Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V červnu jsi končila pracuješ dva měsíce a co mezitím? mohla jsi mít skoro půl roku školy:think:
@Adlys píše:
Někdo kdo to nezažil, tak to nepochopí a bude souditAle ono je docela těžký živit 3 děti, platit jim všechno sama.
Kdo tě soudí? Když budeš chtít, tak si své vzdělání nebo kvalifikaci doplníš. No a když chtít nebudeš, nějaká výmluva se najde vždy. Jen nečekej, že se o tebe zaměstnavatelé poperou a že budeš mít v dohledné době na vlastní důstojné bydlení.
@blabla123 píše:
Přestěhuj se, dodělej školu a nechápu, že tys musela makat, to nepracovala tvoje máma a táta?
Jdi do spolubydlení, ve větším městě nebudeš mít problém.
Odkud jsi?
To nepochopíš, já to měla dost podobně.
Moje máma samoživitelka non stop buď nezaměstnaná a na dávkách a nebo jako uklizečka.
Věčně nebyly peníze na nic.
Až jsem jednoho dne prostě se střední sekla a šla jsem na kasu do Tesca ![]()
Platila jsem nájem i inkasu a začala mamku živit a vzala si na starost všechny finance a přehled.
Děs běs toto, být já takovým rodičem, styděla bych se za sebe ![]()
@cilly píše:
@Adlys Vsechny navrhy a rady jsi smetla ze stolu. Takze by ti asi nejvic vyhovoval nejaky prispevecek od statu, ze?
presne..mlada, bez zavazku, vsechno problem..zbyva ji rok na stredni, cas studovat nema..kolik lidi dela i VS dalkove?? ja dodelavam Mgr a mam rocni dite a pracuju na jednom projektu, narocny to je, ale kdyz se zatniu zuby, jde to, ale musi se chtit, ze..
lepsi je natahnout ruku a state sypej..
a ted si zlus predstavit zakl. ze ma nekdo i dve prace, kdyz musi..
@PAN66 píše:
presne..mlada, bez zavazku, vsechno problem..zbyva ji rok na stredni, cas studovat nema..kolik lidi dela i VS dalkove?? ja dodelavam Mgr a mam rocni dite a pracuju na jednom projektu, narocny to je, ale kdyz se zatniu zuby, jde to, ale musi se chtit, ze..lepsi je natahnout ruku a state sypej..a ted si zlus predstavit zakl. ze ma nekdo i dve prace, kdyz musi..
No tak ono je něco jiného dělat si střední a mít nevyhovující prostředí doma s nervama, že nebude ani na jídlo, ani na nájem, než si v klídku na mateřské dodělávat VŠ a mít své jisté. Na mateřské jsem si taky chodila do školy na přednášky a cvíčka, byl to fajn pocit, neztratit ani s dítětem kontakt „s velkým světem“ ale mít to takhle doma, jako to má zakladatelka, tátu někde v tahu a mámu sociálně slabou, nezvládající výživu svých dětí, tak bych asi taky byla v pr… a třebas bych jednala i zkratovitě. Navíc je to jen špička ledovce, podle mě, takhle nejspíš vyrůstali se sourozenci léta. Ve strachu a v bídě. Zakladatelce držím palce a věřím, že bude dost houževnatá na to, aby to s tou školou, bydlením a prací dotáhla do zdárného konce. Ono je opravdu nejlepší zatnout zuby a pustit se do dálkového studia, i když se ti to teď zdá třebas nemožné.
@Caitlyn píše:
To nepochopíš, já to měla dost podobně.
Moje máma samoživitelka non stop buď nezaměstnaná a na dávkách a nebo jako uklizečka.
Věčně nebyly peníze na nic.
Až jsem jednoho dne prostě se střední sekla a šla jsem na kasu do Tesca
Platila jsem nájem i inkasu a začala mamku živit a vzala si na starost všechny finance a přehled.
Děs běs toto, být já takovým rodičem, styděla bych se za sebe
Tohle nepochopím, mě matka zařídila dávky, místo toho aby mi platila alimenty, pak se přišlo na to, že jsem je brala neoprávněně a pořád čekám až na mě přijde exekuce
a další pikantnosti. Pak jsem se ze dne na den odstěhovala a začala jsem se o sebe starat. S přítelem jsme šli do spolubydlení a já jsem za minimálku v obchodě, ale mám to ráda.
Já mám zkušenosti se svojí rodinou velké, ale to by bylo na hodně dlouhé povídání. Ale určitě to zakladatelka mohla vyřešit jinak, třeba brigádou po škole a o víkendech místo seknutí se školou…
Zakladatelku chápu. Mě zbývá 3 500 Kč jen na jídlo měsíčně. Nic navíc, ale bohužel to tak je a musím s tím vyžít. On někdo řekne přestěhuj se. Lehce se radí, ale když je někdo v té situaci je to jinak. Maloměsta nejsou Praha a tam je těžký skoro nemožný najít spolubydlení natož práci.
Jak to někdo psal je něco jinýho studovat při mateřský a něco jinýho ve fabrice. Jednu dobu jsem pracovala ve fabrice a byl jsem tak utahaná, že jsem jen spala. Kdo nezkusil neví.
Kazdej vetsi hotel obvykle nabizi k praci i personalni ubytovani. A na pomocnou silu do kuchyne nebo pokojskou zadny vzdelani nepotrebujes a nejspis si vydelas vic jak 10tis. I ta skola se u toho da dodelat, staci opravdu chtit, o nicem jinym to neni…
@Adlys Kdyby sis nasla spolubydleni v praze (stejny nazev i fb skupiny), dohodila bych ti u nas v baru job hned. Penize jsou po tydnu, tips hned! je to jen do cervna, pak jsou divadelni prazdniny, ale to uz bys mela praxi a mohla jit v lete delat servirku nekam na zahradku, pak se zase vratit k nam… napis kdykoliv sz
@Adlys píše:
Ahoj, je mi skoro 19 a mám doma s mámou problémy a už tu prostě nemůžu bydlet. Chtěla bych se přestěhovat do svého, ale problém je vtom, že mám bohužel (kvůli mámě) jen základní školu. Chtěla jsem jí pomoct s penězma, tak jsem střední ukončila a šla pracovat. Dělám ve fabrice za 10 000 čistýho. U nás ve městě seženu byt do 4000 + energie. To mi dá cca 7000. Jenže se 3000 nevyžiju, to je na jídlo a cesty do práce málo. Poradí mi někdo co dělat? Lepší práci se základkou asi těžko seženu. Nějaké přídavky nebo něco? Dělám teprv 2. měsíc.
dodělej si školu. jsi sama, bez závazků, tak kde je problém?
@Caitlyn Ono je těžké si pro většinu lidí představit, že skutečně takové rodiny jsou, patner chodil po škole do noci na brigády aby mohl mladším sourozencům kupovat svačiny do školy a platit obědy aby se jim ostatní neposmívali a po škole šel makat a dál mámě posílal každý měsíc peníze…Já tohle nechápu a i kdybych se měla udřít nikdy bych to svým dětem neudělala hanba by mě fackovala… Máš s mámou dobrý vztah?
@dedrichov píše:@Caitlyn píše:
proč nešla za kasu do tesca mamka?
někdo by na ni houkl a ona celá popletená a vyjukaná, by mu vrátila špatně, třeba
@Anonymní píše:
@Caitlyn Ono je těžké si pro většinu lidí představit, že skutečně takové rodiny jsou, patner chodil po škole do noci na brigády aby mohl mladším sourozencům kupovat svačiny do školy a platit obědy aby se jim ostatní neposmívali a po škole šel makat a dál mámě posílal každý měsíc peníze…Já tohle nechápu a i kdybych se měla udřít nikdy bych to svým dětem neudělala hanba by mě fackovala… Máš s mámou dobrý vztah?
Nemám k ní blízko, nerozumím si s ní. Je to typ člověka, který si pořád stěžuje, věčně nemá peníze, nekoupe se, doma bordel jak z reality show.
Po každém setkání s ní se cítím strašně „vysátá“. Mrzí mě to, ale cítím se lépe, když s ní nemusím být v kontaktu.
Ale je to moje máma, takže když potřebuje, tak jí fin. pomůžu a cca 2× do měsíce zajde ke mě na kafe. ![]()
@Takyjedna píše:
No tak ono je něco jiného dělat si střední a mít nevyhovující prostředí doma s nervama, že nebude ani na jídlo, ani na nájem, než si v klídku na mateřské dodělávat VŠ a mít své jisté. Na mateřské jsem si taky chodila do školy na přednášky a cvíčka, byl to fajn pocit, neztratit ani s dítětem kontakt „s velkým světem“ ale mít to takhle doma, jako to má zakladatelka, tátu někde v tahu a mámu sociálně slabou, nezvládající výživu svých dětí, tak bych asi taky byla v pr… a třebas bych jednala i zkratovitě. Navíc je to jen špička ledovce, podle mě, takhle nejspíš vyrůstali se sourozenci léta. Ve strachu a v bídě. Zakladatelce držím palce a věřím, že bude dost houževnatá na to, aby to s tou školou, bydlením a prací dotáhla do zdárného konce. Ono je opravdu nejlepší zatnout zuby a pustit se do dálkového studia, i když se ti to teď zdá třebas nemožné.
zvladaji to i zensky samozivitelky aood..priste, kdyz chce nekdo se posunout a zmenu, musi maknout..a sorry, zbyva ji rok na stredni. zadba tragedie. nezkusila vyjednat IP na skole, nechce se stehivat kvuli priteli do vetsiho mesta, kde by nasla lepsi uplatneni, proste nic. tak holt bohuzel bude delat ve fabrice za par supu a bude na tom stejne. je to tvrdy, ale je to tak. je mlada, bez zavazku, chce se odstehovat..no tak at proto neco udela. ja si v mladi prosla taky dost sra*kama a sorry, tohle jsou jen vymluvy proc neco nejde.