Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A není možnost si najít spolubydlení na inzerát? Já jsem po vysoké začínala tak, že jsem si našla inzerát, kde nabízeli k pronájmu samostatný pokoj ve větším bytě. Zkus projít inzeráty u vás, třeba na něco natrefíš. A nebo si dej inzerát ty. Chápu ale, že na menším městě budou možnosti omezenější než v Praze. A určitě se zamysli i nad tím dálkovým studiem střední školy, aby sis dodělala maturitu.
Mám přítele, kterej se ještě učí, takže si jen tak odjet taky nemůžu dovolit. Bydlet sním taky ne.
@jakanas píše:
Týjo, spolubydlení… myslel jsem že to je jen úlet pár ubožáků co si nejsou schopni ve velkých městech schopni vydělat na nájem, ale jak to tu čtu tak je to docela běžné.
Teda co jsem mluvil s několika známými co to zkusili tak na spolubydlící pouze nadávali… prostě člověk potřebuje většinou své soukromí.
víš co, já si na to nemohu stěžovat. POtkala jsem tam nynějšího manžela, takže jsme spolu nejdřív bydleli a pak začali chodit
a mám v práci kolegyni, která takto bydlí a je spokojená. Ale chápu, že ne každý na tento druh bydlení má povahu a hodně záleží i na tom, jak si lidi na bytě vzájemně sednou.
A proč nemáš čas? ![]()
Nemáš děti, závazky.. kdy jindy chceš na sobě zapracovat, kdy jindy bude vhodnější doba?
@Adlys píše: Šlo o to, že to finančně nezvládala a příspěvky nám dali fakt jen pár korun a pro 4 lidi to bylo málo. Tak jsem ji chtěla pomoct, aby jsme měli víc peněz, ale na školu už bohužel nemám čas. Dálkově taky ne. Byli jsme v hodně těžký situaci. Furt jsme, ale doma mě to přes ty hádky už nebaví.
@jakanas píše:
Týjo, spolubydlení… myslel jsem že to je jen úlet pár ubožáků co si nejsou schopni ve velkých městech schopni vydělat na nájem, ale jak to tu čtu tak je to docela běžné.
Teda co jsem mluvil s několika známými co to zkusili tak na spolubydlící pouze nadávali… prostě člověk potřebuje většinou své soukromí.
Ja zase znám hodně lidí, kteří tak při škole a i po ní začínali a určitě to nejsou žádní ubozaci… Už jen to, ze nebydlis sám beru jako plus. Ale je to o lidech, musíš sehnat fajn spolubydlu.
@Magdaleeena píše:
A proč nemáš čas?
Nemáš děti, závazky.. kdy jindy chceš na sobě zapracovat, kdy jindy bude vhodnější doba?@Adlys
Možná proto, že při práci na hlavní poměr je to dost obtížný?
@Adlys píše: Šlo o to, že to finančně nezvládala a příspěvky nám dali fakt jen pár korun a pro 4 lidi to bylo málo. Tak jsem ji chtěla pomoct, aby jsme měli víc peněz, ale na školu už bohužel nemám čas. Dálkově taky ne. Byli jsme v hodně těžký situaci. Furt jsme, ale doma mě to přes ty hádky už nebaví.
Jistě. Dřív jsi studovat nemohla, protože jsi musela živit rodinu, a teď není čas. Holt s tou základkou na vyšší výdělky nepomýšlej.
A kolik Ti zůstává dodělat střední? Píšeš, že pracuješ teprve druhý měsíc. Jestliže máš skoro 19, asi si měla kousek před koncem
Myslím, že by si si měla školu dodělat třeba dálkově a zatím si najít spolubydlení. Začínalo nás tak hodně.
@Adlys píše:
Možná proto, že při práci na hlavní poměr je to dost obtížný?
Od toho je dálkové studium.
@eMíša píše:
A kolik Ti zůstává dodělat střední? Píšeš, že pracuješ teprve druhý měsíc. Jestliže máš skoro 19, asi si měla kousek před koncemMyslím, že by si si měla školu dodělat třeba dálkově a zatím si najít spolubydlení. Začínalo nás tak hodně.
Byla jsem ve třeťáku, takže rok no.
@hanka.br. píše:
Jistě. Dřív jsi studovat nemohla, protože jsi musela živit rodinu, a teď není čas. Holt s tou základkou na vyšší výdělky nepomýšlej.
no třeba bude mít dobrý podnikatelský nápad a ostré loky a jednou to fakt dotáhne vysoko
@Adlys píše:
Byla jsem ve třeťáku, takže rok no.
a co jsi teda dělala těch 10 měsíců?
Přestěhuj se, dodělej školu a nechápu, že tys musela makat, to nepracovala tvoje máma a táta?
Jdi do spolubydlení, ve větším městě nebudeš mít problém.
Odkud jsi?
@Adlys hele asi budeš muset udělat nějaký ústupky, pokud už nechceš bydlet s mámou. Na pronájem celého bytu nemáš, takže si buď sezenes kamaráda, co do toho půjde s Tebou nebo si najdeš někoho pres inzerát. Nebo si zkus najít lepší práci. A určitě by bylo dobré dodělat si SŠ vzdělaní, protože takhle nemáš moc šanci si vyrazne polepšit.
A nebo ještě varianta sehnat si druhou práci…