Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
858
11.5.22 12:29
@Nutella píše:
@Markéta80 aha, takže tím, že je žena na rodičáku a v tu dobu nevydělává, tak automaticky nemůže vlastnit půlku bytu, jo? :roll:
Ostatní jsem psala, chce mu vše doplatit, aby to bylo spravedlivé,,,už to nebudu opakovat, kdo chtěl pochopí 8)

To, že mu chce něco doplatit, se jen domnivas :zed:

A ne, žena, která je na rodicaku a nevydělává nemůže automaticky vlastnit nic. A jestli chce vlastnit polovinu toho, co vydělává chlap, tak si ho musí vzít (ne s ním plodit děti)

• načítám...
Silverine247
11.5.22 12:32
@Nutella píše:
@Secado jezu, ale toto už je fakt slovíčkaření ne? :D,,Takže bych samozřejmě počítala s tím, že bych mu dala i polovinu toho jeho počátečního vkladu.,, tohle tam píše.
Tohle už jsou fakt spekulace o dojmech 8o

No spekulace o dojmech… Kdyz ma nasetreno na pulku akontace a byt vybirali spolu, proc s tim neprisla uz tehda? :think:

• Upravit
13993
11.5.22 12:34

@Tomie proč sem tahas neco před pěti lety. Byt koupil, když už spolu bylu a jsou spolu rok a pul…

• načítám...
309
11.5.22 12:39

@Secado zakladatelka jasně psala, že by mu to doplatila a taky nic nepíše o tom, že by neměli děti, až se vemou, pak by platilo Sjm. ;) Lovíš argumenty z vody.

• načítám...
511
11.5.22 12:44

Milovníci koček jsou prostě blázni :D další důkaz.

• načítám...
858
11.5.22 12:45
@Nutella píše:
@Secado zakladatelka jasně psala, že by mu to doplatila a taky nic nepíše o tom, že by neměli děti, až se vemou, pak by platilo Sjm. ;) Lovíš argumenty z vody.

Tak určitě :roll:
Radši odpověz @Silverine247 - má mnohem lepší argumenty než já :mrgreen:

• načítám...
17307
11.5.22 12:56
@Freeandwild píše:
Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácet ;) To jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá. :D Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.

Myslím, že v tomhle je zakopaný pes. Kdyby tohle lidé skutečně věděli, tak se rozvodoví právníci živí pampeliškami :mrgreen:

• načítám...
Silverine247
11.5.22 12:58
@Secado píše:
Tak určitě :roll:
Radši odpověz @Silverine247 - má mnohem lepší argumenty než já :mrgreen:

To sice dekuju, ale ja uz jsem to vzdala, je to furt dokola. Stejne mi prijde, ze nebyt te kocky od byvalky, poridili by si spolecnou a problem s bytem by se tolik neresil. Skoda, ze zakladatelka se uz neozyva, jak to u nich pokracuje po te opilecke hadce.

• Upravit
309
11.5.22 13:02

@Secado jako proč s tím nepřišla dřív? To by nám možná řekla ona. Já jen vím, že bych spolubydlící být taky nechtěla. :P… Ostatně o mě nejde :lol:

• načítám...
858
11.5.22 13:03
@Freeandwild píše:
Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácet ;) To jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá. :D Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.

Za rok a půl obvykle víš velký kulový.
To výběrko dělá žena taky, ne? 8o
A proč by mu měla prát trencle? 8o

Degraduješ ženský na služky v domácnosti, který když narazí na prvního chlapa, tak mu hned začnou sloužit s vidinou krásné společné budoucnosti. Takový blbky snad ženský nejsou :zed:

• načítám...
858
11.5.22 13:06
@Silverine247 píše:
To sice dekuju, ale ja uz jsem to vzdala, je to furt dokola. Stejne mi prijde, ze nebyt te kocky od byvalky, poridili by si spolecnou a problem s bytem by se tolik neresil. Skoda, ze zakladatelka se uz neozyva, jak to u nich pokracuje po te opilecke hadce.

Souhlas, myslím si to samé.

• načítám...
Silverine247
11.5.22 13:10
@Secado píše:
Za rok a půl obvykle víš velký kulový.
To výběrko dělá žena taky, ne? 8o
A proč by mu měla prát trencle? 8oDegraduješ ženský na služky v domácnosti, který když narazí na prvního chlapa, tak mu hned začnou sloužit s vidinou krásné společné budoucnosti. Takový blbky snad ženský nejsou :zed:

Ja ten argument s pranim trencli taky nechapu a objevuje se tu pomerne casto. 8o Vzdyt nikomu nikdo nic prat nemusi, kdyz ho to tak obtezuje. Snad pro partnera neco delam protoze chci a ne abych mu pak mohla omlatit o hlavu, jak jsem se kvuli nemu obetovala, dokonce jsem i varila a uklizela! :mrgreen:

• Upravit
30146
11.5.22 13:13
@Kutil Tom píše:
Věta „až se poznají“ mě v kontextu toho, že jsou spolu rok a půl, opravdu pobavila :D :palec: :potlesk: :andel:

Tak skutečné poznávání začíná, až začne opadávat zamilovanost a růžový brejličky. Ideálně nějakou dobu bydlet spolu..

• načítám...
4311
11.5.22 13:14
@Freeandwild píše:

Ty jo, příklad z okolí. Chlap IT, bere 120 (zatím; výplata mu neustále stoupa), slečna - 30. Chlap má pozemek (vlastní), bude stavět barák za 10 mega, možná víc. Slečna by sama na to v životě neměla, nemá úspory ani dědictví. Nic.
Z jeho výplaty hypotéka je jen zlomek a stále přispívá do domácnosti větší část, de facto kdyby nemusela do práce vůbec, tak by to sice snížilo životní standart, nicméně, i tak by to v pohodě utahl. Má slečna nárok na půlku domu?

Příspěvek upraven 11.05.22 v 13:17

• načítám...
309
11.5.22 13:16

@someargue jde udělat v predmanželské smlouvě jen vlastnictví určitého podílu. Takže pokud se oba domluví… 8)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová