Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
bazi0506
7.5.22 14:05

@Silverine247 Na nikoho jsem nedorážela. Opět se budu opakovat, naopak jsem mu řekla, že si toho vážim a obdivuju ho, a najdu si tedy asi další práci, abych mohla si já časem pořídit byt svůj. Načež on začal, že co dělám, že byt jednou bude třeba našich dětí a že to je závazek na 30 let a není to sranda - to jsem mu potvrdila. Nebudu se tu neustále dokola obhajovat, že chci něco zadarmo nebo jeho půlku bytu jen tak pro nějakou srandu.

• Upravit
1655
7.5.22 14:10
@bazi0506 píše:
@Claire00 Ty mi tady celou dobu píšeš strašně přechytralé komentáře, jen se navážíš, aniž bys dokázala poradit a myslíš si, jak mě strašně sejmou tvoje pitomý narážky. Jestli si správně četla to, co jsem psala, (koukám, že asi ne a jedeš si jen to, co potřebuješ), tak bys dávno věděla, že hypotéku napůl si vzít nechce, tudíž nevidím jedinej důvod mu sdělovat výši mých finančních prostředků na mém bankovním účtě. Drzá jsi maximálně ty sama, ne člověk, který chce mít s partnerem něco společného. Měj se krásně. :mavam:

Rad jsem Ti dala několik, pročti si je. Panebože proč by si měl brát hypotéku s někým kdo mizerně vydělává, nemá velké úspory a chce se jen vézt. Tím, že odmítáš mluvit o penězích, je prostě jasné, že nic moc našetřeno nemáš, tím jen podtrhuješ drzost chtít po něj půl bytu. Pokud bys měla nějaké větší úspory, dobrý výdělek, už dávno by si koupila malý byt na hypo sama a nesomrovala.

• načítám...
Silverine247
7.5.22 14:13
@bazi0506 píše:
@Claire00 Ty mi tady celou dobu píšeš strašně přechytralé komentáře, jen se navážíš, aniž bys dokázala poradit a myslíš si, jak mě strašně sejmou tvoje pitomý narážky. Jestli si správně četla to, co jsem psala, (koukám, že asi ne a jedeš si jen to, co potřebuješ), tak bys dávno věděla, že hypotéku napůl si vzít nechce, tudíž nevidím jedinej důvod mu sdělovat výši mých finančních prostředků na mém bankovním účtě. Drzá jsi maximálně ty sama, ne člověk, který chce mít s partnerem něco společného. Měj se krásně. :mavam:

A proc byste nemohli mit neco spolecneho? Proc to musi byt nutne jeho byt?

• Upravit
Uslava
7.5.22 14:13
@bazi0506 píše:
@Silverine247 Na nikoho jsem nedorážela. Opět se budu opakovat, naopak jsem mu řekla, že si toho vážim a obdivuju ho, a najdu si tedy asi další práci, abych mohla si já časem pořídit byt svůj. Načež on začal, že co dělám, že byt jednou bude třeba našich dětí a že to je závazek na 30 let a není to sranda - to jsem mu potvrdila. Nebudu se tu neustále dokola obhajovat, že chci něco zadarmo nebo jeho půlku bytu jen tak pro nějakou srandu.

To udělej. Tady můžeš jednou vyletět i s dětmi. A než na děti s ním kyvneš, tak se setsakra zaopatri a netahni pak děti finančně jen ty. Nedej se.

• Upravit
651
7.5.22 14:16
@bazi0506 píše:

Vy jste se zacyklili a zbytecne zachazite do extremu. Co bych udelala ja? Nekazila si vztah, vyuzila faktu, ze neplatim najem a setrila si. Pak si casem bud vzala vlastni hypo, nebo pokud by se vztah slibne vyvijel a byl by na poradu dne snatek a deti, znovu to tema otevrela. A pak uz si muzete popovidat treba o nejakem podilu, abys jako zena s detmi mela jistotu. Muzes mit nasetrenou slusnou castku z usetreneho najmu a treba ji zase jako gesto dobre vule venovat do spolecnych uspor, nebo pokud byste ty predstavy meli odlisne, budes mit nejaky zaklad, ktery ti da svobodu odejit a zaridit si zivot podle sveho.

• načítám...
Silverine247
7.5.22 14:22
@bazi0506 píše:

Dobra manipulace, se mu ani nedivim, ze vypenil.

• Upravit
1655
7.5.22 14:23
@Silverine247 píše:
A proc byste nemohli mit neco spolecneho? Proc to musi byt nutne jeho byt?

Protože na víc než na půlku měsíční splátky (stará kupní cena a fixace nízké úrokové sazby) nemá.

• načítám...
Silverine247
7.5.22 14:24
@Uslava píše:
To udělej. Tady můžeš jednou vyletět i s dětmi. A než na děti s ním kyvneš, tak se setsakra zaopatri a netahni pak děti finančně jen ty. Nedej se.

Pry nedej se :lol: Kdo z nas tady byli za polovinu energii a jeste vymrcuje, ze chlap po roce a pul nechce prepsat pul bytu?

• Upravit
Silverine247
7.5.22 14:27
@Claire00 píše:
Protože na víc než na půlku měsíční splátky (stará kupní cena a fixace nízké úrokové sazby) nemá.

Ja to spis myslela tak, ze kdyz neni spolecny majetek, jako by nebylo spolecne nic. Nevim, ja „mit s partnerem neco spolecneho“ neprepocitavam na prachy, ale tak kazdy jsme jiny. :nevim:

• Upravit
Uslava
7.5.22 14:29
@Silverine247 píše:
Pry nedej se :lol: Kdo z nas tady byli za polovinu energii a jeste vymrcuje, ze chlap po roce a pul nechce prepsat pul bytu?

Já bych si od partnera vzala půlku na jídlo a energie a to by bylo vše. Hypotékou bych ho nezatezovala a případně nájemné by vykompenzoval pracemi pro společné bydlení. Jinak bych ho vyrazila. Šmytec.

• Upravit
1655
7.5.22 14:35
@Silverine247 píše:
Ja to spis myslela tak, ze kdyz neni spolecny majetek, jako by nebylo spolecne nic. Nevim, ja „mit s partnerem neco spolecneho“ neprepocitavam na prachy, ale tak kazdy jsme jiny. :nevim:

Ano mohou mít více společného, jen zakladatelka chce bez práce přijít k bytu. Být chlapem, tak ji pošlu k vodě a poohlídnu po jiné. Bud po vděčnější a skromnější nebo po pracovitější, co něco do vztahu přinese.

• načítám...
2101
7.5.22 14:50

A co ti brání začít vydělávat na něco společného. Promluvit si a zaměřit se na nějaký společný projekt? Můžeš mi vysvětlit proč jdeš po jeho bytě jak slepice po flusu, když je x jinych možnosti jak si vytvořit teda nějaké hmotné statky, které vás budou spojovat? Společně auto, akcie, šetření na nějaký pozemek, louku, chatu, chalupu, karavan, budování nějaké firmy, podnikatelského záměru, nápad, patent,…děti vynech zatím radsi…proč mermomocí chceš být zapsaná do jeho bytu…rok a půl ne…sorry ale rok a půl není žádný dlouhodobý vztah, to není nic, to neudělá nikdo a nemůžeš být za to na něho naštvaná. V tuto chvíli je to opravdu jeho majetek. Je x jiných věcí které se dají budovat a nabyt společně. Nezaměřuj se na jeho byt. Po roce a půl ti do toho fakt nic není…i když to zní hnusně. Vyuzij svých prostředků a pokud chceš s ním budoucnost, můžete se pak domluvit na co se zaměřite, kam vložte ty svoje a on svoje peníze a rázem z toho bude něco společného…jestli to jde o to.

• načítám...
Uslava
7.5.22 14:51
@Silverine247 píše:
Pry nedej se :lol: Kdo z nas tady byli za polovinu energii a jeste vymrcuje, ze chlap po roce a pul nechce prepsat pul bytu?
Já bych si od partnera vzala půlku na jídlo a energie a to by bylo vše. Hypotékou bych ho nezatezovala a případně nájemné by vykompenzoval pracemi pro společné bydlení. Jinak bych ho vyrazila. Šmytec.
@Silverine247 píše:

Závist je hrozná. Zbav se toho. :lol: :D

• Upravit
Uslava
7.5.22 14:52
@biedronka105 píše:
A co ti brání začít vydělávat na něco společného. Promluvit si a zaměřit se na nějaký společný projekt? Můžeš mi vysvětlit proč jdeš po jeho bytě jak slepice po flusu, když je x jinych možnosti jak si vytvořit teda nějaké hmotné statky, které vás budou spojovat? Společně auto, akcie, šetření na nějaký pozemek, louku, chatu, chalupu, karavan, budování nějaké firmy, podnikatelského záměru, nápad, patent,…děti vynech zatím radsi…proč mermomocí chceš být zapsaná do jeho bytu…rok a půl ne…sorry ale rok a půl není žádný dlouhodobý vztah, to není nic, to neudělá nikdo a nemůžeš být za to na něho naštvaná. V tuto chvíli je to opravdu jeho majetek. Je x jiných věcí které se dají budovat a nabyt společně. Nezaměřuj se na jeho byt. Po roce a půl ti do toho fakt nic není…i když to zní hnusně. Vyuzij svých prostředků a pokud chceš s ním budoucnost, můžete se pak domluvit na co se zaměřite, kam vložte ty svoje a on svoje peníze a rázem z toho bude něco společného…jestli to jde o to.

A ty jsi co? Další závistiva megera.

• Upravit
8892
7.5.22 14:58
@jana0979 píše:
@cernaselma Tohle mě dost zarazilo. Přece po svatbě mají SJM, tudíž jeho výplata je i její a on z těch společných peněz platí hypo, tak by přece měla mít nárok na kompenzaci :think:.

Taky muzou mit predmanzelskou smlouvu, a jeho vyplata bude jen jeho i po svatbe.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová