Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cam Dinamico?
Přidejte zkušenost s Cam Dinamico@žížal Ten béžový je nejkrásnější, já si tedy koupila hnědý kvůli údržbě, béžový je jednička
Fakt se dají ta kola přehodit? To je super, to koupíš v cykloobchodě?
Já mám CAM Cortina X3Tris Evolution 2013, tam je ta „mašle“ z deky taky. Vypadá to dobře bez deky i s dekou. Deka je praktická, je vždy „po ruce“. Skládá se naprosto v pohodě. A kamínky drží, používám ho 6 měsíců a nevypadl ani jeden.
@Luca86 píše:
@žížal Ten béžový je nejkrásnější, já si tedy koupila hnědý kvůli údržbě, béžový je jedničkaFakt se dají ta kola přehodit? To je super, to koupíš v cykloobchodě?
Jj, ještě jsem to nezkoušela, ale prý se dají koupit v obchodě s cykl. potřebami.
@žížal píše:
Ahoj, verze 2012 se vám bude už dost těžko shánět, já chtěla někdy v březnu vínový s „mašlí“ a nikde ho neměli, ani na Slovensku a to jsem obtelefonovala asi dvacet obchodů - někde měli ještě jiné barvy, ale většinou už jen kolekci 2013. Nakonec máme 2013 béžový, je hezký a jsem spokojená, až na přední kolečka, ta asi vyměním za nafukovací. Přezky jsou jen na ozdobu.
Nn, budeme kupovat verzi 2013, ta je běžně s přezkami a pak ještě limitovaná edice s mašlí a nebo s takovými těmi kolečky (asi jakože kytky
)
Ahoj, já mám ten malinový a je nádherný!! Mnohem hezčí než na fotkách. Ten s tou mašlí se mi ve skutečnosti moc nelíbil
, ale záleží na vkusu každého…
@allinka.b píše:
Ahoj, jsme rozhodnutí Dinamico koupit, ale rozhoduji se, který design…chtěla bych se zeptat, jak vypadá verze s „mašlí“, když se vyndá ta deka, která tvoří mašli? Nevypadá to divně? A kamínky drží nebo vypadávají? U verze 2012 maminky psaly, že jim kamínky vypadaly. A u verze s přezkami, k čemu tam vlastně jsou? Mají nějaký účel (třeby že by se tam taky schovávala deka nebo tak? Díky moc, A.
Já mám vínový s mašlí a desing se mi líbí víc, jak kolekce 2013. Kočárek bez mašle vypadá normálně a kamínky mi nevypadal snad ani jeden (a jestli ano, tak jsem to ani nepostřehla).
Kdyby byl zájem, prodávám ho
(jsem z Plzně)
@žížal píše:
Jj, ještě jsem to nezkoušela, ale prý se dají koupit v obchodě s cykl. potřebami.
Manžel chtěl ty kolečka přehodit, ale narazil na problém s rozměry. Nafukovací kola mají moc velký průměr, takže ty, co se dají sehnat po Plzni, tam nepasovalo ani jedno… Vyměnil akorát ty zadní za jiné nafukovací s cykloprodejny.
Tak jsme nakonec vybrali limitovanou edici - fialový s „květy“
Snad bude dobře sloužit..
Ahoj, jsem majitelkou Cam dinamico 2012 modré barvy už 13 měsíců, můžutedy zhodnotit nejen vzhled, ale i funkčnost.
Nejprve výhody:
Především:
Nízká hmotnost- fakt bomba. S mým druhým favoritem Teutonia nesrovnatelná výhoda! Rvu ho denně do 3. patra s tunovým nákupem + 11 kg dátětem a hladce.
Délka korbičky. Máme srpnové dítě, narozen 53 cm a 4,5 kg. Věděli jsme dopředu, že bude syn veliký. Je štíhlý, ale dlouhý (v roce 83cm). V hluboké korbičce jsem ho vozila důsledně dokud se úplně a sám neposadil - tedy do 10. měsíce, navíc přes zimu ve fusaku. Zvládli jsme to.
Design hodnotit nebudu, vkus má každý jiný. Mnohokrát mě v Praze lidi zastavili jak mám krásný kočárek. Popravdě mě vstupně představa štrasů přímo znechucovala, ale béžovou a šedou jsem nechtěla a překrásnou fuchsiovou manžel pro syna důrazně odmítl;)a časem jsem si ten neotřelý design „noční oblohy“ moc oblíbila. Nechám si ho i pro druhé dítě.
Perfektní odružení, a to jsme velcí offroaďáci, s kočárem jsme jezdili opravdu hodně a naprosto všude včetně lesa, polních cest, kamení a sněhu… Kolečka drží, žádné viklání a ujíždění, naprosto bez vady.
Sporťák v minimalistickém (rozuměj váhově) provedení, bez zbytečností přidávajících hmotnost třeba na boudičce apod…, leč zcela funkční a skoro do lehu, syn v něm spal ochotně a bez protestů.
Nevýhody:
Skládání - tedy spíš rozkládání - nepraktické na tři díly. Ale vešel se mi i do mého miniauta - nákupní tašky, jen jsem musela oddělávat jedno kolečko (což jde snadno). Nicméně kočár zabral celý kufr Peugeotu 207.
Brzdička - fakt hrozná. Jde velmi těžko, zabrzdit ji se mi podaří třeba až na třetí pokus, což v rozjíždějící tramvaji není vždy úplně ideální…
Autosedačka vajíčko se mi moc nezdála - připadala mi od pohledu méně pohodlná než třeba vychvalovaný Cybex Aton.. Ale syn si nestěžoval a jezdil ve vajíčku do jednoho roku věku.
Neexistence příslušenství - mě STRASNĚ moc chyběla nějaká vložka či polstrování do sporťáku poté, co do něj bylo nově posazeno malé desetiměsíční dítě. Sporťáček má tvar židle spíš než křesílka, syn tam tak bimcal, vypodkládala jsem ho vším možným - stejně tak při spaní přechod mezi sedákem a opěrkou není dobře vypoolstrovaný, skládala jsem tam deku a byl to opruz.
Detail - přidělat slunečník či držák na pití je nemožné, pač všude je samý plast a žádná „trubka“… To ale vyřešila plína stínící proti slunci a lahvička ve všudypřítomné přebalovací tašce…
Celkem vzato, všechny nedostatky vyvažuje jeho nízká hmotnost, funkčnost a rozměry hluboké korbičky vhodné pro velké dítě. Velmi dobrý poměr cena-výkon. Mým dalším favoritem byly kočárky Teutonia (těžké a dražší o 10 000Kč, Hartan či Gesslein - Německý původ rovněž zaplacen). S místem výroby Itálei jsem spokojena, hlavně že to není z Polska.
Souhles s tututa. Do výhod a to velkých bych přidala ještě nákupní košík, do kterého se vejde hodně a uveze daleko více, než jen těch pár kg, co uvádí výrobce. Já v něm běžně vozila i nákup nějakých 10kg a naprosto v pohodě. Jen při nájezdu na obrubník jsem kočárek jakoby nadzvedla, aby košík nepřejel přes hranu obrubníku…
Hluboká korba - je velká, to ano. Naši malou jsem tam vozila „jen“ do 6 měsíců, pak se tam už nevešla (měla v té době asi 75cm). Jediné, co bych dopracovala, by bylo polohování korbičky - ta plastová tyčka nám občas „vyjela“ z otvorů a špatně se tam dávala. Ale to je detail. Určitě bych nějak dodělala vypolstrování hluboké korby a i sportovního lůžka, aby to nebylo tak tvrdé.
Celkově - spokojenost, má více drobných nedostatků, které by, dle mého názoru, mohli být lehce odstraněny, ale jinak jsem ráda, že jsem ho měla… A původ mimo Polsko je jen další plus ![]()
Já s kočárkem jezdím zatím jenom měsíc, ale jsem spokojená. Oceňuju lehkost, velký košík a snadnou ovladatelnost.
Pokud někdo bude mít tip na to, jak „zmenšit“ pro začátek sportak, nez dite doroste - jinak nez skladani deky - budu vdecna!!!
@panikralickova zkus se mrknout třeba na Pinkie.cz a tam mají různé podložky do kočárku. Uvidíš, máš malého ještě malého, takže přejdete na sporťák v době, kdy prckovi bude třeba 8-10.měsíců a to už není nutné cokoli dokupovat. Dítě sedí, v kočárku se hýbe. Nevýhoda u CAMu - dítě ti sjíždí dolů, protože prostřední pás je až moc daleko od zádové opěrky, takže buď bych vypodložila sedák a nebo budeš muset dítě pořád narovnávat…
@maritimka asi jsem natvrdlá
… vypodložila sedák??? Myslíš právě tou podložkou od pinkie?
http://www.pinkie.cz/…-do-kocarku/
které tam dobře sedí - s bočnicemi, bez nebo ta prodloužená?
Díky ![]()
@panikralickova Ten sedák, na kterém prcek sedí, je z klouzavého materiálu a dítě, jelikož nikdy není ve 100% sedu, tak prostě klouže dolů a stane se, že tam „sedí, letí“ tak nějak zkroucený. Občas to nevadí, ale několikrát za procházku budeš muset prcka narovnávat, aby seděl normálně. Proto bych doporučovala koupit něco, co dítě vypodloží, aby tolik neklouzalo. Napadla mě ta podložka od Pinkie - má určitou tloušťku, takže se prcek jakoby přiblíží k tomu prostřednímu pásu a zároveň je z neklouzavé látky, takže by prcek mohl pořád jen sedět a neklouzat dolů… Já je vyzkoušené nemám, takže netuším, která je lepší, ale CAM už má svoje bočnice, tak bych možná brala nějakou bez, aby se ti šířka kočárku mezi bočnicemi zase moc nezmenšila. Nevím, jestli tady v diskuzi má někdo podložku do CAMa, možná zkus pohledat v jiných diskuzích a nebo event. napiš do Pinkii, jestli ty podložky sedí i do CAMu, protože každý kočárek je jinak velký a hlavně, každý má jinak široké a od sebe vzdálené popruhy…