Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Neustupuj za zadnych okolnosti.vybudujte si vlastni bydleni.takto jsme bydleli my u tchana a tchyne.vse bylo jen podle tchyne.co rekla bylo svate.jestli to tam nebudu respektovat at vypadnu .toto jsou slova tchyne nazvala bych ji necim jinym,ale budu slusna.zadne zastani od manzela pac by dostal od maminky.jak si myslite ze to dopadlo?stalo nas to manzelstvi.zakladatelko NIKDY NIKDY NIKDY!!!!
Určitě trvej na svém. Byla jsem v úplně stejné situaci, otěhotněla jsem ještě u tchánovců, ale pak jsem celé těhotenství tlačila na vlastní bydlení. Domeček jsme sice nestihli, ale koupili jsme nedaleko byt. Upřímně tchánovci byli uražení z mého jednání, vztahy před odstěhováním naprosto šílené, ale byla to ta nejlepší věc, co jsme udělali. Teď po půl roce jsou vztahy naprosto v pohodě, zvykli si. A navíc i náš vztah s přítelem je úplně někde jinde - klidný, bez hádek a bez každodenního řešení jeho rodičů a jejich problémů. ![]()
Já bych možná radila toto vyřešit hned.. Protože co vidím okolo takové ty páry, že jeden chce a druhý by i chtěl, tak je to jenom o tom, že je potichu, čeká že to nějak dopadne a vnitru odejít nechce..
Nechci na 100% procent říkat, že je to zakladatelčin případ, ale toto slyším okolo slyším často. Chce být doma, ale dkyby jsme chtěli tak by šel..
Myslím, pokud chlap neřekne natvrdo, jdeme obhlédnout pozemek, že moc se mu nechce stěhovat, , a nebo prostě nějak hned jednat..
Ono to bude tak, jak já to mám u známých. Že budete kupovat nové to a ono a ještě dokoupíme to a nakonec přijde s tím, že máte na půl zařízené bydlení, že je nesmysl někde něco nového
V první řadě si to ujasni i s přítelem, abys neskočila jako další z těch, co po x letech a s dítětem na krku zjistí, že chlap dá vždy přednost bydlení s maminkou a o vlastním bydlení bude navždycky jen mluvit.
@kvaček píše:
Já bych možná radila toto vyřešit hned.. Protože co vidím okolo takové ty páry, že jeden chce a druhý by i chtěl, tak je to jenom o tom, že je potichu, čeká že to nějak dopadne a vnitru odejít nechce..
Nechci na 100% procent říkat, že je to zakladatelčin případ, ale toto slyším okolo slyším často. Chce být doma, ale dkyby jsme chtěli tak by šel..
Myslím, pokud chlap neřekne natvrdo, jdeme obhlédnout pozemek, že moc se mu nechce stěhovat, , a nebo prostě nějak hned jednat..
Ono to bude tak, jak já to mám u známých. Že budete kupovat nové to a ono a ještě dokoupíme to a nakonec přijde s tím, že máte na půl zařízené bydlení, že je nesmysl někde něco nového
naprostý souhlas
Všem vám moc děkuji. Naštěstí jsme s přítelem jako jedna duše a on me chápe proč chci. Na druhou stranu je moje tchyně opravdu dost přesvědčivá a když začne hrát na city jakoze pak budou starý a mají velký dům tak kdo se o to bude starat a ze přece tady nebudou ve velkém domě sami. Nejhorší je to ze teď chtějí předělat koupelnu prý abysme do začátku něco měli… podle me je to akorát naschvál! Proste i kdybych tady chtěla zůstat tak určitě nechci koupelnu ala tchyně… každopádně jsem slušně vychována a nedokážu si představit ze se budu s tchýni hádat a zároveň chci mít s ni i s tchanem dobře vztahy přeci jen jsou to rodiče přítele a budoucí babička s dedou našich děti.
@SussieS píše:
Vy chcete stavět nebo ty? Přítel asi úplně moc pryč nechce, takže si nejdřív udělejte pořádek v těchto plánech a pak až se berte… a rada je jednoduchá, rozhodně jít do svého, ale musí to být rozhodnutí vás obou a maminka do toho nemá co žvanit
Presne. Jinak dopadnes jako stovky pred tebou, budes nestastna s tchyni v baraku.
@Anonymní píše:
Všem vám moc děkuji. Naštěstí jsme s přítelem jako jedna duše a on me chápe proč chci. Na druhou stranu je moje tchyně opravdu dost přesvědčivá a když začne hrát na city jakoze pak budou starý a mají velký dům tak kdo se o to bude starat a ze přece tady nebudou ve velkém domě sami. Nejhorší je to ze teď chtějí předělat koupelnu prý abysme do začátku něco měli… podle me je to akorát naschvál! Proste i kdybych tady chtěla zůstat tak určitě nechci koupelnu ala tchyně… každopádně jsem slušně vychována a nedokážu si představit ze se budu s tchýni hádat a zároveň chci mít s ni i s tchanem dobře vztahy přeci jen jsou to rodiče přítele a budoucí babička s dedou našich děti.
A jéje opět hrad a mladí nám tu budou dělat slouhy
Ať to prodaji a koupi si byt se zahrádkou a milion ještě dají dětem. Respektive jim je asi kolem! 60 ,tak to ještě deset let zvládnou stejně co s babičkou že… Ty kráso sekat babe zahradu a mýt ji okna,bazén nedovolí, Ježíš ty vody… by mě jeblo. Fakt jsou divný když za A čekají, až backa natahne bačkory a za B, že důvod je že to sami nezvládnou… Prostě ať to prodají a hotovo.
Řekla bych, že teď je ten správný čas trošku „zabojovat“ za ten váš vztah do budoucna. Vidíš to tady už v těch reakcích na svůj příspěvek, jistě to slyšíš okolo sebe, či se stačí poptat, podívat na jiné diskuze......................zkrátka nedělá, ale opravdu nedělá dobrotu to společné soužití. Jsme tady jen jednou, tak si snad zasloužíme si ten život užít!!!!
Teď nemáte děti, teď jste zamilovaní, teď je dle mých zkušeností ten správný čas se posunout a postavit si to „své hnízdo“, ten svůj sen, ten svůj domov. Než si všichni zvyknou ![]()
Přítel je jistě dobrý syn (dle výše zmíněného) s ohledem na rodiče, ale (s prominutím) doprčic taky má narok na svůj život, na svůj dům a své představy. Je to problém jeho rodičů, že žijí ve velkém dvojgeneračním domku, ne jeho. To nebylo jeho rozhodnutí a je sprosté, že je do společného soužití vmanipulováván!!! Jistě se mu špatné říká „ne“, ale už není sám, už jste tady dva!!! Pokusila bych se být teď ta, co ten vztah směřuje k vlastnímu životu, bydlení. Ten důvod je jednoduchý..................jde o vás!!!! Já, osobně, v mém okolí neznám vztah, kde by jim to spolubydlení svědčilo, či hůř vydrželo.
Přeji ti hodně štěstí, sil a odhodlání k tomu, abys žila svůj spokojený život „jen“ s partnerem
Stojí to za to!!!
Ano přítel je úžasný chlap, syn a přítel
Udělal by pro me první poslední, jediný náš problem je ohledně bydlení
@Anonymní píše:
Chtěla jsem napsat ze nechci zůstat a chci jít pryč
tak tam nechoď, stůj si za svým..
Ahoj. Tchyně ani tchán nemají právo vás tam nějak držet a ty máš právo chtít bydlet do svýho. Důležitý asi je, jak se k tomu postaví syn. Já taky bydlím s přítelem a synkem u tchyně a tchána, ALE! … máme v podstatě oddělené bydlení, oni jsou dole ve vlastní bytové jednotce a my nahoře ve vlastní bytové jednotce. Což je dobrý, protože máme jakoby svoje bydlení. Ale taky, co se týče zahrady, tak tam jsem třeba měla mít ve skleníku jeden záhonek, což tchyně odmítla s tím, že dokud může, tak si to všechno chce dělat sama. To mi vadí, že já si na tý zahradě nemůžu udělat ani okrasku nebo skalku, protože to není moje
Ale jinak soužití jako takový je v pohodě, právě díky tomu oddělenýmu bydlení. Přeju hodně sil a brzké vyřešení ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla jsem napsat ze nechci zůstat a chci jít pryč
Vrele doporucuji precti si tady par diskuzi Bydlim s tchyni a tchanem v 1dome a vim, ze pak si tuhle otazku uz nepolozis a budes 100% vedet co delat a co ne.
Zkratim to. Rozhodne na nic takoveho nepristupuj a trvej na samostatnem bydleni i za cenu, ze pujdete bydlet docasne do najmu. Vicegeneracni bydleni nefunguje. Tecka.
A jeste 1 vec, pokud se s chlapem uz ted pred svatbou neshodnete na tak zakladni a jednoduche veci, jako kde a jak bydlet, tak pouvazuj jake to bude az budete resit neco sloziteho. ![]()