Bydlení v mobilheim přídavky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24019
17.2.21 08:19
@Lucie_Sx píše:
Ano, ale my nejsme usa. Nase sockoctvrti vypadaji jinak.
Naopak u nas bydleni v mobilu casto vyuzivaji schopni lidi, kteri se nesmiri s bydlenim v najmu v panelakovem 1+1, ale maknou na bydleni ve svem, byť je to takto nizkoprijmove.

MH může být i dobrý „startovací byt“… :think: 8) Použitý MH pro celoroční bydlení jsem viděl za půl mega, zrekonstruovaný, bezvadně zateplený, dvojskla v oknech apod., za to kompletně vybavenou garsonku 30-40m2 koupíš málokde… :think: :nevim: 8)
Stačí mít pozemek s přípojkama a za pár dní bydlíš, bez úřadování, stavebního povolení, atd… Chceš změnit působiště, přestěhovat se na opačný konec republiky, seženeš pozemek, firma ti za pár desítek tisíc převeze tvůj dům na náklaďáku na nové působiště… :pankac: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
17.2.21 12:53
@bse.pedro píše:
V které části USA jsi byla a v kolika amerických rodinách, žijících v mobilheimech jsi prováděla průzkum… :nevim: 8)
Ještě jedna důležitá věc - někteří lidé si zaměňují MH s obytnými auty, není to totéž… 8)

Pravda, nekomu to proste jen vyhovuje. Tady se moc nenosi „nacpat maximum penez do bydleni“. Prumerny MH ma 70 m2 a muze vevnitr vypadat vazne moc hezky. Delava se bezne, ze je treba vic mobilnich jednotek, ktere se k sobe jen pripoji. Taky bych dala prednost peknymu MH se zahradou, nez prtave garsonce v panelaku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 13:00
@Lenka_Hal píše:
Pravda, nekomu to proste jen vyhovuje. Tady se moc nenosi „nacpat maximum penez do bydleni“. Prumerny MH ma 70 m2 a muze vevnitr vypadat vazne moc hezky. Delava se bezne, ze je treba vic mobilnich jednotek, ktere se k sobe jen pripoji. Taky bych dala prednost peknymu MH se zahradou, nez prtave garsonce v panelaku. :nevim:

Ano přesně tak jsem to zamýšlela. Prostě na úkor komfortu bydlení ve smyslu velké prostory aj tak radši kus zahrady. Některé zdejší komenty jsou opravdu hrozné. I nyní bydlíme v malém, na úkor prostor a komfortu tak, jak si ho lidé běžně představují, ale máme zahradu a s dětmi na ni pěstuju zeleninu, hrají si tam, řežeme dřevo atd.. a přídavky nebereme.. kdybysme šli do bytu třeba za 12 máme nárok ale nejdeme..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 13:11

Jinak pro některé komentáře.. lidi.. přijde mi, že si pletete mobilheim s nějakým obytným přívěsem… :think: to pak je těžký :nevim: ale moc děkuji těm, kteří mi poradili. Takže jde si dát číslo popisné a tedy s největší pravděpodobností stejné podmínky co jiné bydlení.

• Citovat
  • Upravit
32215
17.2.21 13:14
@Anonymní píše:
Jinak pro některé komentáře.. lidi.. přijde mi, že si pletete mobilheim s nějakým obytným přívěsem… :think: to pak je těžký :nevim: ale moc děkuji těm, kteří mi poradili. Takže jde si dát číslo popisné a tedy s největší pravděpodobností stejné podmínky co jiné bydlení.

Tak já do mobilhomu jezdím na dovolené posledních minimálně 10-15 let…ty poslední roky už jsou opravdu krásné, komfortní…přesto mi to v nich týden stačí a nedokážu si představit tam bydlet pořád…pro mě je to prostě malé…když jsem se dívala tady co se dá pořídit, tak cca kolem 800 tisíc a víc už je to celkem fajn domeček…ale já bych se do něj celoročně nevešla…ne s dětmi, jejich věcmi, hračkami…za mě tam prostě není úložný prostor skoro žádný…ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne…třeba je to lepší než 1+1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
17.2.21 13:15
@Anonymní píše:

JJestli to cislo popisne pujde dat, taksi ty prispevky zaridis. Ja ti fandim.
To vis, nekteri videli MH jen jako nejakou spelunku, ve ktere travili dovolenou a uz jsou chytri jak radio. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
17.2.21 13:20

@Lenka_Hal a co myslíš, že si chce zakladatelka pořídit? mobilhome za milion? asi ne…aspoň se nezmínila o cenové relaci, tak předpokládám, že to bude levnější varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 13:25
@terien píše:
Jasně hele, když jste zvyklí na zahradě, to je jiná, to vám stát zaplatí. To musí každý rozumný člověk pochopit :hug:

No. Tak asi lepší když můžou děti hrát si na zahrádce, doma základní vybavení, zbytečný ' komfort ' a metry stranou než aby se válely doma na gauči ne :think: když cena vyjde buď stejně a nebo dokonce méně…

• Citovat
  • Upravit
32215
17.2.21 13:25
@Anonymní píše:
No. Tak asi lepší když můžou děti hrát si na zahrádce, doma základní vybavení, zbytečný ' komfort ' a metry stranou než aby se válely doma na gauči ne :think: když cena vyjde buď stejně a nebo dokonce méně…

můžu se zeptat, na kolik tě ten mobilhome přibližně vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 13:32
@Lenka_Hal píše:
JJestli to cislo popisne pujde dat, taksi ty prispevky zaridis. Ja ti fandim.
To vis, nekteri videli MH jen jako nejakou spelunku, ve ktere travili dovolenou a uz jsou chytri jak radio. :mrgreen:

Děkuji za podporu :kytka: chápu, že je to neobvyklé, a dotaz působí alá ' lidé z maringotek ' a zas nějakého ' sockování ' ale tak to vůbec není. Dnes všude ekologie ekologie a pak když představa ano budeme bydlet v malém ( a nyní také bydlíme a rozhodně nemůžu říct že by tím děti nějak trpěly ) tak je to že chudáci děti a že sockuju přitom přídavky berou lidi s velmi slušnými byty, našetřené nemusí mít nic, a je to obchod s chudobou defakto. Neříkám, že je špatné bydlet v paneláku a hrát si s dětmi na sídlišti, ale když máme blízko k jinému žití, a zkusit si to zařídit, tak proč jako ne..? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16279
17.2.21 13:42
@Anonymní píše:
Děkuji za podporu :kytka: chápu, že je to neobvyklé, a dotaz působí alá ' lidé z maringotek ' a zas nějakého ' sockování ' ale tak to vůbec není. Dnes všude ekologie ekologie a pak když představa ano budeme bydlet v malém ( a nyní také bydlíme a rozhodně nemůžu říct že by tím děti nějak trpěly ) tak je to že chudáci děti a že sockuju přitom přídavky berou lidi s velmi slušnými byty, našetřené nemusí mít nic, a je to obchod s chudobou defakto. Neříkám, že je špatné bydlet v paneláku a hrát si s dětmi na sídlišti, ale když máme blízko k jinému žití, a zkusit si to zařídit, tak proč jako ne..? :nevim:

Já Ti taky fandím, ale počítej s tím, že příspěvek na bydlení se nevztahuje na žádné splátky atd., tzn. že by stát hradil pouze část spotřebovaných energií a výdajů na teplo, což nebude zrovna moc. Potom už by to musel být doplatek na bydlení, což už je součástí hmotné nouze, kde se posuzuje i majetek a nevím, jestli by prošlo, že vrazíš např. půl mega do pořízení tohoto a potom si jdeš pro dávky hmotné nouze :think:
Těch 50% ti půjčí s příjmem pouze rodičák+ alimenty kdo? Nešlo by si půjčit 80% a část těch našetřených peněz si radši schovat na tu dobu, kdy ještě nebudeš moct do práce?
Jinak si myslím, že mobilheim + třeba zamykatelná zahradní bouda na zahradě je úplně to samé jako malý byt + sklep, takže nevidím důvod, proč byste se neměli vejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
17.2.21 13:49
@Lenka_Hal píše:
Pravda, nekomu to proste jen vyhovuje. Tady se moc nenosi „nacpat maximum penez do bydleni“. Prumerny MH ma 70 m2 a muze vevnitr vypadat vazne moc hezky. Delava se bezne, ze je treba vic mobilnich jednotek, ktere se k sobe jen pripoji. Taky bych dala prednost peknymu MH se zahradou, nez prtave garsonce v panelaku. :nevim:

No, to ja taky, za predpokladu, ze bych na to mela. Protože jinak to nebude vubec jednoduche, i to ziskani c. p. bude neco stat a nebude hned a hypotekou to taky nepujde jednoduse financovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.21 14:00
@maja45 píše:
To si děláš legraci, že? Chceš bydlet v " domě" se zahradou a šetřit si peníze a stát ti má platit půjčku?

Ano chci… Chci pořádnou vilu se zahradou, vlastně spíš park, bazén golf tohle všechno, těch 150 000 chci ututlat ( pšš… ) a taky čekám, že mi šek na příspěvek od státu přinese Babiš osobně… Bože :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 14:06
@Monchichik píše:
můžu se zeptat, na kolik tě ten mobilhome přibližně vyjde?

Například tento https://euro-mobilnidomy.cz/…chalet-waar/#…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.21 14:20
@Monchichik píše:
Tak já do mobilhomu jezdím na dovolené posledních minimálně 10-15 let…ty poslední roky už jsou opravdu krásné, komfortní…přesto mi to v nich týden stačí a nedokážu si představit tam bydlet pořád…pro mě je to prostě malé…když jsem se dívala tady co se dá pořídit, tak cca kolem 800 tisíc a víc už je to celkem fajn domeček…ale já bych se do něj celoročně nevešla…ne s dětmi, jejich věcmi, hračkami…za mě tam prostě není úložný prostor skoro žádný…ale pokud to někomu vyhovuje, tak proč ne…třeba je to lepší než 1+1…

No já to mám právě obráceně :nevim: celý život naše rodina bydlela ve velkém baráku s obřími okny ( 90. Léta ), vysokými stropy, než se to vytopilo vždycky, horor, jasné, pro 6 lidí nutnost. Pro 4 právě dospívající děti. Ale já to opravdu považuji jen za zbytečné energetické ztráty :nevim: upřednostňuju útulnost, praktičnost.. a děti mám jen dvě malinké. A hodně travime čas venku. Vyblbnou se tam. Když se na zahradě dá být 2/3 roku, ty metry malého bytu rázem přibudou..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max