Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Silverine247
9.5.22 11:53
@Cimada píše:
Ano, jsem na tom stejně. Chválabohu se mi vzdělání vyplatilo, nesnáším závislost. Protože něčí závislosti protistrana dříve či později obvykle využije.
Chlapovi, který si chce žít ve svém a **ženskou má evidentně jen pro svoje „potřeby“ **, bych pochopitelně zamávala.

Evidentne, jo? A jak jsi na to prisla? Protoze nechce po roce a pul vztahu prepsat pulku bytu na svoji pritelkyni? Neni to poprve, co jsem si od tebe vsimla, ze at se deje co se deje, haj*l je vzdycky chlap. Podivej se do diskuse taky, co se nastesti nekomu povedlo dohledat. Je to zajimave, ze kdyz se vec ma opacne a nemovitost vlastni zena, tak nejen, ze ji mistni osazenstvo nenabada, aby honem prepisovala svuj majetek, ale houfne se tam rozhorcuji, jaky je ten chlap vyzirka, ze ji nechce pomahat splacet hypoteku a amortizaci toho bytu a chtel by si jen tak bydlet za pulku energii. :think:

https://www.emimino.cz/…chod-410995/

• Upravit
4785
9.5.22 12:02
@Silverine247 píše:
Evidentne, jo? A jak jsi na to prisla? Protoze nechce po roce a pul vztahu prepsat pulku bytu na svoji pritelkyni? Neni to poprve, co jsem si od tebe vsimla, ze at se deje co se deje, haj*l je vzdycky chlap. Podivej se do diskuse taky, co se nastesti nekomu povedlo dohledat. Je to zajimave, ze kdyz se vec ma opacne a nemovitost vlastni zena, tak nejen, ze ji mistni osazenstvo nenabada, aby honem prepisovala svuj majetek, ale houfne se tam rozhorcuji, jaky je ten chlap vyzirka, ze ji nechce pomahat splacet hypoteku a amortizaci toho bytu a chtel by si jen tak bydlet za pulku energii. :think:https://www.emimino.cz/…chod-410995/

Ale prosímtě, uklidni se, na Tvůj majeteček tady nikdo nesahá.
Vidíš v tom příspěvku někde, že ten chlap s ní jakkoliv plánuje budoucnost?
A kdyby se ženská ptala na přesnou výši úspor, neoznačila bys jí náhodou za zlatokopku a že jí do toho nic není?
Protože jeho jediné co ohledně společné budoucnosti zajímá, tak jestli ona má dost korunek na kontě.
To je teda láska jako trám.
Za mě je tady prostě vyčuranej ten chlap, on to víc moc dobře, že zatímco jemu se zhodnocuje nemovitost, ona bude sypat peníze do provozu, které on ušetří. Prostě zatímco on svoje investuje, její se prožírají. Ona odejde s prázdnou, on se splacenou částí bytu.
Btw jak Ty víš, že on má nějak extra větší majetek než ona? Ten byt jeho není, má na něj hypotéku a bude ho nejspíš dost dlouho splácet. Akorát je to 6 let starší než ona, takže si prostě za tu dobu stihl našetřit na ten základ. Ve 28 měl nejspíš taky ještě holej zadek. Takže tu z ní nedělej žádnou vyžírku a chudinku, co má být ještě vděčná, že jí chlap u sebe nechá bydlet. A že ulovila chlapa, co se ve 34 zmohl na zadlužení se na zbytek života a teď kouká, jak si výhodně obstarat domácí servis zdarma a ještě nějaký ten příspěvek na domácnost, aniž by k zakladatelce měl jakýkoliv závazek.
Hezky to vždycky shrnuje takové pořekadlo - a budete tu krávu chtít celou, a nebo jí budete jenom dojit? ;)

• načítám...
309
9.5.22 12:05

@Silverine247 Podle mne je fajn cokoli, v čem se oba cítí komfortně. Pokud jeden ze dvojice ne, tak je problém. Když si vzpomenu na nás dva kdysi s bývalým. Kdyby měl on platit hypošku na,,svůj,, byt a k tomu si ještě já odkládat na své investice, abychom byli fifty fifty, tak by nám nezbylo nic, když jsem byla na mateřské, tak už vůbec. Možná jsou dnes jiné možnosti, taky záleží i na konkrétní dvojici. Jsem ze staré školy a nejlepší je, když oba začínají spolu a od píky, hned od začátku nějaké tvoje moje nedělá dobrotu, toť můj názor. A nestraním ženám, v opačném případě by to bylo taky nespravedlivé. :think:

• načítám...
Silverine247
9.5.22 12:20
@Freeandwild píše:
Ale prosímtě, uklidni se, na Tvůj majeteček tady nikdo nesahá.
Vidíš v tom příspěvku někde, že ten chlap s ní jakkoliv plánuje budoucnost?
A kdyby se ženská ptala na přesnou výši úspor, neoznačila bys jí náhodou za zlatokopku a že jí do toho nic není?
Protože jeho jediné co ohledně společné budoucnosti zajímá, tak jestli ona má dost korunek na kontě.
To je teda láska jako trám.
Za mě je tady prostě vyčuranej ten chlap, on to víc moc dobře, že zatímco jemu se zhodnocuje nemovitost, ona bude sypat peníze do provozu, které on ušetří. Prostě zatímco on svoje investuje, její se prožírají. Ona odejde s prázdnou, on se splacenou částí bytu.
Btw jak Ty víš, že on má nějak extra větší majetek než ona? Ten byt jeho není, má na něj hypotéku a bude ho nejspíš dost dlouho splácet. Akorát je to 6 let starší než ona, takže si prostě za tu dobu stihl našetřit na ten základ. Ve 28 měl nejspíš taky ještě holej zadek. Takže tu z ní nedělej žádnou vyžírku a chudinku, co má být ještě vděčná, že jí chlap u sebe nechá bydlet. A že ulovila chlapa, co se ve 34 zmohl na zadlužení se na zbytek života a teď kouká, jak si výhodně obstarat domácí servis zdarma a ještě nějaký ten příspěvek na domácnost, aniž by k zakladatelce měl jakýkoliv závazek.
Hezky to vždycky shrnuje takové pořekadlo - a budete tu krávu chtít celou, a nebo jí budete jenom dojit? ;)

Proc bych se potrebovala uklidnit, prosim te? Normalne diskutujeme a dovolila jsem si vsimnout rozdilu, ze kdyz dva delaji totez, neni to totez. Kde jsi nabrala, ze jedine, co ho zajima, je vyse jejich uspor? Z opilecke hadky, kde ona ho zacala manipulovat kecama „tak ja si teda najdu druhou praci, abych si mohla koupit svuj byt, kdyz ty na me nechces prepsat pulku toho sveho“? Jak se jeji penize proziraji? Psala, ze jedou jidlo napul. Ona by snad jinak nejedla? Ja z ni zadnou vyzirku nedelam, jen pisu, ze to neni automaticke bydlet v byte partnera jen za polovinu energii, jak je krasne videt v te druhe diskusi. O muj majetecek nemej peci, dekuji. :*

• Upravit
Silverine247
9.5.22 12:24
@Nutella píše:
@Silverine247 Podle mne je fajn cokoli, v čem se oba cítí komfortně. Pokud jeden ze dvojice ne, tak je problém. Když si vzpomenu na nás dva kdysi s bývalým. Kdyby měl on platit hypošku na,,svůj,, byt a k tomu si ještě já odkládat na své investice, abychom byli fifty fifty, tak by nám nezbylo nic, když jsem byla na mateřské, tak už vůbec. Možná jsou dnes jiné možnosti, taky záleží i na konkrétní dvojici. Jsem ze staré školy a nejlepší je, když oba začínají spolu a od píky, hned od začátku nějaké tvoje moje nedělá dobrotu, toť můj názor. A nestraním ženám, v opačném případě by to bylo taky nespravedlivé. :think:

No vsak jo, s tim souhlasim. Ja bych se treba necitila komfortne bydlet za polovinu energii a nechat partnera tahnout celou hypoteku, zatimco ja si setrim. Uplne stejne by se to dalo otocit, ze pokud ja nebudu prispivat na umoreni partnerova dluhu, tak s nim do budoucna nepocitam a radsi si budu setrit na vlastni zadni vratka. :nevim:

• Upravit
858
9.5.22 12:58
@Nutella píše:
@Secado myslím, až si pořídí děti a budou rodina, o to zakladatelce jde,,,

Já to pochopila tak, že to chce hned teď :nevim:
A pokud by chtěla ochránit svoje finance kvůli dětem, tak na to máme manželství. Každej druhej na manželství kouká jako na kus papíru, ale že je to především finanční svazek (který má i svoje nevýhody), to vidí málokdo :zed:

• načítám...
17307
9.5.22 13:38
@Silverine247 píše:
Evidentne, jo? A jak jsi na to prisla? Protoze nechce po roce a pul vztahu prepsat pulku bytu na svoji pritelkyni? Neni to poprve, co jsem si od tebe vsimla, ze at se deje co se deje, haj*l je vzdycky chlap. Podivej se do diskuse taky, co se nastesti nekomu povedlo dohledat. Je to zajimave, ze kdyz se vec ma opacne a nemovitost vlastni zena, tak nejen, ze ji mistni osazenstvo nenabada, aby honem prepisovala svuj majetek, ale houfne se tam rozhorcuji, jaky je ten chlap vyzirka, ze ji nechce pomahat splacet hypoteku a amortizaci toho bytu a chtel by si jen tak bydlet za pulku energii. :think:https://www.emimino.cz/…chod-410995/

Na tohle budou vždy dva úhly pohledů. Každý má jiný názor a každý má trochu své pravdy. Důležité je, aby ten názor byl pevný nehledě na to, které pohlaví to zrovna píše. Protože tady je po x diskuzích na toto téma jasné, že když u někoho bydlí žena, je to samozřejmě zadarmo a měla by dostat automaticky polovinu nemovitosti. Když u někoho bydlí chlap, měl by platit alespoň polovinu tržního nájmu, energie, amortizaci, většinu útraty za jídlo a na podíl na nemovitosti ani nemyslet.

• načítám...
13197
9.5.22 18:26
@Cimada píše:
Přesně tak. Ženská se musí cítit jako doma, ne jako na návštěvě. Vnímám to stejně jako Ty. Bydlím po rozvodu u přítele, všechno dobré, ale pořád ty stěny nejsou mým domovem (ten svůj jinde já naštěstí mám). Vzhledem k věku a výhodám mi to nevadí tolik, ale jako mladá bych takhle bydlet nechtěla.

a proc nejdete bydlet k tobe a neprepises na nej pulku sveho bytu?… nevim, ale prepisovat byt po kratke znamosti, to muze jen totalni financni negramot. ja mam sve nemovitosti, pritel bydli u mne a kdyby za mnou prisel, ze uz jsme spolu skoro 3 roky, a ze dum prepiseme z pulky na nej, ze mi od ted bude platit pulku hypoteky, tak si budu klepat na celo :lol:

• načítám...
Silverine247
9.5.22 18:33
@markytka3 píše:
a proc nejdete bydlet k tobe a neprepises na nej pulku sveho bytu?… nevim, ale prepisovat byt po kratke znamosti, to muze jen totalni financni negramot. ja mam sve nemovitosti, pritel bydli u mne a kdyby za mnou prisel, ze uz jsme spolu skoro 3 roky, a ze dum prepiseme z pulky na nej, ze mi od ted bude platit pulku hypoteky, tak si budu klepat na celo :lol:

Ty jsi teda sprosta, máš ho jen na to jedno a do budoucna s ním vůbec nepočítás! :mrgreen:

• Upravit
13197
9.5.22 18:38
@Silverine247 píše:
Ty jsi teda sprosta, máš ho jen na to jedno a do budoucna s ním vůbec nepočítás! :mrgreen:

hele, ja verim, ze ty radkyne, co tomu chlapovi spilaji, nevlastnily ani kliku od dveri… ono se dobre rozdava z ciziho… :lol:

• načítám...
8558
9.5.22 23:30
@Secado píše:
No a jak bys to udělala tady, když nesnášíš závislost?Přítel zakladatelky koupil byt před tím, než se potkali. Jsou spolu rok a půl. Zakladatelka (z toho, co jsem pochopila) chce přepsat půlku bytu za hrazení půlky splátky hypotéky.
To se mi zdá drobatko nefér vůči tomu chlapovi.

Já bych se především pokusila dohodnout se na tom, že si zaplatím nějaký svůj podíl na tom jeho bytě. Opravdu bydlet vyloženě u někoho a hrát si na partnery, to by mi nešlo.

• načítám...
8558
9.5.22 23:32
@markytka3 píše:
hele, ja verim, ze ty radkyne, co tomu chlapovi spilaji, nevlastnily ani kliku od dveri… ono se dobre rozdava z ciziho… :lol:

Nemusí to tak být, to je vyloženě nepodložená, posměvačná domněnka.
Ale svým, byť mylným, domněnkám většinou věříme, to je fakt. ;-)

• načítám...
8558
9.5.22 23:42
@markytka3 píše:
a proc nejdete bydlet k tobe a neprepises na nej pulku sveho bytu?…

Protože jeho dům a přilehlé prostranství nám oběma poskytuje prostor pro naše koníčky a protože on o moji půlku bytu nestojí, stejně jako já nestojím o jeho půlku domu. ;) Kterou na mě chtěl přepsat po velmi krátké známosti, za což si ho nesmírně vážím, protože to je tak trošku taky indikátor vztahu, víš.
Jsme už „v letech“ a takhle, jak bydlíme, nám to vyhovuje. Po mně zdědí bydlení moje děti, po něm jeho dům jeho děti.
Normální stav.
Ale představa, že mám žít někdy od 25 letech s klukem v jeho bytě, přičemž mu tam budu to bydlení zdokonalovat, vytvářet mu zázemí (a víš asi dobře, že většina domácích prací je na ženské, nehledě k tomu, že v tom bytě stráví podstatný čas třeba se dvěma dětmi), tak abych potom někdy při neshodách měla právo odejít maximálně s kufry, tak na to bych nepřistoupila.
Když někdo chce tvořit rodinu, měl by jít prostě napůl.
Klidně mohl kluk zdědit cokoliv jakkoliv, jestliže chce s někým žít, musí přemýšlet „párově“, ne jen sobecky jet na svoje výhody. A aby nebyl tratný a jeho partnerka aby nebyla za zlatokopku, můžou se dohodnout na nějaké částce, třeba poloviční, že mu ona časem uhradí. Aby mohla mít pocit, že je tam taky doma.
Každý jsme jiný, jestli Tobě vyhovuje žít v nejistotě v něčím bytě, vlastně v cizím, a domnívat se, že tvoříte rodinu, a v tom vašem „domově“ vydržíš bez úhony do stáří, tak - asi není problém. :palec: :nevim:

• načítám...
309
10.5.22 05:23

@Cimada přesně tak. Je rozdíl začít s někým od začátku, nebo začít s někým po čtyřicítce, tam už jsou karty rozdány :palec:

• načítám...
Anonymní
10.5.22 08:42

Ty joo me kdyby chlap rekl ze mu vadi ze si beru zvire od ex tak bych si myslela ze je nejakej divnej :lol: :roll: Promin ale ve svem veku uz by jsi mela mit rozum a nedivim se ze s tebou nepocita do budoucna kdyz zarlis i na kocku :lol: Fakt jako mala holka :roll: Hlavne si nehledej chlapa s ditetem :lol:

Příspěvek upraven 10.05.22 v 08:43

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová