Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
U prvního porodu jsem poctivě pila čaj z maliníku, porod nic moc, u druhého jsem jej nepila a podstatně lepší. Těžko soudit, nakolik to bylo tím, že jsem byla prvorodička a nakolik mu maliník pomohl nebo nepomohl, pravda je, že byl rychlý (6,5 hod. od prvního stahu).
prvorodicka, od 37.tt jsem mela malinik jako hlavni pitny rezim, 38+0 jsem vypila zazvorovy lektvar dle Ingeborg Stadelmanove (zazvor, hrebicky, skorice, 1l vody, svarit, pit cely den), rodila jsem 39+0, porod sakum prask 2,5h.
Malinik budu urcite pit znovu, me velmi vyrazne zkratil prvni dobu porodni (spolecne s lektvarem a prirozenym uvolnovanim panevniho dna na zachode
)
poctivě jsem pila maliník, brala všechy doporučené homeopatické léky a nic, bez účinku. První stahy ráno ve 3,30 a malej se narodil v noci 23.41. A to jsem měla od půl sedmé večer stahy po dvou minutách a stah trval 0,5 - 1 minutu.
Já pila maliník 38 a 39 týden a mimčo šlo ven šup šup
Ještě jsem jedla lněné semínko. Nevím, jestli pomohlo, ale každopádně pomohlo při zácpě ![]()
MMartina1 píše:
poctivě jsem pila maliník, brala všechy doporučené homeopatické léky a nic, bez účinku. První stahy ráno ve 3,30 a malej se narodil v noci 23.41. A to jsem měla od půl sedmé večer stahy po dvou minutách a stah trval 0,5 - 1 minutu.
Nam na kurzu rikala PA, ze stah kratsi jak 45s nema tu spravnou ucinnost a radi se spis k poslikum, takze mozna tam byl problem s nedostatecne ucinnymi stahy ![]()
Nebrala jsi nahodou magnezium v prubehu tehotenstvi? To sice pomaha utlumit cinnost delohy, ale deloha je sval, kdyz nema radne nacviceno, tak ten sval nedokaze tak ucinne pracovat. Ale to je jen nastrel, malinik samo neni samospasny, pokud je nejaky jiny predpoklad pro dlouhy porod (at uz fyzicky nebo psychicky, strach je treba obrovska brzda, produkuje se adrenalin a ten muze rusit ucinnost oxytocinu, ktery vyvolava stahy delohy)
Pila jsem maliník, baštila lněné semínko, pila kořeněný nápoj a stejně porod vyvolávali, takže prdlajs
![]()
Já pila už od 34.tt (doporučeuje se až od 36.tt, ale já jsem měla špatně termín porodu), vypila jsem 100 hrnků přesně…
Maliník pomáhá při druhé době porodní tedy tlačení a já tlačila jak divá 1,5 hodiny a nakonec mi pomáhali dalších 28 min pumpou… ![]()
Jestli budu mít druhý mimčo, tak ho asi pít budu, páč mi chutnal a třeba pomůže ![]()
Při prvním pila po litrech,přenášení a děsný porod.Momentálně opět přenáším
a tentokrát jsem maliník vynechala.
Gladys píše:MMartina1 píše:Nam na kurzu rikala PA, ze stah kratsi jak 45s nema tu spravnou ucinnost a radi se spis k poslikum, takze mozna tam byl problem s nedostatecne ucinnymi stahy
Nebrala jsi nahodou magnezium v prubehu tehotenstvi? To sice pomaha utlumit cinnost delohy, ale deloha je sval, kdyz nema radne nacviceno, tak ten sval nedokaze tak ucinne pracovat. Ale to je jen nastrel, malinik samo neni samospasny, pokud je nejaky jiny predpoklad pro dlouhy porod (at uz fyzicky nebo psychicky, strach je treba obrovska brzda, produkuje se adrenalin a ten muze rusit ucinnost oxytocinu, ktery vyvolava stahy delohy)
čím to bylo neřeším, stejně nic nevyřeším, už je to pryč a prcek je s náma
. Ale je pravda, že někomu maliník krásně pomůže a někomu ani svěcená voda
.
Ahojky, tak já taky pila maliník a pojídala předem namočené (naslizlé
) lněné semínko a porod jsem měla na prvorodičku krásný a rychlý.
Nevím, jestli to bylo tím, ale příště to budu dělat zase.
Ahoj, já jsem v 15 tt a maliník piju už teď. Já jsem právě četla, že je dobrý na posílení a stimulaci dělohy a že kdo ho pije v průběhu těhotenství, tak je menší riziko operativních zákroků. Piju hrnek denně, jak si vzpomenu a
myslím, že když už nic jiného, tak neuškodí..
Já pila maliník cca od 36tt a jedla lněné semínko. Porod rychlý - od 7 ráno stahy po 5 minutách v 14.39 byla malá na světě. Myslím, že otevírání pomohl i nahřátý sáček na břichu, který mi tam dala PA. Jinak tlačení trvalo tak 30 min.
Příště piju zase.
Tady píšou, že není vhodný pro ženy, které porodily císařským řezem, nevíte někdo proč?
Ahojky,mate nektera z vas zkušenost s čajem z maliniku při porodu?Slišela jsem že je porod diky nemu rychlejši a lepši.Diky