Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@zoidberg Proč hned hostitele?? Ne každý je jen cizopasník. To, že někdo hledá parťáka pro život, někoho, na koho se spoléhá a kdo se může spolehnout na něj, přece neznamená hned jen systém,,vyžírka a hostitel,,. Já jsem tedy zažila dost blbé zkušenosti, ale tak zahořklá nejsem, abych v každém viděla jen ten extrém. Uvažuješ přes černobílý filtr ![]()
@TerezkaSt píše:
@Nutella tak jeste jednou - obe jsme dcery samozivitelky, od ktere jsme dostaly 0 nebo spis -20000. Kdybych si brala hypoteku v mych 20ti kdy byla financni krize, 100% hypoteky a nemovitosti za hubicku - tak uz ji mam splacenou. Jenze na druhou stranu nebyly schopne pracovni prilezitosti a cisnik si treba „ofiko“ vydelaval 9tisic. Celkem neprizniva doba. Kamaradka sla bydlet do pokojiku k 12lety segre aby mela bonitu, ja sla studovat a chodila na nocni.Uznavam zas urcitou nepriznivost doby s kterou se ty podminky zhorsuji, ale doba byla opravdu ruzna a neprizniva i za ten muj ne tak dlouhy dospely zivot. Od vyse popsaneho se odviji financni gramotnost a treba jednou budes mrkat jak budes na dceru pysna…
Hodne jsme odbocily od tematu, ja si nemyslim, ze je slecna zlatokopka atp. A chapu, ze ji jde o to „nase“. Ja se snazim obhajit toho chlapa, proc o to „nase“ papirove nema zajem. Protoze vztah nestoji na papirech, ale ferovosti a uprimnem jednani.
Vidim to stejne. Jen bych dodala, ze ten chlap o to momentalne nema zajem, coz naprosto chapu vzhledem k tomu, ze se jeste vubec nevi, jak jim to bydleni spolu bude klapat. Vzhledem k tomu, ze byt vybirali spolu, tak mi to fakt neprijde jako ze by s ni do budoucna nepocital. ![]()
@Nutella píše:
@zoidberg Proč hned hostitele?? Ne každý je jen cizopasník. To, že někdo hledá parťáka pro život, někoho, na koho se spoléhá a kdo se může spolehnout na něj, přece neznamená hned jen systém,,vyžírka a hostitel,,. Já jsem tedy zažila dost blbé zkušenosti, ale tak zahořklá nejsem, abych v každém viděla jen ten extrém. Uvažuješ přes černobílý filtr
Uvažuji tak jak psala zakladatelka. Ona chce za pár korun měsíčně vlastnit milionový majetek. Kdyby přišla s férovým odkupným, nebo nabídkou koupit jiný byt či dům do společného vlastnictví, tak tohle téma vůbec nevznikne.
@zoidberg ale vždyt psala, že by mu to, co dal do akontačky zaplatila, a dál pokračovali fifty fifty… Psala, že odřít ho nechce, chce prostě, aby na byt měla stejné práva. Hele kdyby chtěl, tak vše lze, nechce, nechce. Psala jsem výše, vše je v oukeji, pokud oba souhlasí. Zakladatelka se už nehlásí, tak asi to vyřešili, nebo se zařídila jinak.
@zoidberg píše:
Uvažuji tak jak psala zakladatelka. Ona chce za pár korun měsíčně vlastnit milionový majetek. Kdyby přišla s férovým odkupným, nebo nabídkou koupit jiný byt či dům do společného vlastnictví, tak tohle téma vůbec nevznikne.
Na její celkové finance se začal partner po jejich hovorech ptát a ona se urazila a částku mu říct nechce. Jen nevím, jestli má hodně nebo málo… ![]()
@bazi0506 píše:
@Adelineee Pokud by na to přistoupil, asi bych se podle toho musela nějak zařídit, samozřejmě… Takže bych samozřejmě počítala s tím, že bych mu dala i polovinu toho jeho počátečního vkladu. Ale o tom asi nemá moc cenu se bavit, když on z nějakého důvodu nechce a je problém.
Tady to zakladatelka jasně píše… ![]()
@Nutella píše:
@zoidberg ale vždyt psala, že by mu to, co dal do akontačky zaplatila, a dál pokračovali fifty fifty… Psala, že odřít ho nechce, chce prostě, aby na byt měla stejné práva. Hele kdyby chtěl, tak vše lze, nechce, nechce. Psala jsem výše, vše je v oukeji, pokud oba souhlasí. Zakladatelka se už nehlásí, tak asi to vyřešili, nebo se zařídila jinak.
Hodně udělá i to, jak strašně tlačí na pilu. Jsou spolu pár týdnů, vůbec se neznají a ona ho nutí k takovému závazku. Pro příklad, jsem s ženou 8 let, čas na přepis domu ještě nenastal, vše má svůj čas ![]()
@zoidberg to samozřejmě, tlačení na pilu ničemu neprospívá, to chápu. Jenže on se,,asi,, vyjádřil, že na to nepřistoupí nikdy. Nebo něco takového. Já taky bydlím u přítele a nic mi tam pane neříká, přesto se snažím hnízdit, ale jak jsem psala. Jsem rozvedená, majetek nějaký svůj mám a beru to jako daň za zkrachovalé manželství. Prostě od píky už to s nikým nerozehraju. Karty byly rozdány jinak, žolíky už jsem všecky asi poztrácela
, takže asi tak…
Hodne se tu ozyva horkost samozivitelek… ja vas chapu, ale kdybyste prave od zacatku premyslely stylem „potencialni samozivitelka“ a nespolehali se na „partakapri zivot“, ktery se strasnym zazrakem po 20ti letech zmenil a prisla zivotni krivda, nemuselo se vam tohle stat. Je to hnusne, sobecke a celkem nelojalni, ale boli to mene… proto se nesmite typkovi a zoidbergovi divit…
@TerezkaSt
jenže tomu se chce podle mého právě zakladatelka vyhnout. Chtěla by jet fifty fifty, teda aspoň já to tak pochopila. To přece není nic tak divného, že mají hypotéku na oba, a v případě rozvodu se rozdělí. Já to tak měla a dnes jsem ráda, že nejdu po žebrotě. ![]()
@TerezkaSt píše:
Hodne se tu ozyva horkost samozivitelek… ja vas chapu, ale kdybyste prave od zacatku premyslely stylem „potencialni samozivitelka“ a nespolehali se na „partakapri zivot“, ktery se strasnym zazrakem po 20ti letech zmenil a prisla zivotni krivda, nemuselo se vam tohle stat. Je to hnusne, sobecke a celkem nelojalni, ale boli to mene… proto se nesmite typkovi a zoidbergovi divit…
Vždyť si ale úplně protiřečíš. Já právě „dojela“ na to, že jsem po chlapovi nic nechtěla a byla jsem děsně statečná, že se uživím sama. Jasně, zvládla jsem to, ale chlap na tom vyhrál o hodně víc a v podstatě se nakonec přiživil on na mě, což se stane právě i zakladatelce, pokud nechá situaci být ve prospěch chlapa. Za mě právě má smysl mít zadní vrátka, ale v žádným případě si na statečnou nehrát a prostě chtít to zajištění i od chlapa, nebo jít od něj, pokud se on z toho cuká. Týpkovi a zoidbergovi se samozřejmě nedivím, protože ždímat krávu a pak jí vycucanou odkopnout je vždy výhodnější, než se o ní právě starat se vším všudy.
@Freeandwild píše:
Vždyť si ale úplně protiřečíš. Já právě „dojela“ na to, že jsem po chlapovi nic nechtěla a byla jsem děsně statečná, že se uživím sama. Jasně, zvládla jsem to, ale chlap na tom vyhrál o hodně víc a v podstatě se nakonec přiživil on na mě, což se stane právě i zakladatelce, pokud nechá situaci být ve prospěch chlapa. Za mě právě má smysl mít zadní vrátka, ale v žádným případě si na statečnou nehrát a prostě chtít to zajištění i od chlapa, nebo jít od něj, pokud se on z toho cuká. Týpkovi a zoidbergovi se samozřejmě nedivím, protože ždímat krávu a pak jí vycucanou odkopnout je vždy výhodnější, než se o ní právě starat se vším všudy.
Zajištění od chlapa? Z jakého titulu? Nejsou manželé, nejsou rodina, nemají děti, poznávají se. Až se poznají, rozhodnou se, že k sobě pasují, že chtějí společně kráčet životem, nechť se vezmou, společně hospodaří, budují majetky a zakládají rodinu. Chlap má svoji nemovitost. Poskytuje přítelkyni benefit toho, že může bydlet u něj v podstatě zdarma, jen za energie. Za mě v pořádku. Nechápu, proč by jí měl v této fázi ještě nějak víc zajišťovat.
@Nutella píše:
Tady to zakladatelka jasně píše…
"asi bych se podle toho musela nějak zařídit "
To na mě nepůsobí moc rozhodně.. přece kdyby to chtěla 50:50 zaplatit včetně akontace, tak by se vyjadřovala jinak.
Stylem: Mám našetřeno dost na to, abych mu zaplatila i akontaci, ale to on nechce..
A ne..asi bych se nějak musela zařídit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat