Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
34473
7.5.22 17:36

Každý děláte něco, jestli ti připadá, že toho máš moc, tak uber. Být jako motorová myš a čekat, že ostatní budou stejní, to je trochu naivní. Že má menší nároky na úklid? No tak má, udělá to prostě po svém. Ty přestaň být údernice roku a zařiď si to tak, abys byla spokojená.

Příspěvek upraven 07.05.22 v 17:42

• načítám...
13197
7.5.22 17:37
@Uslava píše:
Nepíšeš pravdu, protože ji nevíš. Jen si projektujes sebe do ní.

ono staci byt financne kapku gramotny, neni treba zadne projekce 🙈… a kdyz bych hypoteticky vzala jeho souhlas - prepis hypoteky neni jako kdyz simjdes koupit rohlik, dokonce mohou hrozit urcite sankce, ale to uz je pro tebe vyssi divci, tim te zatezovat nebudu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
13197
7.5.22 17:40
@terien píše:
Každý děláte něco, jestli ti připadá, že toho máš moc, tak uber. Být jako motorová myš a čekat, že ostatní budou stejní, to je trochu naivní. Že má menší nároky na úklid? No tak má, udělá to prostě po svém. Ty přestaň být údernice roku a zařiď si to tak, abys byla spokojená.

jsi v jine diskusi :mrgreen: ta s uklidem je vedle :mrgreen: tady se „bude“ prepisovat hypoteka

• načítám...
34473
7.5.22 17:41
@markytka3 píše:
jsi v jine diskusi :mrgreen: ta s uklidem je vedle :mrgreen: tady se „bude“ prepisovat hypoteka

Tak to se omlouvám, mi to nějak přeskočilo :mrgreen:

• načítám...
13197
7.5.22 17:43
@terien píše:
Tak to se omlouvám, mi to nějak přeskočilo :mrgreen:

jj, po vcerejsim, ne moc zdarilem, vyhlaseni tematu - neprofesionalita pri zamestnani, je dnes - ja a spoluziti s partnerem :P

• načítám...
14639
7.5.22 17:50
@Adelineee píše:
Vy jste se zacyklili a zbytecne zachazite do extremu. Co bych udelala ja? Nekazila si vztah, vyuzila faktu, ze neplatim najem a setrila si. Pak si casem bud vzala vlastni hypo, nebo pokud by se vztah slibne vyvijel a byl by na poradu dne snatek a deti, znovu to tema otevrela. A pak uz si muzete popovidat treba o nejakem podilu, abys jako zena s detmi mela jistotu. Muzes mit nasetrenou slusnou castku z usetreneho najmu a treba ji zase jako gesto dobre vule venovat do spolecnych uspor, nebo pokud byste ty predstavy meli odlisne, budes mit nejaky zaklad, ktery ti da svobodu odejit a zaridit si zivot podle sveho.

Kdyby měli někdy svatbu, muže on vložit cely byt do SJM například :nevim: ale jako zase je zakladatelka trochu paranoidní v tom, ze ten byt není jeji, takže tam nic dělat nebude a ani se nějak psychicky angažovat. Proč tedy raději nebydlí sama? Vždyť zit někde s takovým pocitem musí byt něco strašného :think: v tom má pravdu on, když ho mrzí, ze se tam ona nechová a necítí jako doma a nedivím se, ze se do nějakých závazku dal nežene. Když koupil byt a žena je stejně nespokojena :nevim:

• načítám...
3837
7.5.22 17:53
@bazi0506 píše:
@Silverine247 Na nikoho jsem nedorážela. Opět se budu opakovat, naopak jsem mu řekla, že si toho vážim a obdivuju ho, a najdu si tedy asi další práci, abych mohla si já časem pořídit byt svůj. Načež on začal, že co dělám, že byt jednou bude třeba našich dětí a že to je závazek na 30 let a není to sranda - to jsem mu potvrdila. Nebudu se tu neustále dokola obhajovat, že chci něco zadarmo nebo jeho půlku bytu jen tak pro nějakou srandu.

Tak jestli takto pasivně agresivně komunimuješ běžně a manipuluješ už několik týdnů, měsíců. Tak myslím, že to za chvíli řešit nebudeš muset. Já fakt nechápu tu drzost po něm něco takového chtít, vymrčovat si půlku bytu, svou vlastní kočku, dělat doma dusno. Místo abyste si užívali pěkného začátku vztahu, tak řešíte majetky. Nejsi těhotná, není ti ani 38, že by ti ujížděl vlak, tak proč ten vztah kazit, proč nebýt ta holka do nepohody. Myslím, že už začíná dost pochybovat a nedivím se, jestli do něj nějakou dobu hučíš ohledně bytu a pak na truc říkáš, že si teda poridis druhou práci, aby jsi si koupila vlastní :roll: a když se zeptá na stav tvého konta, tak naschvál neodpovíš. Jsem s přítelem podobně dlouho a tyhle věci si v této fázi vztahu říkáme.

• načítám...
858
7.5.22 18:29
@markytka3 píše:
:potlesk: :palec: :mrgreen:
  • načítám...
34473
7.5.22 18:52
@bazi0506 píše:
@Silverine247 Na nikoho jsem nedorážela. Opět se budu opakovat, naopak jsem mu řekla, že si toho vážim a obdivuju ho, a najdu si tedy asi další práci, abych mohla si já časem pořídit byt svůj. Načež on začal, že co dělám, že byt jednou bude třeba našich dětí a že to je závazek na 30 let a není to sranda - to jsem mu potvrdila. Nebudu se tu neustále dokola obhajovat, že chci něco zadarmo nebo jeho půlku bytu jen tak pro nějakou srandu.

Tak co teda chceš?

• načítám...
79
7.5.22 19:42

Necetla jsem celou diskuzi..

Nemyslim, ze to nutne musi byt tak ze s tebou nepocita, proste je v tom jen realista, asi stejne jako ty.. ja jsem byla v podobne situaci, jen jsme si to zvire spolecne poridili, po 7 letech jsem odchazela s tou igelitkou…

Ale uprimne nevim jestli bych to tenkrat udelala jinak, ten vztah mi neco dal, nekam me posunul.. jedine co me stve, ze jsem tenkrat ani nezkusila zjistit, jestli na tu hypo dosahnu a nekoupila neco treba k pronajimani/zadni vratka. tenkrat to jeste slo, dneska nerealne.. takze na tvem miste, ziju vztah na max, do bytu nic nedavam, setrim bokem kdyby nahodou, jine vychodisko neni.. mozna bych se zeptala, jak to vidi s detma-svatbou, jestli to s tebou realne planuje a v jakem casovem horizontu, at uklidnis v sobe ty pochybnosti..

Co se tyce kocky, kocka by mi nevadila, casta komunikace s ex ano..je ale fakt, ze „nas“ pes zustal u ex, nejakou dobu po rozchodu jsme se kvuli ni vidali, nic v tom nebylo a chybela mi strasne dlouho.. nemyslim na ni vlastne az od te doby co jsem si poridila vlastniho psa..takze je fakt, ze nekdo to zvire ma proste rad..

• načítám...
2101
7.5.22 20:11

@Silverine247 tady nějaká taková diskuze byla? Já nevím, jsem tu chvíli, jestli najdeš link, tak si schválně počtu.

• načítám...
2101
7.5.22 20:14
  • načítám...
2101
7.5.22 20:17
@Uslava píše:
Nepíšeš pravdu, protože ji nevíš. Jen si projektujes sebe do ní.

Ehmmm a co je tak hrozně nepravdivého na holém faktu…že přepisovat na někoho být po roce a půl známosti je blbost? A že to nikdo soudný neudělá i v sebedokonalejsim vztahu? Co je na tom nepravdivé…to je totiž logické…já bych to taky neudělala.

• načítám...
1738
7.5.22 20:37

Ja moc nechapu co od toho cekas? Ja bych byla rada, ze nemusim nic platit a on ti zcela ferove rika, ze si investovane veci muzes odnest. S byvalym pritelem jsme to tak meli, jenze on byl takovej hulvat, ze si moje veci nechal a nevratil a to i drahe spotrebice. Soucasneho pritele se snazim presvedcit aby si vzal hypoteku sam (mame dite) na sebe, protoze ja uz hypoteku mam (a abych mu teda nic neplatila na bydleni). Podle mne i fer, ze kdyby coby, ja odejdu s holym zadkem. Tedy jak si bezne chlapi stezuji, ze je zenska oskubala tady nehrozi…

Pristup pritele coby kdyby (ala odejdes s igelitkou) je sice hnus, ktery i mne kazdy vycital. Takove si muzes myslet, ale nerikat (ja mam taky svoje zadni vratky v pdoobe bytu). Je to tedy spis jiny pohled na vec - z meho pohledu od pritele velmi racionalni a pro tebe velmi vyhodny, bud rada, ze mu nemusis platit najem.

• načítám...
jana0979
7.5.22 21:02

@Coco 74 To samozřejmě, ale pokud jí nemají, tak bych řekla, že co do hypo vloží v manželství, je obou a jeden z manželů má nárok na vyplacení. Nevim to přesně, ale přijde mi.to logické.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová