Pes Cane Corso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
22.3.13 17:45

No deli nas dvere.ale je tam sama…nekdy s kockou…sere me to…ale barak se aspon zevnitr opravil a muze taky trochu chapu…no at uz je leto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
22.3.13 18:36

Janajeje:

Kolik myslím peněž? no já mám dva psíky a caník není tak náročný cca 15kg žrádla, ale mám ještě tosa inu pejska a ten toho sežere za měsíc kolem 27-30kg žrádla.. to už se nám trošku prodraží…
je ještě štěně a tak papá dvakrát denně zatím váží 60kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
22.3.13 20:07
@Andy.0 píše:
Kolik myslím peněž? no já mám dva psíky a caník není tak náročný cca 15kg žrádla, ale mám ještě tosa inu pejska a ten toho sežere za měsíc kolem 27-30kg žrádla.. to už se nám trošku prodraží…
je ještě štěně a tak papá dvakrát denně zatím váží 60kg..

no tak jasně.. a dáváš čistě jen suchou stravu nebo i vaříš? jestil to je jen jídlo a vet. péče, tak to je ok :-) já myslela, že má nějaké spešl nároky… a kde přebývají hafani, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.13 20:14

Mozna budu az moc uprimna…ale chces psa a milacka a chces mu doprat a nebo to prepocitas na penize? mozna mu budes kupovat jen granule a jednou za rok ockovani.ale muze mit nemocne klouby a muze te operace stat nekolik tisic…proste pokud chces psa a mazla. proste to stoji penize…
Ja davam jen granule.na mesic me stoji 1700 a plus kupuju casto susene pamlsky. vykrojky z usi. chrupavky a tak…
Sezrala nebo ponuchala ctyri slepice.nici travnik.kvitka.keriky.zere u schodu zabradli ze dreva. znivila sprusle u plotu…ale je to nas clen domacnosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
22.3.13 20:18
@j.s. píše:
Mozna budu az moc uprimna…ale chces psa a milacka a chces mu doprat a nebo to prepocitas na penize? mozna mu budes kupovat jen granule a jednou za rok ockovani.ale muze mit nemocne klouby a muze te operace stat nekolik tisic…proste pokud chces psa a mazla. proste to stoji penize…
Ja davam jen granule.na mesic me stoji 1700 a plus kupuju casto susene pamlsky. vykrojky z usi. chrupavky a tak…
Sezrala nebo ponuchala ctyri slepice.nici travnik.kvitka.keriky.zere u schodu zabradli ze dreva. znivila sprusle u plotu…ale je to nas clen domacnosti :srdce:

jasně chápu, ale kdyby to mělo být něco spešl (nenapadá mě zrovna co, třeba každý měsíc nějaký spešl zákrok nebo nevim..) za 5tis měsíčně, tak si to možná trochu rozmyslím.. prozatím milionáři nejsme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.13 20:20

Spesl? jak to myslis? to mas proste jako s detima…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
22.3.13 20:23

Já nic nepřepočítávám, jen jsem chtěla říct, že je to velké plemeno, které potřebuje kvalitní žrádlo a to také neco stojí, vetrina není taky zadarmo, to si musí každý páníček budoucí rozmyslet, já jsem byla zvykla u caníka, že pytel 15kg vystačil na 1měs, když jsem si pořídila ještě tosu tak jsem byla překvapená kolik toho dokáže spapat cca 2 pytle na měs..
spousta lidí si to neuvědomuje, takže proto jsem to písala.. já si tu vžádném případě nestěžuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
22.3.13 20:25

Mě žrádlo vychází cca 4tis. měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
22.3.13 20:26

A kde kupujete holky granule? přes net nebo v kam. obchodě? zkusit nejdřív na zkoušku, jak mu sednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
22.3.13 20:29

Já nakupuji tady, mají dobré akce, na většinu žrádla bez poštovného a na dobírku.. : http://www.svetzviratek.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
22.3.13 20:33

Ale pokud si kupuješ štěňátko, tak bych raději koupila krmivo na které byl zvyklí u chovatelů a pokud budeš chtít přejít na jiné, tak ho cca týden míchej dohromady s tím starým, nejdříve aspoň na půl a pak postupně ubírej, aby se ukázalo jak to papání dokáže trávit a hlavně aby si zvykl na nové papání, jo a jinak doporučuji žrádlo namáčet a dát mu mísu do vyšší pozice, zabráníš tím toroz. žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
22.3.13 20:44

Mam zradlo primo od chovatele.za rozumnou cenu a dostava ho od malicka sedi nam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
22.3.13 22:07

janajeje

My máme tři caníky :) a i když je zahrada, žijí s námi doma, ne venku. Zahradu mají jen na " to rychlé vyvenčení " ale chodíme s nimi na procházky, kde mají i jiné pachy, mezi jiné psy, do lesa, do MHD, do restaurací atd. Na zahradě se jen vyblbnou, ale v podstatě se tam za chvilku nudí. Jsou zvyklé na těsný kontakt s námi, být u všeho :) nevím, jak to popsat, ale přesně poznají, kdy se co bude dít :) jestli jdu pryč a všichni zalehnou ( až odejdu, tak do postele :) ) nebo jestli se jde ven, nebo jsme jen tak doma. Nejraději mají návštěvy :) jsou zvyklé a absolutně neřeší, jestli přijdou s malým děckem nebo se psem. Když mám tady psa na hlídání, tak si mu např. nedovolí jít do jeho misky, dokud nedojí. Mají mezi sebou naštěstí naprosto vyjasněnou hiearchii ve směčce - vůdčí fena, druhá fena + štěně. Ty dva spolu neskutečně řádí, radostně bez starostí, vůdčí fena se nikdy do hry nepřipojí a jen vše sleduje. Už přesně vím, co znamená, když pes, co je na poslední příčce ve smečce, je vlastně štastnější než ten " hlavní ", nemusí nic řešit. Co se týká jídla - všichni jsou na krmném ( syrovém ) mase + doplnky jako sušené ovoce, olej a vápník pro malého. Finančně žádná hrůza - dospělí po půl kile denně a kluk jednou tolik, dokud je ve vývinu. Caníci jsou skvělí psi :) my jsme začínali na jedné fenečce coby začátečníci, a jak jsme dopadli :lol: Před nimi jsme měli jiná plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
23.3.13 07:30

Lenul krasne napsane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
23.3.13 09:43

Janajeje Caníci jsou úžasní, přesně jak píše lenulik. My máme fenu, dnes má 2 roky. Teď ji máme doma, ale loňskou zimu byla venku, v zateplené boudě. Krmíme granulema tak nás to vyjde cca 1.500,– mšsíčně. Ale teď měla zdravotní problém a stálo nás to 60.000,–. Spousta lidí si klepala na čelo, že jsem tolik peněz vrazili do psa, ale je to člen rodiny.
Hezký víkend :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný