Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cam Dinamico?
Přidejte zkušenost s Cam DinamicoJJ, taky o něm vážně uvažuji. V obchodech mi právě říkají, že si do Camu mám koupit od emitexu, a tenhle mi právě přijde šikovný, že jde prodloužit. My budeme mít zářijové mimčo, takže fusak určo jo…když tak půjde pak do sporťáku ![]()
@Berulina výhoda toho od Emitexu - dají se prostřihnout otvory na pásy u sedačky či u sporťáku, což né každý umožňuje… Naše „malá“ měla v 6 měsících 72cm, takže jsem ráda, že mám fusak 120cm. Jinak bych jí tam v zimě už nenarvala, když bude mít kolem 100cm…
Ahoj holky, taky vážně uvažuju o koupi Cam dinamica, na jiné diskuzi jsem ale přečetla zápory na sporťák. Vy ten kočárek kupujete s tím, že chcete využít i sporťák nebo máte v plánu sporťák koupit jiný? Já jen, že bych chtěla koupit kočárek takový abych využila vše a nemusela utrácet za další kočárky, max. nějaký golfek na léto.
@ivca9 Kvůli sporťáku cam už nikdy! Taky jsem myslela, že využiji vše a teď budeme kupovat britax, protože sporťák zabere půl kufru v autě. Musí se zdělávat stříška při složení. Do košíku pod ním dáš opravdu jen malý nákup a to se nebavím o tom že mi z něho malá sjíždí takže v něm sedí šíleně.
Hm, tak tos mě docela zarazila s tím sporťákem
my právě chtěli větší sportťák, aby se tam mimčo dlouho vlezlo…ono jiné kočárky mají docela malé sporťáčky…no a časem jsme to chtěli řešit golfkama…pokud pojedeme někde na krátkou cestu tak golfky jsou ideální…nám teď kámoška pořád doporučuje hrozně concord fusion…jenže tam se mi nelíbí ty adaptéry…tak nevím.. ![]()
@Berulina no mě to taky zarazilo, už nad těma kočárkama šílím, původně jsem se zamilovala do Jané Muum Micro, z toho mě taky zrazovali, teď jsem narazila na Cam Dinamico - taky je lehký, vypadá jednoduše, navíc zadní kola jsou nafukovací - prostě opět splňuje moje požadavky, ale dočtu se o tom sporťáku a teď zas váhám, protože jsem se koupí takového typu kočárku chtěla vyhnout následné koupi nového sporťáku…
Ivca9 no to mi povídej…já to už řeším přes 3 měsíce a taky z toho šílím… už jsme měli vybrán ten Cam a teď mě holky taky trochu zviklaly…já chtěla původně do terénu maxi cosy, ale jak jsem viděla ten sporťák… no to bylo snad pro panenky
, navíc to byl tak těžký kočár, že jsem měla problém při aretaci koleček ho nadzvednout prázdný…nakonec stejně ty naše polní cesty jsou přes léto dost zarostlé..všude kupa klíšťat, tak jsme se na tereňák vyprdli a chci něco lehkého, dobře složitelného a ovladatelného, což cam teda fakt je…no ale teď zase mě kamarádka co prodává hračky i kočárky tlačí do concordu fusion…tak nevím…ten ale zase na těch kostkách skáče více než cam…jsem zkoušela…ale jdou prý koupit nafukovací kola místo těch plasťáků…tak ještě uvidíme…jo a je taky ten concord o dost dražší… ![]()
Já nevim teda ale sporták nám jde skládat i se stříškou
a upřímně o proti ostatním kočárkum nezabere tolik místa co jiné kočárky. Každý kočík má něco co je špatně žádnej není dokonalej s tím sjížděním, hoky doporučují koupit podložku stejně bych jí koupila i kdyby mi dítě nesjíždělo, ale taky to může být kvůli špatně nastaveným pásům. Navíc jsem se setkala se spoustou maminek kterým dětí sjižděli a to neměli cam, takže muj názor je takový že to budou více méně dělat všechny kočárky. Kočár je opravdu velký oproti ostatním otom žádná, do terénu určitě moc není i když ten lesík taky zvládne ale na druhou stranu kupovat 16kg kočár a pak se stím někde tahat to si radši koupím takový ten terení kočár, nebo jak se to jmenuje hodně maminek s tím běhá.
Díky Zandi za zkušenost… si mě uklidnila
no právě, když jsem zjistila, jaké jsou ty tereňáky těžké, tak jsem od toho upustila… to si pak radši koupím nějaký použitý na ty terény…ale jak si psala, lesní cestu to občas určo zvládne…ono taky záleží, jaké jsou ty polní cesty…aspoň u nás…jsou totálně zarostlé a s klíšťaty, takže to si radši kousek popojedu autem, s dobře skládacím kočárkem, a budu mít lepší cestu…no my koukali i na iglesiny, ale nějak mě úplně nenadchly…takže radši přizpůsobím cesty kočárku než kočárek cestám… ![]()
Přesně tak, taky jsme říkali že případně koupíme nějaký sportovní a použitý kdybychom hodně cestovali, ale upřímně jak často člověk jezdí
a musí se vše brát z nadhledem já víc cestuji ve městě takže kočár využiji hlavně tam a jestli 3× do roko pojedeme do terenu tak se to nějak zvládne
a navíc já mám po prasklém obratli takže pro mě to byla jasná volba od začátku ![]()
No my bydlíme na vesnici…cesty docela rozbité…ale do Pha to máme kousíček..takže zase jezdit s tereňákem po nákupním centru, to nevím…nafukovací kola jsou určo lepší, ale zase na těch rozbitých cestách bych to mohla častěji píchnout…takže dvě nafukovací a dvě plastové…myslím ideál kombinace a hlavně pro mně na skládání ideál, protože ten cam je fakt nádherně složitelný, alespoň podvozek…stříšky jsme nezkoušeli, ale s kombikem bych to asi tolik neřešila…polní cesty to taky zvládne, ale jak jsem psala, celý rok tak moc přístupné nejsou, tak prostě děláme kompromis…
Zandi, a jak to vidíš s pevností konstrukce? slyšela jsem, že není problém, že by byla rozvrzaná, jako u jiných kočárků…
Není rozvrzaná, právě naopak příjde mi hodně stabilní, chtěli jsme českého výrobce patron a ta konstrukce mě přijde divná
přední kolečka jsou pěnová né plastová a někdo už zminoval že si je nechal udělat nafukovací v servisu takže to taky pak zkusíme, ale je nám to v celku jedno ![]()
Tak to jsem ráda, ono to vypadá plastově, ale je to prý hliníkovo duralová konstrukce a aspoň v obchodech nám říkali, že právě u tohoto kočárku nemají téměř žádné reklamace a právě že ta konstrukce na to jak to vypadá, je hodně stabilní…ale člověk to musí brát s rezervou…přece jsou to jen obchodníci, co chtějí hlavně prodat…
no patrona jsem taky okukovala…ale špatně se mi drželo to držadlo a hlavně teď v Dtestu vyšlo, že má nějaké nebezpečné prvky…
Právě to se mi na tom camu i libí že je to plastový poprašek na hlíníku takže nehrozí tolik poškrábání jako u jiných které jsou pořeny barvou to vypadá pak hrozně
V patronu jsem se hodně sklamala a i x-lander ten byl hrozně malý, těžký a navíc ta konstrukce upřímně nic moc, ale je fakt že je to nejoblíbenější kočárek, bohužel mi přijde že výrobci už nehrají na kvalitu a na praktičnost než spíš na to jak kočárek působí a jak vypadá, to je celkem škoda
a jestli můžu doporučit ted na podzim bude v letnanech veletr a na cam tam mívají slevu my ho letos koupily za 15tis ![]()