Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Kutil Tom
11.5.22 13:19
@someargue píše:
Ty jo, příklad z okolí. Chlap IT, bere 120 (zatím; výplata mu neustále stoupa), slečna - 30. Chlap má pozemek (vlastní), bude stavět barák za 10 mega, možná víc. Slečna by sama na to v životě neměla, nemá úspory ani dědictví. Nic.
Z jeho výplaty hypotéka je jen zlomek a stále přispívá do domácnosti větší část, de facto kdyby nemusela do práce vůbec, tak by to sice snížilo životní standart, nicméně, i tak by to v pohodě utahl. Má slečna nárok na půlku domu?Příspěvek upraven 11.05.22 v 13:17

No slečna by se hlavně měla co nejrychleji postarat o to, aby byla místo slečny paní, jinak se jí časem stane, že půjde s igelitkou… :D :andel: :dance:

• Upravit
4311
11.5.22 13:19
@Nutella píše:
@someargue jde udělat v predmanželské smlouvě jen vlastnictví určitého podílu. Takže pokud se oba domluví… 8)

No vážně by mě zajímalo jestli na to má žena nárok a pokud ano, proc?

Ps koupě do domácnosti, nábytek atd. neřeším. Řeším jestli má nějaké právo na dům

• načítám...
4311
11.5.22 13:21
@Kutil Tom píše:
No slečna by se hlavně měla co nejrychleji postarat o to, aby byla místo slečny paní, jinak se jí časem stane, že půjde s igelitkou… :D :andel: :dance:

To by šla i tak když hypotéka je jen na nej? :think: nebo o necem nevím? Jsem mladá tak se v tom nevyznám

• načítám...
Silverine247
11.5.22 13:23
@Honza 12 píše:
Tak skutečné poznávání začíná, až začne opadávat zamilovanost a růžový brejličky. Ideálně nějakou dobu bydlet spolu..

Presne tak. Ono je strasne jednoduche se na toho druheho naladit na rande parkrat tydne. Cloveka opravdu poznas az s nim budes sdilet stejnou domacnost, poznas ho ve vsech naladach, jak se stavi k hospodareni, jake ma hygienicke navyky, proste vubec. Proc se asi nedoporucuje si nekoho brat pred tim, nez si to zkusi zit spolu. Za pul roku si muzou lezt na nervy a treba bude jeste rada, ze muze odejit bez zavazku. :nevim:

• Upravit
858
11.5.22 13:24
@someargue píše:
No vážně by mě zajímalo jestli na to má žena nárok a pokud ano, proc?Ps koupě do domácnosti, nábytek atd. neřeším. Řeším jestli má nějaké právo na dům

Když si ho vezme, má nárok na půlku všeho, co chlap vydělá, když si ho vezme dřív než on postaví, tak bude půlka baráku její (ale pozemek zůstane jen jemu)
Když si ho nevezme, nemá nárok na nic (bez ohledu na to, jak moc se o něj bude starat, podporovat ho atp.)

• načítám...
30147
11.5.22 13:25
@Freeandwild píše:
Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácet ;) To jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá. :D Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.

Ano bude ji desítky let splácet. Tím si pro sebe zajišťuje možnost bydlet už teď. A navíc tím umožňuje bydlet i přítelkyni. V pořádku.

• načítám...
858
11.5.22 13:27
@someargue píše:
To by šla i tak když hypotéka je jen na nej? :think: nebo o necem nevím? Jsem mladá tak se v tom nevyznám

Myslíš situaci, kdy hypotéka i nemovitost by byla psaná jen na jednoho z manželů?

• načítám...
4311
11.5.22 13:30
@Secado píše:
Když si ho vezme, má nárok na půlku všeho, co chlap vydělá, když si ho vezme dřív než on postaví, tak bude půlka baráku její (ale pozemek zůstane jen jemu)
Když si ho nevezme, nemá nárok na nic (bez ohledu na to, jak moc se o něj bude starat, podporovat ho atp.)

On si ji vzít chce, ale taky chce aby podepsala papír, že nemá právo na dům. Aby to nedopadlo tak, že za 20 let se budou rozvádět, dům třeba bude tou dobou stát 30 mega (příklad, ale levnejsi to nebude), nebudou mít na to vyplatit a budou muset ho prodat a tak připravit o dům i deti. Na druhou stranu, pokud bude jeho manželka, v případě jeho smrti dům podědí stejně ona. Co myslíte? Mně se to zda fér. A vám?

• načítám...
4311
11.5.22 13:31
@Secado píše:
Myslíš situaci, kdy hypotéka i nemovitost by byla psaná jen na jednoho z manželů?

Ano

• načítám...
Kutil Tom
11.5.22 13:35
@someargue píše:
On si ji vzít chce, ale taky chce aby podepsala papír, že nemá právo na dům. Aby to nedopadlo tak, že za 20 let se budou rozvádět, dům třeba bude tou dobou stát 30 mega (příklad, ale levnejsi to nebude), nebudou mít na to vyplatit a budou muset ho prodat a tak připravit o dům i deti. Na druhou stranu, pokud bude jeho manželka, v případě jeho smrti dům podědí stejně ona. Co myslíte? Mně se to zda fér. A vám?

On si ji vzít chce, ALE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takových ALE příběhů se dá i tady dohledat, co něco takového podepsaly a pak se nestačily divit… Jako každé věc, já bych rozhodně preferoval protějšek bez ALE :dance:

• Upravit
309
11.5.22 13:37

@someargue takže pokud ji vymění za mladší model, půjde s igelitkou, popř i s dětmi, fér nefér :P Tak v případě toho chlapa, když je to až tak diametrálně rozdílné, se ani nedivím, že uvažuje…

• načítám...
4311
11.5.22 13:39
@Kutil Tom píše:
On si ji vzít chce, ALE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takových ALE příběhů se dá i tady dohledat, co něco takového podepsaly a pak se nestačily divit… Jako každé věc, já bych rozhodně preferoval protějšek bez ALE :dance:

Vždyť jsem ti popsala celou situaci. myslíš si, že slečna má právo nárokovat půlku domu? Proč? Mně se to zda nefer vůči chlapovi. Ruku na srdce, bez jeho výplaty o domku by si mohla nechat zdát

• načítám...
17307
11.5.22 13:41
@someargue píše:
No vážně by mě zajímalo jestli na to má žena nárok a pokud ano, proc?Ps koupě do domácnosti, nábytek atd. neřeším. Řeším jestli má nějaké právo na dům

Jaký myslíš nárok? Buď se ti dva domluví, že stavbu vloží do KN s podílovým vlastnictvím a tomu bude odpovídat i hypotéka (že budou spoludlužníci), nebo bude jen na jednoho a ten bude platit a stavět.

• načítám...
4311
11.5.22 13:44
@Nutella píše:
@someargue takže pokud ji vymění za mladší model, půjde s igelitkou, popř i s dětmi, fér nefér :P Tak v případě toho chlapa, když je to až tak diametrálně rozdílné, se ani nedivím, že uvažuje…
Ť
On nechce předmanželskou smlouvu, všechno bude spadat pod SJM AŽ na ten dům, že to bude čistě jeho. To mi nezní jako špatná varianta, ale nechám se poradit od zkušenějších 8)
  • načítám...
Kutil Tom
11.5.22 13:45
@someargue píše:
Vždyť jsem ti popsala celou situaci. myslíš si, že slečna má právo nárokovat půlku domu? Proč? Mně se to zda nefer vůči chlapovi. Ruku na srdce, bez jeho výplaty o domku by si mohla nechat zdát

Vždyť v pořádku, pro mě za mě mu klidně může dělat jen služku, ve 40+ se nechat vyměnit za mladší model, odejít s tou igelitkou a pak akorát psát na emimino, jak nic nemá a už ani nenajde chlapa, do zdejších příběhů zapadne jako jedna z mnoha :kytka:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová