Canesten na bradavky - ragády

2195
17.9.12 17:00

canesten na bradavky - ragády

Holky poradila mi laktační poradkyně používat canesten na bradavky, mám tam ragády a nejspíš i kvasinku, ale je v příbalovém letáku že při kojení se to moc používat nemá…myslíte že je to dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
17.9.12 17:22

Nejsem si jistá, jestli může canesten do pusy. Používala jsem Pevaryl a genciánu (spolu), funguje téměř okamžitě a mimino to může do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6912
17.9.12 17:29

Já bych Canesten raději nedávala - na kvasinky je dobrá fialka, jak psala Makinaa a na ragády je dobrá Bepanthen mast - ta mně vždy zabírá /malou ještě kojím/ :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
17.9.12 17:30

Beáta bepanthenem mažu :) ale jaksi nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
17.9.12 17:30

Taky jsem měla Pevaryl (ale je jen na předpis), dávali mi ho přímo v porodnici na mykózu v bradavkách, říkali mi, že dítěti neublíží, naopak je to dobrá prevence moučnivky. Laktační poradkyně radila taky Canesten, ale ne jako dlouhodobé řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.9.12 20:39

Tak mě pomohlo, že jsem si koupila takový misky (kloboučky),vypadají jako sběrače mateřského mléka, ale s tím rozdílem, že mají nahoře menší dírky, aby mohla bradavka větrat. Ty jsem si dala do podprsenky na prsa a tím pádem se bradavky o nic nedíraly a pomazala po kojení mateřským mlékem a za dva dny jsem měla zahojeno. Poradila mě to jedna sestřička v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
17.9.12 22:50

Myslíš klasicky klobouky na kojeni??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
18.9.12 11:45

Nene, najeď si na www.medela.cz a zadej pomůcky pro kojící a tam je to pod názvem formovače bradavek. Já jsem si je dala na prsa a do podprdy a ty bradavky se o nic neodírají a nahoře jsou ty dírky a pěkně to větrá. Akorát se musí dát pozor, mě když hodně teklo mléko a pak jsem se předklonila, tak to mléko vyteklo těma dírkama, takže jsem pak dovnitř dávala vatový tamponek a ten to mlíčko nasákl. Mě tohle pomohlo vyléčit i krvavé ragády a právě, že mateřské mléko hojí nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová