Bydlení pod svahem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wiwinka
31.5.16 09:45

Můj muž i můj kamarád to vidí v pohodě, jen já se bojím. No uvidíme no, v nejbližších dnech se začne s obkopáváním kolem domu, tak uvidíme jestli nenarazíme zase na něco, co mě naprosto rozhodí. Předchozí majitelé se toho že jim půjde voda z kopce asi nebáli, jediné co udělali, tak odvedli vodu z okapu do trubky, která je zakopaná podél celého domu a odvedená do kanalizace, ovšem to pro mě neřeší odvod vlhkosti z kopce, proto to obkopání domu, co jsem sháněla zkušnosti, tak to radí skoro každý to udělat. Jediné co nevím, zda si nemusím nechat udělat nějaký posudek, že ta práce bude proveena, přeci jen se jde docela hluboko u domu. Manžel se rozhodl to kopat sám, já mu tu iluzi brát nechci, já bych si to nechala vykopat technikou, ale zase ruční prací vím, že nijak nemůžeme poškodit dům.
Děkuji všem za reakce a pokud budou další zkušenosti budu ráda.
Styl že chata ujela do Labe je poněkud odstrašující, ale i přesto si stojím za názorem, že pokud se dům nehnul za 85 let, tak se už dál nikam hýbat nebude…

• Citovat
  • Upravit
2713
31.5.16 09:55

@wiwinka Ještě můžu pro uklidnění přidat jeden příklad i když to nic nevypovídá o situaci u vás. Stavěli jsme jeden dům vedle druhého a kopali se základy do hloubky tří metrů těsně u souseda. Pravda, dělalo se to ve dvou fázích a ta předchozí se nejdřív pojistila vybetonováním základů a zdi a až po zatvrdnutí se pokračovalo. Ale vedlejší dům to přežil bez úhony. A ano, ruční práce je jistější. Alespoň dočištění v blízkosti základu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
31.5.16 10:55

Takymanžel: Můžu Vám napsat soukromou zprávu?

• Citovat
  • Upravit
Petronellina
31.5.16 11:24

@wiwinka Doporučuju udělat na svahu šikmé muldy, které vodu svedou někam mimo dům. My to tak máme a není žádný problém ani při průtrži, voda teče mimo. A pokud je svah opravdu prudký je asi nejlepší udělat zděné terasy, které můžete využít jako záhony.

• Citovat
  • Upravit
wiwinka
31.5.16 11:39

Petronellina: maličko si nedovedu představit, jak by to asi tak mělo vypadt, bylo by možné poslat nějakou orientační foto pro představu? Svah nijak prudký není, jediná prudká část je hned za barákem, která je vysoká cca 1 max 1,5 metru. také mě napadlo tam udělat zdění, ale božel květiny tam asi moc vhodné nebudou, svítí tam sluníčko pouze dopoledne a odpoledne je tam už stínek. Ten svah je od domu vzdálený cca 1,5 až 2 metry, takže zídka by tam postavit šla…

• Citovat
  • Upravit
Petronellina
31.5.16 12:13

@wiwinka Lepší obrázek jsem teď bohužel nenašla, ale já plánuju ve svahu vystavět něco takového

• Citovat
  • Upravit
2713
31.5.16 12:36

@wiwinka Klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat