Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojky všetkym. ![]()
Pitala som sa aj inde no nikdo neodpovedal.
tak ešte raz.
Aktuálne už vyšie mesiac liečim dost škaredý úraz prsta - ťažká zlomenina, poškodený kĺb, šlachy, nerv aj meké tkane, navyše sa mi to zapálilo nehojí sa to ako treba…
Má niekto skúsenosti s alternatívou - prírodnými potravinovými doplnkami, bylinkami atd.? Uryhľujú podaktoré aj hojenie rán? Pomohli vám? Mám zatiaľ iba konvenčné lieky, no chcem skúsiť aj dačo prírodne. Poradíte mi?
Ďakujem. ![]()
Ahoj, co vím tak super přírodní antibiotikum je lichořeřišnice. Nebo pak dubová kůra, ta rány stahuje. Ale je ideální v ní ránu koupat, což ty asi nemůžeš…
na nervy je dobrá třezalka, klidně čaj. Jen pak nesmíš moc na sluníčko.
Podívej se tady, myslím, že paní má i poradnu prirodnilekarna. cz Nebo si najdi stránky dědek korenar, ten je taky dobrý. Pak mě napadá, že ČT před lety dávala pořad léčivé bylinky, tak tam bys taky mohla něco dohledat. Každopádně dávej pozor, aby bylinky neměly vliv na léky a obráceně. Konkrétně u třezalky je treba známo, že snižuje účinek antikoncepce.
@janickaIII píše:Ďakujem,
Ahoj, co vím tak super přírodní antibiotikum je lichořeřišnice. Nebo pak dubová kůra, ta rány stahuje. Ale je ideální v ní ránu koupat, což ty asi nemůžeš…na nervy je dobrá třezalka, klidně čaj. Jen pak nesmíš moc na sluníčko.
Podívej se tady, myslím, že paní má i poradnu prirodnilekarna. cz Nebo si najdi stránky dědek korenar, ten je taky dobrý. Pak mě napadá, že ČT před lety dávala pořad léčivé bylinky, tak tam bys taky mohla něco dohledat. Každopádně dávej pozor, aby bylinky neměly vliv na léky a obráceně. Konkrétně u třezalky je treba známo, že snižuje účinek antikoncepce.
@Minči A ma to byt na piti nebo na oplachovani otevrene rany? Na otevrenou se doporucuje Repik lekarsky. Pit se to teda da taky, ale spis je to na koupele.
@Petra Star píše:
@Minči A ma to byt na piti nebo na oplachovani otevrene rany? Na otevrenou se doporucuje Repik lekarsky. Pit se to teda da taky, ale spis je to na koupele.
Pit. nemozem do toho hrabat. Mam to zaviazane a v dlahe, na vyplachy chodim k dr. možno neskor
Příspěvek upraven 10.02.21 v 21:52
Na hojení a celkově dobrý pro organizmus je Wobenzym. Brali jsme po celkem náročné operaci.Sice to nejsou jen bylinky a finančně taky ne zrovna nejlevnější, ale dobrý, nám pomohlo.
@Minči najdu ti to všechno večer až usne dítě
teď nemám šanci to hledat. Link na poradnu ti pošlu do zprávy, nejde mi to sem vložit. Dobrý je ten Wobenzym. Ale je to docela drahé. Třezalka tečkovaná - hypericum perforatum, dubová kůra - cortex Quercus, řepík lékařský - agrimonia euoatoria. Zkusím ještě něco najít. Mám doma docela fajn bylinkovou knihu.
@janickaIII píše:
@Minči najdu ti to všechno večer až usne dítěteď nemám šanci to hledat. Link na poradnu ti pošlu do zprávy, nejde mi to sem vložit. Dobrý je ten Wobenzym. Ale je to docela drahé. Třezalka tečkovaná - hypericum perforatum, dubová kůra - cortex Quercus, řepík lékařský - agrimonia euoatoria. Zkusím ještě něco najít. Mám doma docela fajn bylinkovou knihu.
dakujem ti velmi, ![]()
Já nedám dopustit na list jitrocele dlanolistého. Nejlepší je čerstvý na jaře, rozmačkat ažb puistí štávu a přiložit na čerstvou ránu. Zastavuje krvácení, desinfikuje a stahuje rány. Mě zachránil bříško prstu co jsem si nařízla na nářezáku. Je super i na říznutí odřeniny a prý i puchýře. Je to takový plevel ![]()
Dakujem za ten wobenzym a aj ostatne bylinkove tipi.
uz som upgrade na gips ![]()
@Kata Sa dakujem
aj ked rana uz nie je cerstva. uz sa to viac menej zarastlo, teraz 6 tyzdnov budem riesim tu nezrastajucu zlomeninu, potom ma caka este jedna operacia sliach a snad uz rehab. tak uvidime.