Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
8558
9.5.22 00:09
@Ahep píše:
On plati hypo, ona neplatí najem. Win-win

Ani náhodou.
Ona je v nevýhodnější pozici a navíc, většina žen vnímá domácnost jinak než chlap. Potřebuje se usadit už proto, že jednou porodí děti a výchova a starání se bude nejspíš na ní.
Já bych na toto spolubydlení zamlada nepřistoupila. Jak chlap chce mít „svoje“ a *ty, babo, sem můžeš investovat, aby i mně tu bylo dobře***, to fakt ne.
A já jsem přesvědčená, že Tobě by se takové žití taky nelíbilo.

• načítám...
8558
9.5.22 00:10
@Lissima píše:
Nechápu, co tady pořád někdo plácá o tom, že zakladatelka může být ráda, že neplatí nájem.

Naprosto s Tvými názory souhlasím.

• načítám...
8558
9.5.22 00:13
@TerezkaSt píše:
Proste jak jsem psala na miste zakladatelky bych drzela pusu a krok, .

Gratuluji Tvému partnerovi.

• načítám...
8558
9.5.22 00:19
@markytka3 píše:
kdyby autorka byla chytre devce, tak je rada, ze zije jen za energie a oripravuje si pudu pro nakup vlastni nemovitosti… a

To by bylo rozumné, ale na druhou stranu - proč by pak s tím klukem měla být? :nevim:

• načítám...
Anonymní
9.5.22 00:20
@Cimada píše:
Ani náhodou.
Ona je v nevýhodnější pozici a navíc, většina žen vnímá domácnost jinak než chlap. Potřebuje se usadit už proto, že jednou porodí děti a výchova a starání se bude nejspíš na ní.
Já bych na toto spolubydlení zamlada nepřistoupila. Jak chlap chce mít „svoje“ a *ty, babo, sem můžeš investovat, aby i mně tu bylo dobře***, to fakt ne.
A já jsem přesvědčená, že Tobě by se takové žití taky nelíbilo.

U nás je to jinak - žijeme v bytě, který jsme spolu vybírali, ale zainvestovali ho moji rodiče, byt je můj… manžel tu bydlí, přispívá na energie a stará se o byt kutilsky. Je ode mě nefér, že mu nepřepíšu po 15ti letech polovinu bytu?

• Upravit
8558
9.5.22 00:28
@Anonymní píše:
U nás je to jinak - žijeme v bytě, který jsme spolu vybírali, ale zainvestovali ho moji rodiče, byt je můj… manžel tu bydlí, přispívá na energie a stará se o byt kutilsky. Je ode mě nefér, že mu nepřepíšu po 15ti letech polovinu bytu?

Ano, po 15 letech soužití je to od Tebe přinejmenším divné. Je to jen spolubydlící, kterému nevěříš, nebo Tvůj životní partner? :nevim: Dokážeš si opravit kapající kohoutek sama, přestěhovat skříně sama? Ty bys u něj takhle bydlet chtěla?
Tím neříkám, že by nebylo ideální se dohodnout na tom, že by Ti nějak ty peníze od rodičů kompenzoval.

• načítám...
1738
9.5.22 07:08

Gratulujete memu partnerovi? Ano, protoze ja jsem prinejmensim ferova a fakt se jeste najde par zenskych, ktere nejsou zlatokopky.

V te drivejsi diskuzi pise treba zenska, ktera je x let s manzelem a velkymi detmi v JEHO byte. Hodne zenskych se ji tam divi. Sama pise, ze to tak navrhla - prislo ji nefer, ze manzel splatil snad 70% hypoteky jeste pred vztahem a ona si tam od te doby zadax bydli. Podle mne ferova zenska a spolecne deti o to preci neozulis. :nevim:

Pak je tedy spousta lidi, jako vyse Anonymka, kterym pomohli rodice nebo dedi - v tomto pripade by mne tedy taky nenapadlo abych jako partner neco narokoval. Jako treba u nas chlap jednou zdedi barak, na kterym jeho rodice cely zivot makali a brali si od huby, aby to vypadalo. Znam pribehy, kdy se zenska do takove rodiny privdala a pozdeji se z baracku nechala vyplatit. Takze ja se jako bazlivosti chlapu v tomhle ohledu opravdu NEDIVIM.

Ja jsem treba chlapovi navrhla - vem si hypoteku sam, plat sam a ja budu u tebe bydlet aniz bych si neco narokovala. Ja hypoteku mam a kdyz se dari splaci se sama - az se splati tak tvoji hypoteku doplatim a dame si byt napul. OK, me v podstate tecou penize, ale takhle proste do toho oba dva zainvestujeme stejnym dilem je jedno jak kdo si rve od huby. Taky je to moje „podnikani“ a rizika a vypadky, ktere to sebou nese se ho netykaji. Nekdo do te doby zevlil v najmech X nekdo se zasadil o hypoteku - kdo je tady chytrejsi? :nevim:

• načítám...
85410
9.5.22 07:57
@Anonymní píše:
U nás je to jinak - žijeme v bytě, který jsme spolu vybírali, ale zainvestovali ho moji rodiče, byt je můj… manžel tu bydlí, přispívá na energie a stará se o byt kutilsky. Je ode mě nefér, že mu nepřepíšu po 15ti letech polovinu bytu?

Po 15 letech mi to prijde hodne divne.

• načítám...
17307
9.5.22 08:13
@Anonymní píše:

Ne, je to tvůj majetek. Spoluvlastnictví dělá vždy jen zlou krev a jsou s tím pouze problémy. Vlastníme vícero nemovitostí, každá je napsaná pouze na jednoho konkrétního, i nově nabyté nemovitosti si každý napíše na sebe a sám financuje. Ale jinak vše funguje normálně, já položím podlahu v její pastoušce, ona pověsí záclonky v mojí pastoušce. Každý děláme to co spíše umíme, ale spoluvlastnictví nehrozí.

• načítám...
8558
9.5.22 08:22
@zoidberg píše:
Ne, je to tvůj majetek. Spoluvlastnictví dělá vždy jen zlou krev a jsou s tím pouze problémy. Vlastníme vícero nemovitostí, každá je napsaná pouze na jednoho konkrétního, i nově nabyté nemovitosti si každý napíše na sebe a sám financuje. Ale jinak vše funguje normálně, já položím podlahu v její pastoušce, ona pověsí záclonky v mojí pastoušce. Každý děláme to co spíše umíme, ale spoluvlastnictví nehrozí.

Zlou krev dělá, když je ženská a matka děcek v tom chlapově obydlí braná jen jako dočasná návštěva. Která má právo platit energie, vytvářet chlapovi domov, ale při opačném názoru „může jít“. Pro něho bezbolestné, pro ni tristní.
Ja bych do toho nešla. Ale je pravda, že bych se určitě chtěla finančně o tu půlku bydlení podělit.
Prostě je nutná nějaká domluva, a pokud chlap nechce přistoupit na společný majetek, je jasné, jak o ženské smýšlí.

• načítám...
17307
9.5.22 08:40
@Cimada píše:
Zlou krev dělá, když je ženská a matka děcek v tom chlapově obydlí braná jen jako dočasná návštěva. Která má právo platit energie, vytvářet chlapovi domov, ale při opačném názoru „může jít“. Pro něho bezbolestné, pro ni tristní.
Ja bych do toho nešla. Ale je pravda, že bych se určitě chtěla finančně o tu půlku bydlení podělit.
Prostě je nutná nějaká domluva, a pokud chlap nechce přistoupit na společný majetek, je jasné, jak o ženské smýšlí.

Lidi se prostě rozcházejí, tak to je. Chce to nahlédnout do statistik. A vždy ten jeden z nich „musí jít“, nehledě na to, jaký má či nemá spoluvlastnický podíl. Jen při tom vypořádání, trvá ten rozchod mnohem déle a řeší se třeba i přes soud. Pokud má ovšem každý svou nemovitost či své jiné majetky, žádné bolestivé vypořádání se nekoná. Je to jako chirurgický řez. Zakladatelka má perfektní možnosti, skoro nikdo z nás takové možnosti neměl. Nemá absolutně žádnou zodpovědnost za cizí majetek, může si tam chodit jak do houslí, platí pár korun a zbytek peněz si může ukládat kam chce, do fondů, do hypotéky, prostě cokoli. A nikdy už neodejde s „holým zadkem“.

• načítám...
309
9.5.22 08:58

Já zakladatelku chápu. V jejím věku a při plánování rodiny od píky bych taky toužila hnízdit prostě nastopro. Takhle jakoby pořád něco viselo ve vzduchu a tím, že byt není její, se jí do plánování a tak moc nechce. Možná, že jiná by byla v pohodě, ale ona není a o to jde. To, že není spoko, se prostě projeví pak na vztahu.
Mám to podobné. Jenže jsme se s přítelem dali dohromady, když jsme oba měli děti z předchozích vztahů. Bydlím u něj a taky mám někdy problém s tím, že nejsem úplně,,doma,, nebo jak to říct. Jenže v mém věku to beru jako daň za to, že jsem rozvedená. Taky do toho už vstupují dědické práva apod. V situaci zakladatelky bych taky asi nebyla úplně v pohodě. :think:

• načítám...
Silverine247
9.5.22 09:11
@Karamba2020 píše:
Nemáš na mysli tuhle diskuzi?

Jo, to je ona! :dance: Děkuju moc. :* Zakladatelko tady si počti, třeba ti to trochu otevře oči a začneš si víc vážit v jaké jsi situaci…

• Upravit
8558
9.5.22 09:31
@zoidberg píše:
Lidi se prostě rozcházejí, tak to je. Chce to nahlédnout do statistik. A vždy ten jeden z nich „musí jít“, nehledě na to, jaký má či nemá spoluvlastnický podíl. Jen při tom vypořádání, trvá ten rozchod mnohem déle a řeší se třeba i přes soud. Pokud má ovšem každý svou nemovitost či své jiné majetky, žádné bolestivé vypořádání se nekoná. Je to jako chirurgický řez. Zakladatelka má perfektní možnosti, skoro nikdo z nás takové možnosti neměl. Nemá absolutně žádnou zodpovědnost za cizí majetek, může si tam chodit jak do houslí, platí pár korun a zbytek peněz si může ukládat kam chce, do fondů, do hypotéky, prostě cokoli. A nikdy už neodejde s „holým zadkem“.

Samozřejmě že se lidé rozcházejí. Ale zrovna v současnosti, kdy řada pracovitých lidí je nedobrovolně odkázaná na podnájmy, píšeš „pokud má každý svou nemovitost“… nevím, no. To je takové, trošku odvážné, tvrzení, jako bys byl z jiného světa. :-) Tvé hypotetické úvaze rozumím, ale realita je prostě jiná. Vlákna s tématy, jak přežít a kde levně nakupovat, asi nevznikají jenom z nudy. A myslím si, že nebereš v úvahu psychiku toho vztahu.
Když teda bude s tímhle chlapem bydlet v jeho a zároveň si bude odkládat na svůj účet na případné svoje bydlení, tak mi řekni, k čemu jí tento dvojitý život je? Přičemž aby si během vztahu odkládala na svoje bydlení, tak proč by pak měla zájem investovat do jeho domu? A kolik by teda těch peněz z její výplaty na potřebné zařizování jeho bytu v tom případě zbylo? A když zbyde málo, proč žít půl života v nedostatečně zařízeném cizím domě? Připadá mi, že moc nechápeš podstatu společného bydlení, kde by měli oba spokojeně vychovávat jejich společné děti. :think: Normální ženská nechce celý zbytek života k někomu chodit jak do houslí. Potřebuje k výchově děcek a pěknému vztahu „domov“. :nevim: Někam do houslí může občasně docházet milenka, ne manželka.

Příspěvek upraven 09.05.22 v 23:28

• načítám...
17307
9.5.22 09:38
@Cimada píše:
Samozřejmě že se lidé rozcházejí. Ale zrovna v současnosti, kdy řada pracovitých lidí je nedobrovolně odkázaná na podnájmy, píšeš „pokud má každý svou nemovitost“… nevím, no. To je takové, trošku odvážné, tvrzení, jako bys byl z jiného světa. :-) Tvé hypotetické úvaze rozumím, ale realita je prostě jiná. Vlákna s tématy, jak přežít a kde levně nakupovat, asi nevznikají jenom z nudy. A myslím si, že nebereš v úvahu psychiku toho vztahu.
Když teda bude s tímhle chlapem bydlet v jeho a zároveň si bude odkládat na svůj účet na případné svoje bydlení, tak mi řekni, k čemu jí tento dvojitý život je? Přičemž aby si během vztahu odkládací na svoje bydlení, proč by měla zájem investovat do jeho domu? A kolik by teda těch peněz z její výplaty na potřebné zařizování jeho bytu v tom případě zbylo? A když zbyde málo, proč žít půl života v nedostatečně zařízeném cizím domě? Připadá mi, že moc nechápeš podstatu společného bydlení, kde by měli oba spokojeně vychovávat jejich společné děti. :think:

Není to dvojitý život. Je to známka finanční gramotnosti, zodpovědnosti a ženské emancipace. Dnes je taková doba, neustále za to bojujete. Buďte nezávislé, zodpovědné, emancipované. Ale především férové.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová