Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To mi povídej…už nemůžu bílou barvu ani vidět
a my ještě k tomu nemáme na zahradě trávu ( novostavba ) ale bláto s jílem, samá louže a marast. Boty okamžitě obalený a umíš si představit ty psí tlapy, bláto mají proteklé i mezi prstama, no hrůza. A umývat x krát denně 12 zaprasených nohou je fakt bomba ![]()
@lenulik a kolik vam vazi ten 6mesicni? nase ma za par dni pul roku a ma tak 25kg..a s tema tlapkama je to fakt des i kdyz mame jen 4..uz aby bylo pekne
@reikina píše:
Lenuliku - ty fotky jsou bombovýto je nadělení.
Já vím, ale co ted s tím?
![]()
@mar elinka píše:
@lenulik a kolik vam vazi ten 6mesicni? nase ma za par dni pul roku a ma tak 25kg..a s tema tlapkama je to fakt des i kdyz mame jen 4..uz aby bylo pekne
Má 38 kg. U té misky vypadá hubeně, protože je nahrbený, jak jí vylizuje. Není cvalda do šířky, ale spíš takové žirafátko, samá ruka samá noha. A jinak je to blázínek, takové torpédo. Jeho rituál je vždy, když chtějí mít fenky od něj aspon chvíli klid a nevšímají si ho, tak si lehne na záda, šlape packama jako na kole a u toho si vrčí
a jakmile si na chvíli sednu k televizi, když mně něco zajímá, nastane jeho čas a celou dobu do mně žduchá medvídkem. A neustále stěhuje deky ze všech místností - mají je tak porůznu jak lehávají a ten magůrek je všechny snese na jednu hromadu.
@reikina píše:
Lenuliku, půjčím ti své tři kocoury, ať máš co do misek…
Tak jo, ale to si myslím, že to bude nevratná půjčka
chlupáči nejsou na granulích, ale na syrovém, tak mi to ani nedá práci. A jsou kolegiální, vzájemně si žrádlo nežerou, tak ti tři kocouři jsou akorát
sem nám chodí jedna kočka a vždy nám čumí do okna, už jsme málem přišli o žaluzie, tak jsou i dost nažhavený
no fuj…co to píšu.
Jeee neee kocky nezrat ![]()
Je to. lepsi na syrovem? ja jsem se ted na to ptala a debatili jsme…ze po tech granulich serou obri hovnouse…a ze je to neprirozene…ze to v nich kyne…
Jake mate hovina vy? jestli neva.ze se tak.ptam ![]()
Tak tohle by bylo asi poslední, co by kocourek v životě viděl
reiki, promin, ale nedalo mi to
vždyt moje holky znáš, dostala jsi i pusinku od hlíny a ředkvičky ti nevyhrabaly ![]()
Lenuliku, no proto bych se nebála ti je svěřit
No hele - Monik - tomu je 8 let a už je nepoživatelnej, Gucci dělá, že neexistuje, takže je vlastně neviditelnej a Bižánek je malinkej, taková hužva, žádný maso. ![]()
@j.s. píše:
Jeee neee kocky nezrat
Je to. lepsi na syrovem? ja jsem se ted na to ptala a debatili jsme…ze po tech granulich serou obri hovnouse…a ze je to neprirozene…ze to v nich kyne…
Jake mate hovina vy? jestli neva.ze se tak.ptam
Granule v nich bobtnají, proto mají nafouklé hovínka a je tam i trochu větší riziko torze, když je v žaludku velký obsah. Naši psi nikdy granule neměli, jsou od mala už v CHS na krmném mase. Je to přirozenější a je mýtus, že můžou " něco " chytit, naopak - při této stravě musí víc žaludek " pracovat " a jeho stěny jsou silnější a žaludeční štávy si s tím poradí. Nerozhodí je pak hned tak něco. Např. holky ještě nikdy neměly např. průjem ( musím zaklepat )a to chlastají i slanou vodu z moře
to jenom první den vyhodí " cosi " a je to
Nevýhoda je jediná ta, že se to nedá přesně odvážit ten poměr všeho akorát, a samozřejmě při cestování se lépe veze pytel granulí, který dáš např. v kempu do rohu než štangle zmrzlého masa a musíš mít možnost mrazáku, a také nezapomenout vždy včas vyndat, což se nám také už stalo.
@reikina píše:
Lenuliku, no proto bych se nebála ti je svěřitNo hele - Monik - tomu je 8 let a už je nepoživatelnej, Gucci dělá, že neexistuje, takže je vlastně neviditelnej a Bižánek je malinkej, taková hužva, žádný maso.
Aha, tak to jsi měla napsat hned
tak já teda ještě nějaké štangle přiobjednám. Takže jeden senior, druhá porce by jim utekla a třetí coby frolík. Ale až přijedem na kafíčko, tak je schovej - i ředkvičky
a couvat ze vrat už umím
tak neboj!!! ( pokud jsou teda široký aspon na tři auta
)
Lenulik a co davas za maso? kde ho beres? je nekde napsane.jak takhle krmit?
@j.s. píše:
Lenulik a co davas za maso? kde ho beres? je nekde napsane.jak takhle krmit?
My objednáváme z Vetamixu ( www.vetamix.cz )Vždy uděláme velkou objednávku a přivezou to až domů. Myslím ale, ( pokud to nezměnili ) že minimální odběr je 50 kg, což nám nevadí, ale naši přátelé mají jen jednu fenku a nemají možnost pultového mrazáku a 50 kg nemají kam dát, tak si vyberou a objednáme to i pro ně, oni si pak těch svých 20 kg vezmou. Jejich fenka byla dřív na granulích a měla samé potíže ( alergie, " brejličky " u očíček )od té doby, kdy před rokem krmí masem, vše ustalo. Napsané je o tom dost, ale kolikrát to vypadá složitě. Stačí podle oka množství masa ( holky mají půl kila a štěně kilo, jelikož je ve vývinu )k tomu krmné těstoviny, také z vetamixu, ty se zalijí jen horkou vodou, je jich víc druhů, světlé, tmavé, s mořskou řasou a hodím jim do toho trochu sušené ovoce a zeleniny - Flocken mixer happy dog, malému roboran a vápník, stříknu lososový olej a trošku kvasnic. Sem tam vajíčko i se skořápkou. Během týdne je z té přípravy rutina a netrvá to déle než 5 min. 1× týdně mají místo masa držky
Ty jsou také ve štanglích.