Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
bazi0506
6.5.22 17:38

@K2 8611 On tvrdí spíš mě, že je to můj problém, že já to tam neumím brát jako „naše“. Že prý to, že on je napsaný v papírech nic neznamená (bohužel znamená) a mrzí ho, že prý nedokážu pochopit, že po krátké době není vhodné si hypotéku brát. Jenže je opravdu těžké s takovou situací naložit. V bytě neustále něco plánuje, jenže mně se ani nechce, protože to je prostě jeho byt. Plat samozřejmě větší má, v hrubém má o 30k víc, ale tvrdí mi, že jsme na tom stejně, jelikož on platí 15 tisíc hypotéku…

• Upravit
651
6.5.22 17:38

Budu uprimna, protoze dnes uz stoprocentni hypoteku nedostanes, je jasne, ze do zacatku musel vlozit znacnou castku. Obvykle dvacet procent z ceny bytu. Mas na to, abys mu z toho polovinu dala? Ono nejde jen o mesicni splatky hypoteky. Ceny bytu stale rostou a kdybyste se rozesli, de facto by o ten vklad prisel.

@bazi0506 píše:
@Giovanna1 Ano, asi bych to lépe nevystihla. ;) Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale tvrdí mi, že mi nic nechybí, že bydlím zadarmo, on koupil byt pro „nás“ a nechal by to tak, jak to je. Jenže chápete, to nic neřeší… :nevim:
  • načítám...
1724
6.5.22 17:41
@bazi0506 píše:
@Giovanna1 Ano, asi bych to lépe nevystihla. ;) Snažila jsem se s ním o tom mluvit, ale tvrdí mi, že mi nic nechybí, že bydlím zadarmo, on koupil byt pro „nás“ a nechal by to tak, jak to je. Jenže chápete, to nic neřeší… :nevim:

Chápu tě. Na vztahu je krásne kromě jiných věcí taky to společné plánovaní, snění…na různých úrovních. Nejprve plánování jednodušší (např. Kam pojedeme letos na dovolenou?) a po nějaké době by mělo přijít to plánování složitější (dítě, svatba atd.). A toto ti podle mě ve vašem vztahu chybí, věk mimochodem už na to máš, že chceš mít nějaké jistoty a plány, co a jak bude ve tvém životě a vztahu…

• načítám...
1655
6.5.22 17:45
@ludmilaadamkova píše:
Ale ona nechce bydlet zadarmo ona naopak chce platit pulku hypoteky. :nevim:

Kdyby se rozešli, tak zakladatelka může tu “půlku “ požadovat zpět. Opět proč by to dělal? Zakladatelka chce mermomoci vlastnit půl bytu, na který by v životě nevydělala.

• načítám...
3837
6.5.22 17:46

Já půjdu teda proti proudu. Skrz kočku se chováš hrozně, sorry. Pořídili si to zvíře spolu, tak logicky první ke komu půjde jakmile ona se nemůže (nechce) starat je on. Takhle nesmyslně žárlíš na zvíře, které to moc dobře cítí, že ji nemáš ráda. Si představ, že je třeba z útulku. Chlupy by mela i ta vaše kočka. A psychicky být špatná z toho, že nemáte své vlastní.. No nevím.
K bytu.. Ty bys chtěla aby na tebe po roce a půl něco přepisoval nebo aby ten byt prodal? Však ho před chvílí koupil. To bych taky neudělala. Jste spolu chvíli na takovýhle kroky. Naprosto jeho obavu chápu. Podle mě hodně tlacis na pilu, moc by mě to být jim nebavilo. :nevim:

• načítám...
2164
6.5.22 17:48
@bazi0506 píše:
@K2 8611 On tvrdí spíš mě, že je to můj problém, že já to tam neumím brát jako „naše“. Že prý to, že on je napsaný v papírech nic neznamená (bohužel znamená) a mrzí ho, že prý nedokážu pochopit, že po krátké době není vhodné si hypotéku brát. Jenže je opravdu těžké s takovou situací naložit. V bytě neustále něco plánuje, jenže mně se ani nechce, protože to je prostě jeho byt. Plat samozřejmě větší má, v hrubém má o 30k víc, ale tvrdí mi, že jsme na tom stejně, jelikož on platí 15 tisíc hypotéku…

Jako já bych ještě pochopila, že nebude přepisovat v tuto chvíli byt, ale že se v jeho 34 letech nechce bavit o společné budoucnosti, dětech a bere rok a půl jako málo, má tendenci říkat, že papír nic neznamená (a že se tak brání ten bezcenný papír měnit) a ještě má manipulativní řeči, že má stejně, protože ty peníze dává do hypotéky.
Kdyby ti řekl, že by za další rok dva chtěl plánovat rodinu, tím pádem se vzít a pokud třeba něco vložíš do jistiny v době fixace, tak přepsat hypotéku a byt na oba, tak dejme tomu. Ale s jeho nechutí bavit se po roce a půl v dost vysokém věku a budoucnosti. Buď si není extra jistý, že to vše chce zrovna s tebou a nebo je to ten typ, co si myslí, že začít s prvními dětmi okolo nebo po 40 je strašně sexy. Není a pro tebe navíc dost riskantní, jak po biologické tak ekonomické stránce.

• načítám...
bazi0506
6.5.22 17:49

@Claire00 Asi takhle. Pokud bych si já vzala hypotéku na byt a někoho si k sobě nastěhovala, nedělalo by mi problém si to vzít napůl, takhle to prostě v životě chodí. Neberou si hypotéku vždy 2 lidi najednou. a NE, nejde mi fakt o to mermomocí něco „vlastnit“. Chtěla bych vidět Tebe/Vás, kdyby jsi se každý den vracela někam, kde něco pomáháš plánovat s vidinou, že zítra už tam bydlet nemusíš. O to mi jde, o nic jiného. A ano, kdo si dneska prosím vydělá sám na byt? :D

• Upravit
651
6.5.22 17:54
@bazi0506 píše:
@Claire00 Asi takhle. Pokud bych si já vzala hypotéku na byt a někoho si k sobě nastěhovala, nedělalo by mi problém si to vzít napůl, takhle to prostě v životě chodí. Neberou si hypotéku vždy 2 lidi najednou. a NE, nejde mi fakt o to mermomocí něco „vlastnit“. Chtěla bych vidět Tebe/Vás, kdyby jsi se každý den vracela někam, kde něco pomáháš plánovat s vidinou, že zítra už tam bydlet nemusíš. O to mi jde, o nic jiného. A ano, kdo si dneska prosím vydělá sám na byt? :D

Dobra a odpovis mi, mas-li na vyplaceni poloviny pocatecniho vkladu pri koupi bytu?
Protoze nejde jen o polovinu mesicni splatky.

Ty sama na hypoteku nedosahnes, tudiz muzes vyuzit aktualni stav, kdy bydlis bez komercniho najmu a setrit.

Příspěvek upraven 06.05.22 v 17:56

• načítám...
858
@bazi0506 píše:
@Claire00 Asi takhle. Pokud bych si já vzala hypotéku na byt a někoho si k sobě nastěhovala, nedělalo by mi problém si to vzít napůl, takhle to prostě v životě chodí. Neberou si hypotéku vždy 2 lidi najednou. a NE, nejde mi fakt o to mermomocí něco „vlastnit“. Chtěla bych vidět Tebe/Vás, kdyby jsi se každý den vracela někam, kde něco pomáháš plánovat s vidinou, že zítra už tam bydlet nemusíš. O to mi jde, o nic jiného. A ano, kdo si dneska prosím vydělá sám na byt? :D

Spíš to ukazuje, že si z nějakého důvodu nejsi přítelem jistá :nevim:

Koneckonců, i kdyby přepsal hypotéku, tak kdybyste se rozešli, tak tam asi taky nebudeš bydlet - jenom by vás čekalo víc papírování.

• načítám...
bazi0506
@Mariane.B píše:
Jako já bych ještě pochopila, že nebude přepisovat v tuto chvíli byt, ale že se v jeho 34 letech nechce bavit o společné budoucnosti, dětech a bere rok a půl jako málo, má tendenci říkat, že papír nic neznamená (a že se tak brání ten bezcenný papír měnit) a ještě má manipulativní řeči, že má stejně, protože ty peníze dává do hypotéky.
Kdyby ti řekl, že by za další rok dva chtěl plánovat rodinu, tím pádem se vzít a pokud třeba něco vložíš do jistiny v době fixace, tak přepsat hypotéku a byt na oba, tak dejme tomu. Ale s jeho nechutí bavit se po roce a půl v dost vysokém věku a budoucnosti. Buď si není extra jistý, že to vše chce zrovna s tebou a nebo je to ten typ, co si myslí, že začít s prvními dětmi okolo nebo po 40 je strašně sexy. Není a pro tebe navíc dost riskantní, jak po biologické tak ekonomické stránce.

Ano, asi by mi stačilo alespoň naznačení něčeho takového… Byt zřejmě zůstane tak, jak je, nejspíš bude problém v tom, jak se on ke všemu staví a člověk nikde nevidí tu jistotu nebo vidinu do budoucna. :nevim:

• Upravit
25897
6.5.22 17:55

Jestli platíte energie a jídlo napůl, nemůžeš si stěžovat. Můžeš šetřit na vlastní byt.

• načítám...
1655
6.5.22 17:56
@bazi0506 píše:

A co Ti brání si vzít hypotéku sama a s někým se podělit? :mrgreen:
Přijmi prostě fakt, že někdo na byt/dům vydělá a někdo ne. A ten kdo ne, bud platí nájem nebo u někoho cizopasí zadarmo.

• načítám...
ludmilaadamkova
6.5.22 17:57
@Claire00 píše:
Kdyby se rozešli, tak zakladatelka může tu “půlku “ požadovat zpět. Opět proč by to dělal? Zakladatelka chce mermomoci vlastnit půl bytu, na který by v životě nevydělala.

V tom případě by si měla najít někoho kdo s ní bude do budoucna počítat a třeba si pořídit hypotéku s někým napůl společně. Nebo alespoň najít někoho kdo s ní do budoucna počítá. Tady mi to přijde celkové dost naprd. Píše si s bývalou s kterou má napůl kočku s ní nic řešit nechce s ní nic společného mít nechce přijde mi to pro holku co jí brzy bude 30 nevýhodné. Měla by prostě pracovat na vlastním bydlení. A ne být u někoho být za cenu energie.

• Upravit
bazi0506
6.5.22 17:57

@Adelineee Pokud by na to přistoupil, asi bych se podle toho musela nějak zařídit, samozřejmě… Takže bych samozřejmě počítala s tím, že bych mu dala i polovinu toho jeho počátečního vkladu. Ale o tom asi nemá moc cenu se bavit, když on z nějakého důvodu nechce a je problém.

• Upravit
7188
6.5.22 17:58

Hele je otázka, jestli se kvůli tomu rozcházet. Kočku nekomentuju, žárlíš jak malý děcko. Ale pokud platíš půlku energií - i kdybys dávala pět tisíc, jakože si myslím, že víc to asi není, tak si vezmi, kolik bys platila splátku hypotéky a ty peníze si spoř. Buď spolu zůstanete, nebo alespoň našetříš nějaký peníze do začátku, kdybyste se rozešli a nebudeš odcházet s holým zadkem. Co bys tam třeba chtěla měnit? Jasně že na nějakou rekonstrukci to asi nebude, ale jestli třeba koupit gauč nebo nějaký svoje věci, tak to snad není takovej problém. Chovala bych se tam normálně jako doma a vytěžila z toho co jde. Co se týče společnýho závazku, tam tě podle mě přepadlo klasický hnízdění, chápu jeho, že tě trochu brzdí, protože na to je opravdu brzo. Užívej si co to jde, nemysli ještě chvíli na budoucnost a uvidíš.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová