Bydlení v přítelově bytě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17307
11.5.22 11:53
@Freeandwild píše:
Vždyť si ale úplně protiřečíš. Já právě „dojela“ na to, že jsem po chlapovi nic nechtěla a byla jsem děsně statečná, že se uživím sama. Jasně, zvládla jsem to, ale chlap na tom vyhrál o hodně víc a v podstatě se nakonec přiživil on na mě, což se stane právě i zakladatelce, pokud nechá situaci být ve prospěch chlapa. Za mě právě má smysl mít zadní vrátka, ale v žádným případě si na statečnou nehrát a prostě chtít to zajištění i od chlapa, nebo jít od něj, pokud se on z toho cuká. Týpkovi a zoidbergovi se samozřejmě nedivím, protože ždímat krávu a pak jí vycucanou odkopnout je vždy výhodnější, než se o ní právě starat se vším všudy.

To že jsem ždímač já, to samozřejmě nepopírám, to už je úděl pohledných mužů, ale tenhle týpek je absolutní amatér, ten se ždímáním ani nezačal. Tenhle na to nemá, to by jí stanovil alespoň nějaký nájem nebo příspěvek…

• načítám...
858
11.5.22 11:53
@Honza 12 píše:
Zajištění od chlapa? Z jakého titulu? Nejsou manželé, nejsou rodina, nemají děti, poznávají se. Až se poznají, rozhodnou se, že k sobě pasují, že chtějí společně kráčet životem, nechť se vezmou, společně hospodaří, budují majetky a zakládají rodinu. Chlap má svoji nemovitost. Poskytuje přítelkyni benefit toho, že může bydlet u něj v podstatě zdarma, jen za energie. Za mě v pořádku. Nechápu, proč by jí měl v této fázi ještě nějak víc zajišťovat.

Souhlas :palec:

• načítám...
309
11.5.22 11:56

@Secado jezu, ale toto už je fakt slovíčkaření ne? :D,,Takže bych samozřejmě počítala s tím, že bych mu dala i polovinu toho jeho počátečního vkladu.,, tohle tam píše.
Tohle už jsou fakt spekulace o dojmech 8o

• načítám...
309
11.5.22 12:00

@Secado tak jí má říct, nejsem si ještě jistý, nechme tomu čas, pak se domluvíme, jak dál…Ale on podle mne evidentně nechce.

No, to je jedno, můžu mluvit jen za sebe, jak bych to cítila já. A asi bych celý život jako spolubydlící být nechtěla, toť vše. ;)

• načítám...
Prostě Vodnář
11.5.22 12:06

@Secado,

no jiný stihnou za rok a půl mnohem více. Tenhle ani neví, jestli s tou holkou nějakým způsobem počítá. Podle toho co napsala tazatelka spíše nepočítá. Za mne s ním zbytečně ztrácí čas, protože pokud se teď chová, tak, jak se chová. Tak po tom „poznání“ to rozhodně lepší nebude.

• Upravit
Kutil Tom
11.5.22 12:10
@Honza 12 píše:
Zajištění od chlapa? Z jakého titulu? Nejsou manželé, nejsou rodina, nemají děti, poznávají se. Až se poznají, rozhodnou se, že k sobě pasují, že chtějí společně kráčet životem, nechť se vezmou, společně hospodaří, budují majetky a zakládají rodinu. Chlap má svoji nemovitost. Poskytuje přítelkyni benefit toho, že může bydlet u něj v podstatě zdarma, jen za energie. Za mě v pořádku. Nechápu, proč by jí měl v této fázi ještě nějak víc zajišťovat.

Věta „až se poznají“ mě v kontextu toho, že jsou spolu rok a půl, opravdu pobavila :D :palec: :potlesk: :andel:

• Upravit
858
11.5.22 12:10
@Nutella píše:
@Secado tak jí má říct, nejsem si ještě jistý, nechme tomu čas, pak se domluvíme, jak dál…Ale on podle mne evidentně nechce.No, to je jedno, můžu mluvit jen za sebe, jak bych to cítila já. A asi bych celý život jako spolubydlící být nechtěla, toť vše. ;)

Když jí říká, že jednou bude byt jejich společných dětí, tak s ní počítá.

Chlap se neohani dětma jen tak.

Ty kroky ve vztahu se ale obvykle dělají v trochu jiném pořadí.

Nejdřív s někým bydlíš,
pak by sis ho měla vzít (při té příležitosti už by měl pár mít jasno ve financích - kdo kolik má, jaké jsou finanční cíle, kolik a na co šetří - v téhle době bych chápala přepis majetku),
pak máš děti.

Řada lidí to praktikuje v jiném pořadí nebo ty kroky přeskakuje nebo zcela ignoruje, a pak se hrozně diví, že skončí s tou igelitkou

• načítám...
309
11.5.22 12:13

@Secado hm, jo, ohánět se, že jednou vše bude dětí, to bolí ze všeho nejmíň. Bývalý taky tvrdil dceři, že chata bude jednou její. Nakonec ji prodal a vložil do baráku pro svou,,druhou,, rodinu. Takže na takové to jednou, na to bych už nespoléhala vůbec :roll:

• načítám...
858
@Kutil Tom píše:
Věta „až se poznají“ mě v kontextu toho, že jsou spolu rok a půl, opravdu pobavila :D :palec: :potlesk: :andel:

Myslíš v kontextu toho, že zakladatelka ani nechce partnerovi, s kterým počítá do budoucna, odkrýt, kolik má naspořeno?

• načítám...
2399

No nevím, to je takový blbý na řešení… Pokud by se řešila půlka hypotéky, tak by to znamenalo zaplatit půlku již splaceného - jenže to je vyžírka pro zakladatelku, neboť je jí tím umožněno koupit byt za ceny před 5 lety s nynějšími úsporami (přitom před těmi 5 lety by na ten byt třeba neměla). Nebo rovnou zaplatit půlku nynější tržní ceny bytu - a to by zas dost možná někdo viděl jakože zakladatelka příteli doplatila barák a reálně zaplatila 2/3-4/5 za půlku. :think: Ta druhá možnost mi přijde teda spravedlivější, protože jeden sice přeplatí, ale druhý ztratí půlku bytu, takže to je -:- (v prvním případě jeden levně získá půlku bytu a druhý ztratí půlku bytu, takže tam je +:- ). Samozřejmě alfa a omega je souhlas majitele bytu - protože on je ten, kdo ztrácí, a je možné, že zakladatelka mu za to nestojí (a možná by mu za to nestála ani žádná jiná).

• načítám...
4785
11.5.22 12:15
@Honza 12 píše:

Chlap nemá svojí nemovitost, vzal si před rokem hypotéku na byt, který bude teď desítky let splácet ;) To jenom pro pořádek, že on tak úžasná partie, jak se ho tu snažíte prezentovat, taky není.
A za rok a půl vztahu bych si tipla, že už dávno ví, jestli je tohle žena jeho srdce a chce se mu do ní investovat. Podle toho, jak se chová, to žena jeho srdce není a investovat se mu do ní nechce. Ženská v 28 letech fakt není zvědavá na pětileté výběrko, během kterého mu bude samozřejmě prát trenky a vařit a na jehož konci se chlapík rozhodne, že už ho omrzela a udělá pápá. :D Prostě buď ať se snaží od začátku, nebo jestli se mu nezdá dost dobrá, ať jde o dům dál.

• načítám...
59398
11.5.22 12:16

@Nutella jenže proč má mít stejný nárok na byt když její není? teď na půlku hypoteční má a až bude na rodičáku? společná hypoteční, pak rozchod a jsou s tím jen zbytečné problémy. Tak si může tu částko co by cpala do hypoteční dávat bokem a když se rozejdou tak nebudou řešit kdo koho vyplatí ale bude mít pěknou částku jen pro sebe :palec: A jestli se na to neustále ptá tak asi on přemýšlí proč to tak moc chce. Vždyť hypoteční už ona mohla mít dávno ;)

• načítám...
4785
11.5.22 12:16
@zoidberg píše:
To že jsem ždímač já, to samozřejmě nepopírám, to už je úděl pohledných mužů, ale tenhle týpek je absolutní amatér, ten se ždímáním ani nezačal. Tenhle na to nemá, to by jí stanovil alespoň nějaký nájem nebo příspěvek…

Já vím, Ty se tím aspoň netajíš :hug:

• načítám...
4785
11.5.22 12:19
@Markéta80 píše:
@Nutella jenže proč má mít stejný nárok na byt když její není? teď na půlku hypoteční má a až bude na rodičáku? společná hypoteční, pak rozchod a jsou s tím jen zbytečné problémy. Tak si může tu částko co by cpala do hypoteční dávat bokem a když se rozejdou tak nebudou řešit kdo koho vyplatí ale bude mít pěknou částku jen pro sebe :palec: A jestli se na to neustále ptá tak asi on přemýšlí proč to tak moc chce. Vždyť hypoteční už ona mohla mít dávno ;)

Tak z vývoje nemovitostí za poslední roky je jasně vidět, že je mnohem výhodnější mít podíl v nemovitosti než peníze na účtě. V roce 2013 byla 450.000 cena bytu 3+1 v okresním městě, v roce 2019 to byl na stejný byt slušný základ na hypotéku, dnes je to možná tak základ na hypotéku na garsonku tamtéž :D

• načítám...
309
11.5.22 12:20

@Markéta80 aha, takže tím, že je žena na rodičáku a v tu dobu nevydělává, tak automaticky nemůže vlastnit půlku bytu, jo? :roll:
Ostatní jsem psala, chce mu vše doplatit, aby to bylo spravedlivé,,,už to nebudu opakovat, kdo chtěl pochopí 8)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová