Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky poradila mi laktační poradkyně používat canesten na bradavky, mám tam ragády a nejspíš i kvasinku, ale je v příbalovém letáku že při kojení se to moc používat nemá…myslíte že je to dobré?
Nejsem si jistá, jestli může canesten do pusy. Používala jsem Pevaryl a genciánu (spolu), funguje téměř okamžitě a mimino to může do pusy.
Já bych Canesten raději nedávala - na kvasinky je dobrá fialka, jak psala Makinaa a na ragády je dobrá Bepanthen mast - ta mně vždy zabírá /malou ještě kojím/
![]()
Taky jsem měla Pevaryl (ale je jen na předpis), dávali mi ho přímo v porodnici na mykózu v bradavkách, říkali mi, že dítěti neublíží, naopak je to dobrá prevence moučnivky. Laktační poradkyně radila taky Canesten, ale ne jako dlouhodobé řešení.
Tak mě pomohlo, že jsem si koupila takový misky (kloboučky),vypadají jako sběrače mateřského mléka, ale s tím rozdílem, že mají nahoře menší dírky, aby mohla bradavka větrat. Ty jsem si dala do podprsenky na prsa a tím pádem se bradavky o nic nedíraly a pomazala po kojení mateřským mlékem a za dva dny jsem měla zahojeno. Poradila mě to jedna sestřička v porodnici.
Nene, najeď si na www.medela.cz a zadej pomůcky pro kojící a tam je to pod názvem formovače bradavek. Já jsem si je dala na prsa a do podprdy a ty bradavky se o nic neodírají a nahoře jsou ty dírky a pěkně to větrá. Akorát se musí dát pozor, mě když hodně teklo mléko a pak jsem se předklonila, tak to mléko vyteklo těma dírkama, takže jsem pak dovnitř dávala vatový tamponek a ten to mlíčko nasákl. Mě tohle pomohlo vyléčit i krvavé ragády a právě, že mateřské mléko hojí nejlépe.