Bydlení v nouzi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43
5.8.17 20:56
@Cuddy píše:
@Eelena Nenapsala by jsi sve predstavy konkretneji? Kolik by jsi mohla platit, jak by jsi vyresila placeni zacatku? Proc deti spatne snasi azylovy dum? Pro me bydleni v nouzi predstavuje prave azylovy dum, vse ostatni je normalni bydleni, jen to chce mit nejake prostredky na zacatek.

Pro začátek mam něco na šetřeno. Zvládla bych platit do 14tis. Představte si pokoj se dvěma skříňkami valendou a palandou. Jedno wc pro 4 maminky a 10 deti. Společna kuchyň, kdo dřív uvaří, ten se nají. Sprchový kout, kde se sotva otočíte. Nemluve o hluku. Ale pořád něco než ulice. Dva puberťáky, kteří jsou zvykle na nějaké soukromí a klid. Nemyslete si, me je to hrozne lito. Ale nikdy jsem si nedokázala představit, že když vím do čeho jdu, se to dokáže obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
5.8.17 20:58
@sunshine125 píše:
Fakt nechápu, jak může někdo matce co jí chlap vyhodit se třemi dětmi na ulici ze SPOLEČNÉHO bydlení říct, že to zvorala?? Co jako zvorala? To ten chlap je idiot, co by se měl stydět, vyhodit někoho s kým má dítě s dvěmi dalšími na ulici! A ještě se tu zakladatelka dočká opovržení. Holt neměla tolik štěstí jako jiné, co mají zřejmě patent na život.

A ty jako myslíš, že to udělala dobře? Jasně, na tom má ten pitomec podíl. Ale jít se 2 dětma k typovi, co ho skoro neznám a udělat si další je pěknej krok do neznáma. Já jí neodsuzuju, jen tomu šla prostě trochu naproti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40384
5.8.17 21:01
@Eelena píše:
Pro začátek mam něco na šetřeno. Zvládla bych platit do 14tis. Představte si pokoj se dvěma skříňkami valendou a palandou. Jedno wc pro 4 maminky a 10 deti. Společna kuchyň, kdo dřív uvaří, ten se nají. Sprchový kout, kde se sotva otočíte. Nemluve o hluku. Ale pořád něco než ulice. Dva puberťáky, kteří jsou zvykle na nějaké soukromí a klid. Nemyslete si, me je to hrozne lito. Ale nikdy jsem si nedokázala představit, že když vím do čeho jdu, se to dokáže obrátit.

Moc přeji, abys něco našla…
Ty máš práci, kam se vrátíš anebo se můžeš i přestěhovat?
Myslím, že někde třeba na vesnici by to bydlení vyšlo levněji…ale zase to dojíždění do školy a do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:07
@Terezxx píše:
Koukala jsem na sreality a nejlevnější byt na Praze 9 je za necelých 6 tis. měsíčně. Kolik si schopná platit? Mrzí mě, kvůli dětem, do jaké situace ses dostala. Snad se brzy postavíte na vlastní nohy, ikdyž si nedokážu představit jak. :think:
Byty jsou. Ale nikdo nechce byt pronajmout matce se třemi dětmi, prý je to moc osob do 2+1. Větší byt stejne nevyužiju a samozřejme jsou dražší. Schopna jsem platit 14tisic
@mmch píše:
@Eelena s bydlením ti nepomůžu bohužel. Ale můžu ti pomoct třeba s nějakým oblečením pro děti nebo tak. Klidně mi napiš.
Zvorala si to, ale to asi víš. Teď už jen líp. ;)

Děkuji., oblečení mame dost. Nejsem socka, nikdy jsem nezadala ani o nějaké dávky. Jsem zaměstnána, od narození syna sice doma, ale už jsem se mohla vrátit aspoň na poloviční úvazek do prace. Bohužel vse se změnilo. Partner si našel milenku a me už nemiluje a nevidí důvod dal bydlet ve společném domácnosti i když ví, že jsem ted omezena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
5.8.17 21:09
@Eelena píše:
Děkuji., oblečení mame dost. Nejsem socka, nikdy jsem nezadala ani o nějaké dávky. Jsem zaměstnána, od narození syna sice doma, ale už jsem se mohla vrátit aspoň na poloviční úvazek do prace. Bohužel vse se změnilo. Partner si našel milenku a me už nemiluje a nevidí důvod dal bydlet ve společném domácnosti i když ví, že jsem ted omezena.

Nemyslela jsem to tak, že jsi socka. To vůbec. Jen jsem nabídla pomoc. Je mi Vás fakt líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:10
@free333 píše:
Moc přeji, abys něco našla…
Ty máš práci, kam se vrátíš anebo se můžeš i přestěhovat?
Myslím, že někde třeba na vesnici by to bydlení vyšlo levněji…ale zase to dojíždění do školy a do práce :nevim:

Z vesnice jsem utekla do Prahy, kvůli práci a skole. A o moc levnější to není. Co bych ušetřila na nájmu, bysme projezdili.
Práci mám a chci se do ni vrátit. Bohužel ted nevím jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
5.8.17 21:13

Dal jsem ftipně provokativní návod, jak v Česku přijít k sociálnímu bytu - matka samoživitelka se čtyřmi a více ratolestmi už by měla mít docela slušné šance, aby se tím nějaký odbor radnice prioritně zabýval přes ty svoje pořadníky - ale to by taky nesmělo být v PRAZE, ALE ODSTĚHOVAT SE!! Ale tady je požadavek jenom PRAHA PRAHA PRAHA - takže tady nic nebude…ani ten pronájem…nájmy jsou mimo mísu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:15
@mmch píše:
A ty jako myslíš, že to udělala dobře? Jasně, na tom má ten pitomec podíl. Ale jít se 2 dětma k typovi, co ho skoro neznám a udělat si další je pěknej krok do neznáma. Já jí neodsuzuju, jen tomu šla prostě trochu naproti. :nevim:

Sice máte pravdu. Ale az tak to nebylo. Jenže jsem pochopila, že všechno jsou jen slova a když člověk něco řekne a po roce obrátí, že to tak nemyslel. To v hlavě nemá asi v pořádku a nebo je ve svých 40 letech nevyzraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
5.8.17 21:17
@Eelena píše:
Sice máte pravdu. Ale az tak to nebylo. Jenže jsem pochopila, že všechno jsou jen slova a když člověk něco řekne a po roce obrátí, že to tak nemyslel. To v hlavě nemá asi v pořádku a nebo je ve svých 40 letech nevyzraly.

Já to ale vůbec nemyslim zle. Je to tak, že dneska nevíš. Já osobně bych s dětma teda byla na pozoru, ale každá jsme jiná. Nedopadlo to, teď je na čase na to zapomenout a začít znova a líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:18
@mmch píše:
Nemyslela jsem to tak, že jsi socka. To vůbec. Jen jsem nabídla pomoc. Je mi Vás fakt líto.

Pisu už vseobecne. Ale vám uprimne Děkuji za nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40384
5.8.17 21:19
@Eelena píše:
Z vesnice jsem utekla do Prahy, kvůli práci a skole. A o moc levnější to není. Co bych ušetřila na nájmu, bysme projezdili.
Práci mám a chci se do ni vrátit. Bohužel ted nevím jak.

Když ona ta Praha je opravdu drahá.
Nevím, jakou máš práci, jestli bys ji našla i jinde, ale jestli by nebylo lepší se přestěhovat do menšího města…
Napadá mě např. Mladá Boleslav, Kolín, Pardubice - nájmy jsou jinde a nějaká práce by se našla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:21
@mmch píše:
Já to ale vůbec nemyslim zle. Je to tak, že dneska nevíš. Já osobně bych s dětma teda byla na pozoru, ale každá jsme jiná. Nedopadlo to, teď je na čase na to zapomenout a začít znova a líp.

Srdci někdy neporucis. No jo už se stalo. Mé jde jen o to začít znova s dětmi a bez táty. Chci toho moc? Slusne bydlení aby deti cítili doma a ne jako v hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
5.8.17 21:25
@free333 píše:
Když ona ta Praha je opravdu drahá.
Nevím, jakou máš práci, jestli bys ji našla i jinde, ale jestli by nebylo lepší se přestěhovat do menšího města…
Napadá mě např. Mladá Boleslav, Kolín, Pardubice - nájmy jsou jinde a nějaká práce by se našla :nevim:
Školky pro roční dítě nejsou. Zkouším Prahu východ. Hlavně kvůli škole, a práci. Navíc mám ze soudu určeno se odstěhovat jen 20 km od trvalého bydliště.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
5.8.17 21:27

@Tarjei

Divny… ma kamaradka dostala byt od Prahy behem pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
5.8.17 21:28
@sunshine125 píše:
Fakt nechápu, jak může někdo matce co jí chlap vyhodit se třemi dětmi na ulici ze SPOLEČNÉHO bydlení říct, že to zvorala?? Co jako zvorala? To ten chlap je idiot, co by se měl stydět, vyhodit někoho s kým má dítě s dvěmi dalšími na ulici! A ještě se tu zakladatelka dočká opovržení. Holt neměla tolik štěstí jako jiné, co mají zřejmě patent na život.

Tak JEJICH společnosti bydlení to asi nebylo, když je to jeho rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný