Bydlení v přítelově bytě

bazi0506
6.5.22 16:57

Bydlení v přítelově bytě

Ahoj všem, rozhodla jsem se sem napsat něco, co mě už delší dobu trápí a týká se to přítele a našeho „společného“ bydlení. S přítelem jsme spolu rok a půl, na začátku, když jsme se seznamovali, bydlel ve společném nájmu s jeho kamarádem, po čase se rozhodl, že si vezme hypotéku a koupí byt, (ten jsme vybrali spolu). V tu chvíli jsem to asi nijak nevnímala a nevadilo mi, že byt bude tedy psaný na něj. Od začátku jsme spolu plánovali, že budeme bydlet spolu a pořídíme si třeba společné zvíře, oba jsme milovníci koček. Pak se bohužel stala dost pitomá situace, na kterou jsem ani nevěděla, jak pořádně reagovat a zda ji přijmout nebo ne. 2 roky zpět, když byl ještě se svou ex přítelkyní, tak spolu měli kočku, rozešli se údajně v dobrém a kočka zůstala tehdy u jeho ex. Přišla ale situace, kdy se mu ex ozvala s tím, zda by si tu kočku nemohl vzít, jelikož si našla nějakého šamstra, který má psa a nešlo by to. Tuhle situaci se mnou přítel samozřejmě probíral, zda by mi to nevadilo, kdyby si kočku od ní vzal a že kočku má rád – mně to bylo po našich plánech poměrně proti srsti, sice mi bylo té kočičky líto, ale jeho ex ji mohla dát např. kamarádce nebo známým. Nicméně to dopadlo tak, že jsme si od ní kočku vzali, argumentoval mi tím, že to určitě bude v pohodě, že by jí rád měl u sebe apod.
Samozřejmě,… co přítel kočku přivezl, mu ex psala týden co týden, dost spolu komunikovali, což mi docela vadilo. :nevim: Myslela jsem, že nám dá zvíře a tím to hasne. Chtěla po příteli, aby jí posílal fotky kočky, psala dost často zprávy ať kočičku pohladí na dálku a vedli občas i debaty mimo. Ano, sice kamarádsky, ale i tak mi to bylo nepříjemné……. Nejhorší na tom je, že tím prostě naprosto zazdil možnost, abychom měli nějaké naše společné zvíře a doteď to nějak nemohu přenést přes srdce. ☹️ Kočku mám sice ráda, ale vnímám jí tak, že byla prostě v minulosti jeho a té jeho ex skoro 3 roky a měli to defacto jako své „dítě“, zní to hodně blbě ale je to tak. Hodně krát jsem se mu snažila vysvětlit, že mě to trápí, že mi není příjemné, že je v kontaktu s ex a hlavně se mi tím zprotivilo asi i to zvíře, které se tedy furt snažím nějak přejít, i to, že jsou všude nastlané chlupy, na oblečení, na posteli, na podlaze, na sedačce…… snažim se a chápu, že kočku pryč nedá a zvíře mít asi společné nebudeme, protože kočka je už dospělá a asi by jen tak další přírůstek nesnesla.. :zed:
Před pár měsíci jsem také načala téma o společné hypotéce, a že by bylo fajn se o tom třeba pobavit, protože se cítím, jako že v bytě nemůžu udělat vůbec nic, mám pocit, že mi tam nic nepatří, (doufám, že alespoň někdo pochopí…..) Na to mi tedy argumentoval, že menší věci tam koupit můžu a ty si vždy přece můžu odvézt, jenže to nic neřeší. Velmi ráda bych tam investovala a vnímala ten byt tak, že je to tam NAŠE. Také mě napadlo investovat do vlastního bytu, ale s momentálními cenami bytů sama na hypotéku nedosáhnu. Chci, abychom něco měli společného, ale nemáme společné ani to zvíře, jak jsme si plánovali, což mě utápí psychicky. Na téma společné hypotéky mi před týdnem řekl, že si myslí, že po tak krátké době, co spolu jsme asi není vhodné si společnou hypotéku brát, že nikdo nevíme, co do budoucna bude a že to je stejné jako si třeba pořídit po roce dítě. Zajímal by mě váš názor, co si o tom myslíte vy. :( Občas přemýšlím o tom, že půjdu sama do nájmu, nevím si rady. Příteli je 34 let, mně bude 28 – v bytě platím polovinu energií, kupuji věci do domácnosti, jídlo a vše ostatní si kupujeme napůl. Díky za názor všem. :kytka:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
6.5.22 17:03

Pro tebe je to dost nevyhodne i jsi vr veku kdy by jsi na nejakem vlastnim bydlenj uz mela pracovat. Az se s tebou rozejde odejdes s igelitkou.

• Upravit
14611
6.5.22 17:08

Půl energii a všechno jídlo a vybavení domácnosti? A on platí co? To je teda deal :lol:

• načítám...
14611
6.5.22 17:09

Jinak my jsme si třeba pořídili dite po roce, koneckoncu v našem věku už nebylo moc na co cekat :lol: vy mate ještě 2 - 4 roky relativně čas, to je fakt.

• načítám...
602
6.5.22 17:10

Ahoj,
taky jsme to tak měli, teda naopak. Byt byl můj a přítel se přistěhoval. Nicméně jsem mu nechala volné pole působnosti v bytě. Změny jsme řešili jako by to byl náš byt. Vzhledem k tomu, že vydělával víc než já, tak mu nevadilo investovat do spotřebičů atd. Což si myslím, že jeho pocit domova i utvrzovalo. Nemusel se bat a chodit po špičkách, aby mi to nevadilo.
Takže kočku bych nechala kočkou, společné zvíře ti nezajistí to, že se tam budeš cítit jako doma. Platíš mu nájem? Prispivas na provoz? Pokud ano, tak by jsi měla mít možnost o bydlení i rozhodovat.

• načítám...
76665
6.5.22 17:11

@bazi0506 no z toho všeho bohužel vyplývá, že to přítel s tebou moc navážno nevidí, jsi v docela nevýhodné pozici a když se rozejdete, tak nebudeš mít ani kam jít - nebo máš nějakou možnost?

• načítám...
14611
6.5.22 17:13

A do třetice - nevím, proč se tak upejpáš, jednou tam bydlíš, tak se toho ujmi a hospodař si tam jako ve svým :nevim: naprostá vetsina chlapů myslím si ženu necha a ani do toho moc nekeca.

• načítám...
5683
6.5.22 17:14

.

Příspěvek upraven 06.05.22 v 17:15

• načítám...
2164

To s tou kočkou je naprosto nevhodná žárlivost.
Co se zbytku týká, tak tě částečně chápu, kolik ti zbývá z vplaty a co s tím děláš?
Jinak docela by mi vyrazil dech s tím, že rok a půl je v tomto věku málo.
Málo by to bylo možná okolo dvaceti, ale ve vašem věku už by to mělo být o tom, že máte jasno, co a jak chcete a věci by měly být ujasněné rychleji.
Mluvili jste o svatbě a dětech?

• načítám...
1724

Nevím, no. Jak to popisujes, tak mi přijde, že si jako by vaším vztahem není jistý, že je hodně opatrný a nechává si zadní vrátka… chápu, že se v tom bytě nemůžeš za takových podmínek cítit jako doma…kočka není hlavní problém… tím je jeho postoj k vašemu vztahu a bydlení…

• načítám...
Prostě Vodnář
6.5.22 17:17

Holka, já vám nevím, ale připadá mi to, že s vámi do budoucna nepočítá. Možná by mohla pomoci šoková terapie, aby si to chlapec ujasnil. To znamená sbalit se, odejít, nic nevysvětlovat a zvednout telefon nejdříve za týden. Ale obávám se, že se dozvíte to, co už sama nejspíše někde uvnitř tušíte, jen si to zatím nepřipouštíte.

• Upravit
5683
6.5.22 17:18
@Semtex píše:
Půl energii a všechno jídlo a vybavení domácnosti? A on platí co? To je teda deal :lol:

On plati hypo, ona neplatí najem. Win-win

• načítám...
bazi0506
6.5.22 17:20

@Mariane.B Díky za názor. Zbylé peníze z výplaty se snažím šetřit na své bydlení, ale jde to těžko, když dneska menší byt stojí 3 miliony a výš. O svatbě i dětech mi řekl, že je na vše čas, nic víc.

• Upravit
2164
6.5.22 17:22
@bazi0506 píše:
@Mariane.B Díky za názor. Zbylé peníze z výplaty se snažím šetřit na své bydlení, ale jde to těžko, když dneska menší byt stojí 3 miliony a výš. O svatbě i dětech mi řekl, že je na vše čas, nic víc.

A jsi s takovou odpovědí ve svém a jeho věku spokojená?

• načítám...
1724
6.5.22 17:24

Jinak chapu, že ten byt je jeho. Na druhou stranu by mi vadily ty jeho řeči ve stylu, že nakoupit malé věci do bytu můžeš, protože si je pak můžeš odnést v igelitové s sebou. To je, jako by už teď dopředu počítal, že se jednou rozejdete… Jako stát se může kdykoli cokoli, ale dopředu aby s tím můj partner jakože počítal a ještě mi o tom mluvil… Buď je hoch nějak zakomplexovaný (špatné zkušenosti z dřívějších vztahů, tak se prostě zablokoval a má takové řeči, protože se bojí zklamání)…nebo si není jistý, že ty jsi pro něho ta pravá…bohužel…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová