Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Adlys píše:
Byla jsem ve třeťáku, takže rok no.
Tak to je úplné nic. Chce to zatnout zuby a jít do toho. Byla by škoda ty tři roky zahodit.
@hanka.br. píše:
Jistě. Dřív jsi studovat nemohla, protože jsi musela živit rodinu, a teď není čas. Holt s tou základkou na vyšší výdělky nepomýšlej.
Někdo kdo to nezažil, tak to nepochopí a bude soudit
Ale ono je docela těžký živit 3 děti, platit jim všechno sama.
@ka2ka píše:Šla jsem střední v 16 třeba?
a co jsi teda dělala těch 10 měsíců?
Je mi jednou tolik co Tobě. Já tedy bydlím sama. Ale starám se o dvě děti. Jedna práce přes den, druhá v noci plus tedy péče o děti. Když jsem se potřebovala učit já (při práci na hlavní pracovní poměr a druhé na ŽL a dvou dětech), vstávala jsem ve 3 ráno před prací a opatrně, aby nevzbudila dítko a to nechtělo ke mně do postele..
Nezlob se, ale kdo chce, hledá možnosti, kdo nechce, hledá důvody, proč to nejde..
Ty chceš bydlet sama, ale nedokážeš si představit cokoliv pro ten „luxus“ samostatného bydlení udělat. To nemyslím zle
A ano, jsem i občas unavená.. ale vem rozum do… ale nic.. co umíš? Kolika jazyky se domluvíš? Zapracuj na sobě..
@Adlys píše:
Možná proto, že při práci na hlavní poměr je to dost obtížný?
@blabla123 píše:
Přestěhuj se, dodělej školu a nechápu, že tys musela makat, to nepracovala tvoje máma a táta?
Jdi do spolubydlení, ve větším městě nebudeš mít problém.
Odkud jsi?
Máma pracuje, ale taky nemá moc. Táta snáma není. Peníze od něj nemáme. Je někde v zahraničí a nikdo o něm neví,
Zjišťovala jsi si ve škole možnost nějakého individuálního plánu? Třeba by to šlo domluvit.
Můj kamarád dodělával sš myslím 2 roky, a to měl už rodinu s 2 dětma a práci na směny.
Mohla jsi jí pomoci, že si najdeš po škole, či o víkendech brigádu…
Co tvůj táta, bydlí s váma?
Kolik je sourozencům?
@Adlys píše:
Někdo kdo to nezažil, tak to nepochopí a bude souditAle ono je docela těžký živit 3 děti, platit jim všechno sama.
Ona má pravdu, je hodně velká pravděpodobnost, že se základkou se budeš jen potloukat, o dobré práci si nechat jen zdát. Máš hodně omezené možnosti. Teď máš velice dobrou příležitost si školu dodělat.
Já od svých dětí chci jediné, poslouchat
mě budou do 18 a do té doby budou chodit do školy. Vzdělání úměrné jejich rozumu ![]()
@Adlys píše:
Někdo kdo to nezažil, tak to nepochopí a bude souditAle ono je docela těžký živit 3 děti, platit jim všechno sama.
@Adlys píše:
Ahoj, je mi skoro 19 a mám doma s mámou problémy a už tu prostě nemůžu bydlet. Chtěla bych se přestěhovat do svého, ale problém je vtom, že mám bohužel (kvůli mámě) jen základní školu. Chtěla jsem jí pomoct s penězma, tak jsem střední ukončila a šla pracovat. Dělám ve fabrice za 10 000 čistýho. U nás ve městě seženu byt do 4000 + energie. To mi dá cca 7000. Jenže se 3000 nevyžiju, to je na jídlo a cesty do práce málo. Poradí mi někdo co dělat? Lepší práci se základkou asi těžko seženu. Nějaké přídavky nebo něco? Dělám teprv 2. měsíc.
Byla jsem ve stejné situaci a při zaměstnání na plný úvazek se mi podařilo odmaturovat na dálkové škole.
Získané vzdělání mi moc pomohlo.
Držím ti palce, ať se ti to podaří.
Bylo to velmi, velmi náročné a stresující, ztratila jsem hodně kilo, ale stálo to za to. ![]()
@Adlys
A co se týká bydlení, tak jsem si našla přítele, se kterým jsme měli spolu pronajatý byt.
Tak si najdi třeba nějaké to spolubydlení. A nebo v Lidlu snad stačí i základní vzdělání a plat tam mají velmi velmi slušný. ![]()
@Adlys a co si někde najít práci i s bytem? Spousta fabrik to nabízí. I příspěvky na vzdělání. Pokud jde třeba o hotel, tak tam nekvalifikovaní - pracovití - lidé seženou práci a pokoj k bydlení vždycky. Taky jsem tak rok bydlela.
@Adlys Vsechny navrhy a rady jsi smetla ze stolu. Takze by ti asi nejvic vyhovoval nejaky prispevecek od statu, ze?
Pracuju na plný úvazek, pak mám ještě vedlejšák (cca 6 hodin týdně). A dodělávám si při práci vysokou… Je to o prioritách. Ale se základkou to o moc lepší v žadné práci nejspíš nebude… A nevymlouvej se na mamku. Vždy to člověk zvládne, když opravdu chce. Jsi dávno dospělá a zodpovídáš sama za sebe. Než jsem pracovala na HPP, studovala jsem na denním studiu a musela jsem si sama platit uplně všechno. Dřela jsem do padnutí. Ale CHTĚLA JSEM školu dodělat, a taky ji mám. Teď studuju už druhou vysokou… Protože chci.