tezko rict… velka vetsina spiny se da vydrhnout, ne treba na poprve, ale casem pusti. klidne bych tam bydlela.
@debra.morgan ale zas pokud to není špína, ale vydřený smalt nebo co to je, tak čím víc to drhneš, tím víc to ničíš
Možná to není žádný super moderní byt, ale zas tak hrozné mi to nepřijde a za ty prachy v Praze je to dost dobrý. My taky do teď bydleli v 1+1 starší byt, nic extra pěkného, ale za málo peněz a teď se budeme stěhovat do uplně nového. Až dostuduješ a budeš mit stálou práci, tak si najděte něco lepšího, ale myslím že zatîm stačí
@stinga píše:
@debra.morgan ale zas pokud to není špína, ale vydřený smalt nebo co to je, tak čím víc to drhneš, tím víc to ničíš
to ano, ale presne takovy fleky jsme na vane meli + jeste cerne a spina to byla
to at si posoudi sami, co to ve skutecnosti je. vydrezny smalt by mi nevadil uz vubec…proc je tam focena ta linka mi nejak unika…
@debra.morgan jsou tam fleky vespod poličky a odchlipují se dvířka
@stinga píše:
@debra.morgan jsou tam fleky vespod poličky a odchlipují se dvířka
aha
, takze nic
ja ani netusim, jak vypadaji nase skrinky ze spodu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je mi 22 student a mám 25leteho přítele. Uz 2. rokem spolu bydlíme v 1kk v malém podnájmu v Praze. Cena 9000Kc. Jde o to, že už nemám na nás byt tak růžové brýle a stydím si sem vzít i kamarádku. Hlavní místnost je krásná, nová, moderní. Problém mám ale se starou panelakovou kuchyni, tu jsem aspoň otapetovala. O lince nemluvě. Ještě větší ale s koupelnou. Vcelku vypadá ok, je zde ale nevím jak hodne stará vana, prostě jí nevydrhnu, kolik na ni už padlo sava. Prostě si do ní nevlezu, jen sprchuji. Na zemi jsou takové ty staré dlaždice. Mně to tu začíná hrozně vadit a přítelovi vadí, že si stěžuji. Prý mám vysoké standardy. Možná jo, necítím se tu. Přitom vím, že bychom něco lepšího s mou brigadou utahli. Jaký máte názor vy?
Prosím anonym
Já klidně
![]()
Prostě to umeješ. ![]()
@debra.morgan píše:
Vanu jsem meli jeste horsi…napustila jsem vrelou vodu, savo, ocet, kys. citronova, soda a drhla jsem, na poprve vse nepustilo, ale nebala jsem se do toho vlezt, proces cisteni jsem opakovala až se vana temer vycistila nebo jsem si zvykla, tezko rict… velka vetsina spiny se da vydrhnout, ne treba na poprve, ale casem pusti. klidne bych tam bydlela.
Přesně
Upřímně? Nic moc, ale taky žádná hrůza… Ale vlastně nechápu, ze si tam nechceš vzít kamarádku. Já byla v tvém věku ráda, že můžu bydlet se svojí láskou… A koupelna s wc byl otřes… Nojo holt se musely našetřit penízky na lepší…
Když jsme se stěhovali, tak jsme zaplatili akorát kauci, koupili matrace, hrnce a po dvou talíř, hrneček a příbor. Jinak jsme si nechali prachy na jídlo. Celý rok nám trvalo, než jsme koupili tak nějak všechno. První dva měsíce jsme měli matrace na zemi. Chvíli jsme tam i jedli, než byl stůl a židle. Teď jsme jinde a je to tu lepší, ale taky jsme museli čtyři a půl roku žít v malé ložnici a mini kuchyňce. Ale dalo se ![]()
@debra.morgan píše:
aha, takze nic
ja ani netusim, jak vypadaji nase skrinky ze spodu
Asi tak.
Příspěvek upraven 20.06.19 v 18:55
Zaprvé to vůbec není tak hrozné. Starší vana je prostě starší vana, kort, pokud do ní někdy někdo třeba vedl odtok z pračky, jak se tak dělalo. Záleží na tom, aby byla čistá. Pro efekt můžeš na dno koupit estetickou protiskluzovou podložku a nebo, kdyby se ti jo chtělo, si kup nátěr na vany a pusť se do renovace.
Zadruhé kamarádku vůbec neřeš. Ona přece ví, že první byt je první byt, ví, že vanu jste nezaneřádili vy a že v pronájmu si těžko můžete dovolit (finančně i jinak) měnit dlažbu. Zvlášť, když je to investice do cizího. Pokud máte doma čisto a příjemně, každý normální člověk nad starou dlažbou mávne rukou. Tvůj přítel má pravdu: jste mladí, studenti, začínáte. Za devět tisíc v Praze úplně super být a super bydlení.
Shánět jiné bydlení mi ve vaší situaci přijde jako nerozum. Raději ty peníze z brigády, které bys utratila za hezčí vanu v hezčím bytě, odkládej, a až budete jednou pořizovat vlastní bydlení, tak jako když najdeš.
@debra.morgan píše:
to ano, ale presne takovy fleky jsme na vane meli + jeste cerne a spina to bylato at si posoudi sami, co to ve skutecnosti je. vydrezny smalt by mi nevadil uz vubec…proc je tam focena ta linka mi nejak unika…
To z fotky úplně poznat nejde. Pokud to nepouští intenzivní terapií savem, tak to buď už spíše prodřený než špinavý. Staré vany ve starších bytech fakt hezky nevypadají, ale není to žádná hrůza.
Jako asi tak, bylo by ti milejší teď nastrkat každý měsíc o x tisíc do nájmu víc, jenom proto, že tě 3× navštíví kamarádka a bude žasnout, jak máš krásný dlaždice? Nebo si ty prachy radši ušetřit a pak je investovat do vlastního/aspoň trvalejšího nájmu než obyčejný studentský byt..? Můžu ti říct, že lidi žijou v mnohem, mnohem horším a ani to není stářím bytu, ale spíš tím, jak se k tomu chovají. Věř, že každej mozná, jestli je vana/kuchyň stará a udržovaná, nebo je to nejmodernější design, ale špinavej a zašlej jako prase. Upřímně je mi mnohem milejší stoletý umakart mé tety, který je celý jako ze škatulky než půl roku stará novostavba mé druhé tety, kde se od té doby neuklízelo, všude jsou černý špinavý prstence, zatuchlý ručníky apod. Takže, je to jenom o vás, jaký si to uděláte, takový to budete mít. ![]()
Jako studentka jsem bydlela v horsich dirach.
Tenkrat jsem mela uplne jine priority a otlucene zarizeni - no ne, ze by se mi zrovna libilo, ale nevadilo mi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je mi 22 student a mám 25leteho přítele. Uz 2. rokem spolu bydlíme v 1kk v malém podnájmu v Praze. Cena 9000Kc. Jde o to, že už nemám na nás byt tak růžové brýle a stydím si sem vzít i kamarádku. Hlavní místnost je krásná, nová, moderní. Problém mám ale se starou panelakovou kuchyni, tu jsem aspoň otapetovala. O lince nemluvě. Ještě větší ale s koupelnou. Vcelku vypadá ok, je zde ale nevím jak hodne stará vana, prostě jí nevydrhnu, kolik na ni už padlo sava. Prostě si do ní nevlezu, jen sprchuji. Na zemi jsou takové ty staré dlaždice. Mně to tu začíná hrozně vadit a přítelovi vadí, že si stěžuji. Prý mám vysoké standardy. Možná jo, necítím se tu. Přitom vím, že bychom něco lepšího s mou brigadou utahli. Jaký máte názor vy?
Prosím anonym
Pokud si sama něco vlastníma rukama umyju, tak to používám. Odřené vany bych se neštítila. Jestli jsi hodně náročná, budeš asi muset vyměnit přítele i pronájem. Ten přítel bude možná časem rád, protože pokud nejsi z milionářské rodiny, tak začátky jsou těžké vždy a nekonečné ohrnování nosu otráví každého.